Підсумки тижня: Samsung готує флагман з повністю гнущимся екраном, Apple зриває терміни випуску iPhone X та інші важливі новини


Опубликованно 20.10.2017 01:51

Підсумки тижня: Samsung готує флагман з повністю гнущимся екраном, Apple зриває терміни випуску iPhone X та інші важливі новини

Інсайдери знову говорять про те, що у наступного флагмана Samsung буде повністю гнучкий екран. Близькі до компанії джерела стверджують, що дизайнери зупинилися на концепт смартфона, який буде складатися як звичайний ноутбук. Тільки лінія розлому буде проходити посередині екрану. Цікаво, що в теорії смартфон може згинатися і у зворотний бік, являючи світу одночасно обидві сторони екрану. Але тоді ймовірність розбити екран буде куди вище, а творцям дивного YotaPhone доведеться шукати нову роботу.

Інсайдери знову говорять про те, що у наступного флагмана Samsung буде повністю гнучкий екран. Близькі до компанії джерела стверджують, що дизайнери зупинилися на концепт смартфона, який буде складатися як звичайний ноутбук. Тільки лінія розлому буде проходити посередині екрану. Цікаво, що в теорії смартфон може згинатися і у зворотний бік, являючи світу одночасно обидві сторони екрану. Але тоді ймовірність розбити екран буде куди вище, а творцям дивного YotaPhone доведеться шукати нову роботу.

Аналітики знову кажуть, що Apple зриває терміни випуску iPhone X. Згідно з новими прогнозами старт продажів може зрушитися на лютий—березень 2018 року. А все із-за складнощів з установкою OLED-дисплея безрамковий корпус і виробництва камер TrueDepth, необхідних для системи розпізнавання осіб Face ID. Але немає лиха без добра. У iPhone 8 не найкращі показники продажів так як багато потенційні покупці воліли почекати кілька місяців і взяти топову модель. Як стверджують аналітики з Jackdaw Research, чутки про відстрочку iPhone X можуть змусити людей передумати і купити iPhone 8.

Каліфорнійський стартап Impossible Foods хоче помирити веганів і м'ясоїдів, щоб до 2035 року пересадити людство на штучне м'ясо на основі гема. Котлети від Impossible Foods шкварчат на сковорідці і пахнуть, як справжнє м'ясо. З них навіть сочиться кров. Все завдяки молекулі під назвою гем, яка міститься в гемоглобіні і м'язах і додає м'ясу його смак і структуру. Правда для синтезу 1 кілограма гема потрібно близько 400 кілограм сої. У Impossible Burger вирішили досить оригінально вирішили цю проблему: вони витягли потрібний ген із сої, пересадили його дріжджів Pichia pastoris, а потім нагодували їх цукром і мінералами. В результаті дріжджі сильно зросли в обсягах, а гема стало куди більше. Як результат — Impossible Burger в минулому році на фабриці в Окленді вони за рік провели понад 450 000 кг штучного м'яса.

Користувачі iPhone повідомляють, що не можуть підключити браслет Gear Fit2 Pro до свого смартфону, хоча під час анонса Samsung Gear Fit2 Pro була заявлена можливість роботи як зі смартфонами на базі Android і iOS. На офіційному форумі Samsung техпідтримка повідомляє, що додаток, яке потрібно для роботи гаджета, все ще проходить схвалення фахівців Apple і не вийшло в App Store. Драми додає те, що ці повідомлення незабаром були видалені модераторами.

Компанія Samsung запрацює по 110 доларів США з кожного проданого iPhone X. За їхніми ж підрахунками, це більше, ніж принесуть продажу деталей флагмана Galaxy S8. Більше того, замовлення на запчастини для iPhone становлять більше третини доходу Samsung. Крім створення батарей конденсаторів для ювілейного смартфона, корейці роблять для Apple новий і дорогий у виробництві безрамковий OLED-екран. Його Samsung створювала спеціально за замовленням купертиновцев. Хоча експерти вважають, що це не всі запчастини, які робить Samsung для iPhone X. За прогнозами експертів, за 20 місяців з початку продажів iPhone X (до літа 2019 року) компанія повинна продати 130 мільйонів ювілейних смартфонів. Нагадаємо, що кожен проданий безрамковий iPhone принесе корейцям 110 доларів. У теж час, очікувані продажі Galaxy S8 повинні скласти 50 мільйонів гаджетів. З кожного свого флагмана Samsung заробляє 202 долари США. Виходить, що від продажів iPhone X загальна сума доходу складе 14,3 млрд доларів, а з продажів Galaxy S8 — 11,1 млрд доларів.

Федеральна комісія із зв'язку США (FCC) трохи не розібрався в питанні активації FM-радіо на iPhone. Глава відомства запропонував Apple «повернути рубильник», але все виявилося набагато складніше. В офіційному коментарі компанія повідомила, що у iPhone 7 і iPhone 8 в принципі немає потрібного модуля, як і антен для його роботи. У старих iPhone дійсно є FM-чіп, але змусити його працювати теж не вийде. Оскільки Apple не планувала додавати функцію радіо у своїх смартфонах, цей модуль ні до чого не підключений, і всередині корпусу теж немає необхідних антен. Якщо говорити про поширення інформації під час стихійних лих, в компанії відзначили, що на iPhone використовуються сучасні системи безпеки. Так, під час ураганів в США мобільні апарати можуть отримувати екстрені оповіщення AMBER.

iPhone 8 Plus продовжує засмучувати купили його людей по всьому світу, а його батарея вже не раз здувалася і розривала корпус буквально на частини. До недавнього нагоди в Тайвані приєдналися здуття у користувачів Японії, Греції, Гонконгу і Канади. Всі 5 випадків пов'язані з набуханням батареї смартфона, а велика частина з них трапилася під час доставки гаджета покупцеві. Тобто, коли користувач розпакував смартфон, він вже був з роздувся акумулятором і розірваним корпусом. Інша частина iPhone 8 Plus набухає при зарядці гаджета і на очах власників ламає корпус зсередини.

Компанія Toshiba представила нову версію автомобільного акумулятора SCiB, який повністю заряджається за 6 хвилин. Цього заряду вистачає на 300-350 кілометрів ходу. Це стало можливо завдяки анода нового типу з ніобієвого оксиду титану. Завдяки йому нова батарея володіє надзвичайно високою енергетичною щільністю, заряджається швидше смартфона з прискореною зарядкою і зберігає 90% своєї ємності навіть після 5 тисяч зарядних циклів. У Toshiba стверджують, що за 6 хвилин підзарядки автомобіль на такому акумуляторі проїде 300-350 кілометрів. Правда, вони не уточнюють, про яку саме автомобілі йде мова. І якої потужності має бути зарядка. Директор науково-дослідного центру Toshiba Осаму Хорі, обіцяє, що нові батареї SCiB з'являться на ринку в 2019 році. «Це не еволюція, революція, повністю міняє правила гри», — скромно додає він.



Категория: Hi-Tech


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут