Кращі пам'ятки Первоуральска


Опубликованно 17.10.2017 00:27

Кращі пам'ятки Первоуральска

Первоуральск – один з найбільш значущих міст Свердловської області. У 2014 році був включений в перелік багатопрофільних муніципальних утворень. Цікаве становище міста заклало в Первоуральске рукотворні пам'ятки і нерукотворні, які розкидані навколо міського округу. Що особливого в Первоуральске, і що можна в ньому побачити?Що собою являє Первоуральск

У центрі материка Євразія розташувався місто Первоуральск Свердловської області. Відстань до Єкатеринбурга (обласного центру) – 40 км, а до Москви – 1627 км. Населення становить близько 124 тис. осіб.

Територія утворилася в ущелині між горами. Поряд з кордоном міста проходить лінія, яка проходить між Азією і Європою.

Основні підприємства міста: «Первоуральський новотрубний завод», «Російська Хром 1915», «Первоуральський міський молочний завод», ЗАТ «Уралтяжтрубстрой», Первоуральський динасовий завод і багато інших.

Первоуральск є зв'язуючим пунктом Транссибірської магістралі, що з'єднує Єкатеринбург, Санкт-Петербург, Перм і Москви.Коротка історична довідка

Життя Первоуральска почалася ще в 18 столітті, коли рудознатцем Федором Уткіним було знайдено родовище залізної руди. Поселення виникло далеко не відразу, а тільки через 20 років і мала назву – село Подволошная.

У 1732 році 1 грудня перший місцевий завод виробив партію чавуну. Історично саме це число стало вважатися датою заснування.

Протягом 18-19 століть місцевість навколо поселення активно разведывалась, були відкриті кілька заводів, наприклад, Хромпиковый завод, Шайтанський хімічний завод, Верх-Ісетський завод та інші.

До початку 20 століття село Подволошная вже кілька разів змінила свою назву і в 1933 році стала містом Первоуральском.

До сьогоднішнього дня місто є найбільшим промисловим центром Уралу, розвивається його культура і пам'ятки. Первоуральск з кожним роком стає красивіше і цікавіше. Завжди з'являється щось нове. Визначні пам'ятки міста Первоуральска: пам'ятники і скульптури

Пам'ятник Д. М. Карбышеву, на вулиці Карбишева, 2, був споруджений в 1968 році. Автором є У. Е. Єгоров. Скульптура вважається однією з декількох, присвячених подіям війни та її героям. Дмитро Михайлович – пройшов 4 війни, був нагороджений посмертно Званням Героя Радянського Союзу та кавалером ордена Леніна. У його честь названі вулиці, навчальні заклади та організації по всій країні.

Основна визначна пам'ятка Первоуральска – обеліск «Європа-Азія». По уральських горах проходить офіційна межа між двома складовими частинами материка. В деяких місцях встановлені спеціальні обеліски, символізують поділ. У Первоуральске, на горі Березової варто один з них. Його історія почалася ще в 1837 році, тоді він був дерев'яний, швидше нагадував піраміду. У 1873 році стовп поміняли на мармуровий обеліск, встановлений на постаменті. Остання реконструкція пройшла в 2008 році.

Пам'ятник первоуральцам, загиблим у локальних конфліктах у сквері на вулиці Ватутіна в 2002 році. Ініціатива створення виникла у членів організації афганців, які постраждали в конфлікті. Їхню ідею підтримали міські підприємства. Композиція являє собою піхотну бойову машину, розташовану на спеціальному постаменті. Незвичайні архітектурні рішення міста

Архієрейське подвір'я в ім'я святої великомучениці Катерини є наймолодшим релігійним будовою Первоуральска. У 2012 році пройшло його відкриття на вулиці Вайнера, 89. Кам'яна дзвіниця, позолочені бані роблять атмосферу піднесеної, але в той же час спокійною.

Дидинский тунель - пам'ятка Первоуральска, фото якого асоціюється з кадром з трилера. Він знаходиться в 1,5 км від дидинской платформи однойменної станції, що входить до складу Первоуральського міського округу. Будова було відкрито в 1918 році, а закрито в 1995 році. З тих пір любителі гострих відчуттів приїжджають сюди, щоб полоскотати нерви. Всередині темно, волого. По дорозі зустрічаються колодязі, в які можна спуститися і оглянути дренажні тунелі. Постійні відвідувачі рекомендують експедицію вести в непромокаючої одязі, гумових чоботях і з ліхтариком.Культурне збагачення: театри і кіно

Цікаво провести вихідні можна, відвідавши театр драми «Варіант» на вул. Комсомольській, 1в. З'явився він на аматорських засадах у 1982 році. Грали в ньому звичайні міські школярі, які потім, отримавши професійну освіту, повернулися в «Варіант». Через 10 років став професійним театр міським театром, а в 1993 році «Варіант» зайшов в свою окрему будівлю. У кожному новому сезоні актори радують новими різноплановими постановками, розрахованими на вимогливого глядача.

Кінотеатри міста відносяться до пам'яток Первоуральска. Адже їх усього два: «Сфера» та «Восход».

Перший знаходиться на пр. Ілліча, 31, в ТРЦ «Будівельник». Глядацький зал розрахований на 280 осіб. В ньому йде показ фільмів не тільки в звичайному форматі, але і в 3D.

Кінотеатр «Восход» на вул. Гагаріна, 41, з двома залами показує прем'єри фільмів і веде активний огляд киноновостей на своєму сайті.Де відпочити всією сім'єю?

Парк нової культури - пам'ятка Первоуральска, фото і опис якого докладно дано на його інтернет-сайті. Розташувався об'єкт за адресою: вул. Гагаріна, 24А. Був заснований в 2016 році. Територія парку поділена на зони, які сподобаються всієї сім'ї: Атракціони, у тому числі колесо огляду, карусель «Барс», «Автодром», «Літаюча тарілка», «Літаки» і т. д.Хаскі-парк, де можна познайомитися з собаками породи хаскі, пофотографуватися з ними і пообійматися.Мотузкове містечко «Вулик».Зимовий атракціон «Льодяний банан» - катання по снігу на надувному банані.Зоопарк, в якому можна вибрати тварину і доглядати за ним. У ньому живуть: ведмідь, лисиця, єнот, страус та інші.

В місті ще є контактний зоопарк «Веселі тваринки» на пр. Ілліча, 13а, в ТЦ «Мегаполіс». Тут можна пограти і помацати кроликів, курчат, минипигов, козенят, каченят, морських свинок та інших тварин. Зоопарк в будні дні відкритий з 11 ранку до 8 вечора, а у вихідні з 10 ранку.Природні оази Первоуральска

Джерело Федора Данилова - пам'ятка Первоуральска, створена природою. Знаходиться в 30 м від обеліска «Евопа-Азія» (другого в окрузі міста) на вулиці Таліца.

Був облагороджений і названий на честь 100 років з дня народження відомого металурга, директора новотрубного заводу Первоуральска.

На вулиці Трубників, 56в, знаходиться «Корабельна гай» - березовий парк, в якому люблять прогулятися городяни. У ньому укладені асфальтні доріжки, територія завжди прибирається.

У селищі Пільная р. Первоуральска розташований гірськолижний комплекс на однойменній горі. На ній 4 траси. Різниця висот між вершиною і підніжжям – 100 м. Інфраструктура дозволяє активно провести всі вихідні: кафе, ресторани, готелі розташовані поблизу.Як доїхати до міста?

Початковою точкою може бути будь-який куточок Росії. Першим ділом потрібно доїхати до Єкатеринбурга (авіа -, авто -, ж/д транспортом).

Від столиці Свердловської області до Первоуральска потрібно буде подолати всього 44 км. Для цього є кілька способів:Автобусом, які регулярно курсують. Час поїздки близько 1,2 години.Електричкою - час поїздки займе всього годину, а також швидким потягом «Ластівка» (доставка близько 50 хвилин).Таксі або на своїй машині. Зазвичай час прибуття варіюється в районі години.

Історія р. Первоуральска і пам'ятки, безумовно, зацікавлять будь-якого туриста. Крім того, природа, що оточує місто, не залишить байдужим навіть любителів міських пейзажів. Первоуральск – гідне місце і для життя, і для розвитку. Хоча б раз у житті варто його відвідати.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут