Експерти кажуть, що у Siri самим відсталий штучний інтелект


Опубликованно 12.10.2017 00:01

Експерти кажуть, що у Siri самим відсталий штучний інтелект

Журналі ArXiv опублікував свіжі тести синтетичні тести, які оцінюють рівень IQ у штучного інтелекту. У тесті брали участь ШІ від Google, Apple, Microsoft і Baidu.

Журналі ArXiv опублікував свіжі тести синтетичні тести, які оцінюють рівень IQ у штучного інтелекту. У тесті брали участь ШІ від Google, Apple, Microsoft і Baidu. Що показали тести

Що у Google самий ШІ, але він досі туп за людськими мірками. Його IQ 47.3 бали. Якщо продовжити порівняння з людиною, то Siri від Apple швидше за все була б відсталим реднеком, в якої тато і мама є близькими родичами. У Siri всього 24 бали. Мабуть з цієї нагоди Siri тут же переплутала ютуб хіт «Despacito» з гімном Болгарії.

Посередині між ними стоїть ІІ від китайців з Baidu, який набрав у тестах 33 бали. У майкрософтовского ІІ 32 бали. Для порівняння IQ середньостатистичного шестирічної дитини становить 55,5 балів. А от ІІ розумною колонки Amazon Alexa в тесті чомусь не виявилося. ІІ розумнішає

Втім, вони дійсно розумнішають. Той же ИИ від Google 3 роки в тесті тому ледве набирав 26 балів, а в ІІ Microsoft цей показник і зовсім становив 13,5 бала.

Джерело: Businessinsider



Категория: Hi-Tech


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут