Аутсайдер або серйозний суперник? Все, що потрібно знати про гру збірної Косово


Опубликованно 17.10.2017 03:02

Аутсайдер або серйозний суперник? Все, що потрібно знати про гру збірної Косово

Всі говорять від матчах проти Косово і Хорватії з однаковим ступенем відповідальності, намагаючись заглушити в собі недооцінку до команди, про яку нам нічого не відомо. Ця невідомість і породжує нашу невпевненість в кінець. Як би це збірна-карлик, а як би і не зовсім. Начебто всім програє, але не за 0-6, як інші аутсайдери.

Нам розповідають про цю команду в контексті історії держави, яку вона представляє. Спробуємо зрозуміти, з ким ми будемо грати в плані чисто футбольних аспектів.

Карлик або темна конячка?

Якщо дивитися на розміри країни, місце в рейтингу ФІФА, місце в групі, то це типовий представник ряду: Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта і т. д.

Але такі команди, як правило, не грають у футбол, вони просто відбиваються. Косово ж не просто намагається грати, у неї це ще монетами непогано виходить. Прості цифри: за цей відбірковий цикл середнє володіння м'ячем становить 44%, а середнє число ударів 9,6. Вельми і вельми непогано.

Крім цього косовари дуже непогано контролюють м'яч і виходять з оборони в атаку саме через короткий пас.

Але є одне але, їм абсолютно не вистачає майстерності. Є бажання грати, а не намагатися пропустити менше, але от немає цієї кінцевої точки. Можна протягом матчу спостерігати кілька моментів, коли з допомогою хорошого і швидкого контролю м'яча доставляється в центр, а потім з лінії штрафного йде удар буквально у бік кутового прапорця.

Косово щось середнє між карликом і командою, яка може здивувати. Безумовно, з часом і з досвідом вона такою стане, але поки це перехідний період, і ми повинні цим користуватися.

А що там з грою?

Звичайно, збірні мають набагато менше цікавих тактичних робітників, ніж клуби, але все ж дещо можна помітити.

Граючи завжди другим номером, косовари думають про атаку остільки-оскільки. Крім хорошого контролю, про який вже було сказано вище, варто зазначити, що дуже активно використовується фланги. При білд-ап схема часто перебудовується 3-4-3, а коли м'яч на одному фланзі, гравці туди стягуються. Ось приклад:

Їх оборона цікавить нас набагато більше, бо саме в ній Косово проводить більшу частину часу.

Вони намагаються не сідати низько і грають досить високим блоком, що є одночасно і слабкою, і сильною стороною.

Гравці нападу закривають найближчі можливості для передачі, змушуючи ЦЗ суперника пасивно володіти м'ячем, передаючи його лише один одному. Наприклад, були моменти, коли фіни не могли вивести м'яч зі своєї третини поля 50 секунд.

В останньому матчі вони показали, як не варто грати проти такого захисту.

Розрив між лінією ЦЗ та півзахисниками величезний, при високому блоці в захисті це головна помилка, бо інших варіантів, крім закидів, просто не залишається.

А ось дуже цікавий момент: найближчий до м'яча гравець робить ривок і веде з собою із зони гравця суперника. Одночасно в цю зону вривається гравець під м'яч, а на фланзі його партнер біжить, щоб отримати м'яч в дуже небезпечній зоні.

Хоча збірна Туреччини зробила все простіше. Вони просто грали в атаці компактніше і заповнювали зони, намагаючись розхитати суперника.

Головна проблема Косово у тому, що якщо їх високий блок (перший етап захисту) пройдено, вони далі розвалюються і втрачають позиції. Особливо це стосується півзахисників, які часто залишають свої зони.

Варто зазначити, що у силу цих особливостей в захисті дуже важлива роль буде лежати на наших гравців центру поля, щоб не допустити таких розривів, які були у фінів . Вигравати Косово ми повинні боятися його не треба, але от поважати дійсно варто, бо якщо всі ці розмови про два однаково важливих матчу – лише балаканина, це може зіграти злий жарт.



Категория: Спорт


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут