Uber користуються 26% жителів європейських столиць


Опубликованно 30.10.2017 08:00

Uber користуються 26% жителів європейських столиць

Щорічно 22 вересня відзначається Всесвітній день без автомобіля, який автомобілістам пропонується хоча б на один день відмовитися від використання особистого транспорту. Напередодні акції команда ?ber поцікавилася у європейців, як вони ставляться до альтернативних способів пересування і служб замовлення таксі зокрема.

Щорічно 22 вересня відзначається Всесвітній день без автомобіля, який автомобілістам пропонується хоча б на один день відмовитися від використання особистого транспорту. Напередодні акції команда ?ber поцікавилася у європейців, як вони ставляться до альтернативних способів пересування і служб замовлення таксі зокрема. За спільне споживання

Згідно з результатами опитування в 10 європейських столицях, 84% респондентів вважають кількість автомобілів на дорогах надлишковим і хочуть, щоб їх стало менше. Дві третини європейців (67%) вважають, що ?ber і йому подібні сервіси можуть стати хорошою заміною власним авто. Серед тих, хто хоча б раз користувався ?ber в останній рік цей показник зріс до 80%.

Всього за минулі 12 місяців до послуг ?ber вдавалися 26% учасників опитування. Якщо говорити про популярність онлайн-сервісів замовлення автомобілів у цілому, тут лідирують Париж (користуються 48% опитаних) і Лондон (46%). В українській столиці опитування не проводилося, але в компанії відзначають, що за кількістю машин на тисячу чоловік Київ вже перегнав Нью-Йорк.

Користувачі програм для замовлення поїздок в принципі більш схильні відмовлятися від особистого транспорту. Вони в два рази частіше користуються послугами каршеринга або велопрокату. Для тих, хто хоче знати більше: Раптово: Uber і Яндекс.Таксі об'єднують бізнес в Росії і СНД Рік ?ber в Україні: мільйон завантажень, 5 міст і запуск UberBLACK Збиток ?ber в першому кварталі 2017 року склав 708 млн доларів Яйця і гироскутеры: що забувають у ?ber українці Показати прес-реліз Приховати прес-реліз

Всесвітній день без автомобіля: вибираючи альтернативу

Київ, 22 вересня 2017 року. ? Компанія ?ber напередодні Всесвітнього дня без автомобіля (World Carfree Day), який відзначається 22 вересня, провела в 10 європейський столицях опитування[1] на тему використання особистого транспорту.

Результати дослідження показали, що 84% європейців вважає кількість автомобілів на дорогах надлишковим і хоче, щоб їх стало менше. 81% респондентів усвідомлює зв'язок між великою кількістю автотранспорту та станом навколишнього середовища і виявляє занепокоєння з цього приводу.

В якості альтернативи особистого транспорту все більша кількість європейців віддає перевагу послугам онлайн-сервісів для замовлення автомобілів: більше двох третин опитаних (67%) вважають, що ?ber і йому подібні додатки можуть стати хорошою заміною власним авто. Причому серед тих, хто за останні 12 місяців хоча б раз користувався послугами Uber, ця цифра зросла до 80%.

Всього ж протягом останніх 12 місяців до послуг ?ber хоча б один раз вдавалися 26% учасників опитування. Лідерами по популярності онлайн-сервісів для замовлення автомобілів стали Париж і Лондон (48 і 46% опитаних з цих міст підтвердили, що користувалися подібними додатками хоча б раз за минулий рік).

“Наше успішне розвиток не тільки в Європі, але і в Україні, доводить, що все більше людей будуть готові прийняти майбутнє без особистих автомобілів. Згідно з оцінками транспортних експертів, за кількістю автомобілів на 1000 чоловік Київ вже перегнав Нью-Йорк. Використання таких додатків, як Uber, разом з розвиненим громадським транспортом, дозволяє зменшити затори, поліпшити екологію і вирішити проблему з браком місць ? і все це значно полегшує і робить більш комфортним не тільки пересування по місту, але і якість життя городян", ? коментує Олексій Стах, генеральний менеджер ?ber в Україні і СНД.

Крім того, дослідження показало, що користувачі онлайн-сервісів для замовлення поїздок в принципі більш схильні відмовлятися від особистих автомобілів, віддаючи перевагу альтернативним варіантам: так, вони в два рази частіше користуються послугами каршеринга або велопрокату.

Всесвітній день без автомобіля – глобальна акція, яка закликає всіх автомобілістів хоча б на один день відмовитися від використання особистого транспорту і скористатися одним з альтернативних способів пересування, що дозволяють зменшити або запобігти негативний вплив на навколишнє середовище.

Для того щоб почати користуватися Uber, необхідно завантажити додаток за посиланням uber.com/app в Google Play для Android або в App Storeдля iOS.

[1] Онлайн-дослідження проводилося компанією ORB International з 4 по 16 серпня 2017 року о 10 столицях Європи (Амстердам, Барселона, Берлін, Брюссель, Лісабон, Лондон, Париж, Рим, Стокгольм і Варшава), в опитуванні взяли участь 10 000 чоловік у віці 18-55 років.



Категория: Hi-Tech


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут