Спорт

Морозенко: Граючи в глибині, постійно маю можливості забити

- У футболістів взимку інший графік відпусток, тепер більшість повертається з відпочинку. Куди, з ким і як Ви їздили?

- Так вийшло, що в цей раз не вдалося поїхати в теплі краї, тому залишився в Києві. Відсвяткував два весілля, кілька днів народжень, були інші справи. Тепер вже треба починати готуватися.

- Як оцінюєте виступ рівнян у році і в сезоні зокрема?

- Як дуже успішний. Якоюсь мірою несподівано успішний клуб повернувся в еліту після 22 років. Вважаю, справедливо займаємо своє місце в таблиці. Перший етап Чемпіонату ще не завершився, буде три тури, але ми по справі на п'ятому місці. Могли навіть бути вище.

- Давайте якраз про "вище": до третьої Ворсклі — п'ять очок ...

- Я думаю, нам реально ліквідувати відставання. Це не з області фантастики.

- Більшість експертів вважає, що Верес підкосила семиматчева серія нічиїх.

- Так і було. Одна справа — нічиї, які можна назвати справедливими (наприклад, з Динамо). Але таких нічиїх — меншість, в більшості ми повинні були вигравати (наприклад, з Олімпіком, Карпатами в останньому турі). Причому парадокс: зазвичай граємо в несправедливу нічию тоді, коли ведемо у рахунку.

- Про "особисте": є подвійний міжнародний досвід — чеський і грузинський. Як оцінюєте ті періоди кар'єри і чи допомагають вони сьогодні?

- У якійсь мірі допомагають, проте не дуже відчутно. У Чехії я мало грав, там більше вразило те, як все організовано (інфраструктура, тренувальний процес), — правильно організовано. Від Грузії є не дуже приємні спогади — ні від спортивного рівня, ні від організаційного. Просто тоді виник момент, коли я після Олександрії чотири місяці був без команди — мусив "перезавантажити" кар'єру.

- Існує думка, що оптимальне амплуа для Вас — "10-ка". І, мовляв, використання Вас в глибині поля заважає розкритися сповна...

- Не згоден з цим. Мені найбільше подобається грати саме останнього опорника. Руйнувати люблю не менше, ніж створювати. Причому, навіть граючи в глибині, постійно маю можливості забити, просто не реалізую їх.

- Що потрібно зробити для покращення реалізації?

- Очевидно, є певні психологічні причини. Ще, зрозуміло, повинен багато працювати на тренуваннях. Тоді все прийде.

подробнее )

Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут