Осінь в Японії: фото та цікаві факти


Опубликованно 01.11.2017 01:37

Осінь в Японії: фото та цікаві факти

Багато туристи кажуть, що осінь — найкращий час для поїздки в Японію. Зазвичай вона вважається сірої і дощовою, але японська осінь — незвичайне поєднання красивого червоного клена та м'якої погоди. Осінь в Японії сяє сотнями квітів, і мільйони японців прагнуть пробитися до іншого кінця країни, щоб насолодитися прекрасними видами.

Жовтий, оранжевий, червоний, коричневий... насправді, шафран, золото, кориця, мідь, коричневий чай, апельсин, мед і десятки відтінків цих квітів присутні в японських осінніх барвах.Осінь в Японії

Японія, яка зазвичай асоціюється з гігантським мегаполісом і сучасністю, також є країною унікальною природи. Понад 70% поверхні Японії — гориста і заросла лісами. На острові Хоккайдо і центральних пагорбах Хонсю домінують хвойні дерева, сосни, ялиці і ялини. Але навіть їх темно-зелений колір змішується з усіма пурпурними квітами японських червоних кленів восени, а також буків, дубів і беріз. Природа дуже щедро нагородила Японію. Червоні клени восени і інші її скарби варті захоплення: високі гори, льодовикові долини, бурхливі чисті річки з численними водоспадами і печерами, гарячі джерела і прекрасні пляжі. Погода в Японії восени

Спекотне літо змінюється восени (вересень — листопад) свіжим вітром і приємною температурою повітря 18°C). Ліси покриті кольоровими листям, а в парках і садах цвітуть хризантеми. Рання осінь (вересень) є головним сезоном тайфунів, який зазвичай триває не один день.

У цей час майже завжди світить сонце, заохочуючи тривалі походи по барвистих пагорбах. Щоб побачити справжній «осінній вибух», найкраще відвідати країну Країну висхідного сонця в листопаді.

Осінь в Японії є дуже хорошим часом для відвідування історичних пам'яток, національних свят і природних ландшафтів.Гора Фудзі в море осіннього листя

Озеро Кавагуті префектури Яманасі є одним із знаменитих п'яти великих озер, що оточують гору Фудзі. Протягом листопада береги озера вкриті червоними та золотими листям. В цей час тут проводиться фестиваль народної осені "Фудзі Кавагутико". Місце, яке варто відвідати, — це 150-метровий «тунель», що простягається вздовж північного берега озера.

Гора Фудзі, сяюча в цей час року пурпуровими фарбами, вважається одним з найкрасивіших осінніх видів в Японії. Фото восени з краєвидом на тлі гори стануть незабутніми.Дзидай-мацурі — історична Японія в двох словах

Дзидай-мацурі — один з найвідоміших і популярних японських осінніх фестивалів, які щорічно проводяться в Кіото 22 жовтня. Це парад людей в японських історичних костюмах, починаючи з ранніх часів і до епохи Мейдзі.

У ньому беруть участь близько 2 тисяч чоловік, що займає близько п'яти годин, а колона простягається приблизно на 2 км. Учасники часто несуть історичну зброю та інші предмети давньої епохи.«Міст до місяця»

Кіото — самий відвідуваний місто, особливо туди туристи прагнуть потрапити восени. Адже він славиться своїми прекрасними видами. Район Арасияма приваблює багато гостей, які хочуть насолодитися тісним контактом з природою.

Знаменитий міст Тогэцу-ке (155 метрів) з'єднує береги річки Ойкава. Його назва означає «міст, який проходить повз місяця». Воно було дано імператором Камэямой. Він зауважив, що вночі місяць рухається по небу, наче проходила через міст. Вид на спокійну поточну річку і жовті та червоні листя на задньому плані створюють захоплюючий вид.Осінні пейзажі і заспокійливі гарячі джерела долини Йокойя

Долина Йокойя розташована в префектурі Нагано. Тут можна прогулятися, милуючись при цьому красивими пейзажами. До кінця жовтня в долині переважають яскраво-червоні листя на деревах, надають їй статус однієї з найпопулярніших осінніх прогулянок у східній Японії.

Уздовж маршруту можна побачити чотири водоспаду, а потім продовжити подорож у бік гір. Після прогулянки варто скупатися в гарячих джерелах.Замок в хмарах Етідзен Воно

Замок розташований в центрі міста Воно, в префектурі Фукуї. Згідно з легендою, він був побудований за наказом Канамори Нагачайке з 30 000 каменів, подарованих Одою Нобунагой. Будівництво тривало 5 років. У 1775 році замок був спалений, і тепер можна помилуватися їм у відновленому вигляді 1968 року. Оточений горами і розташований на висоті понад 249 метрів над рівнем моря, замок Етідзен привертає увагу, і в останні роки став відомий як «замок серед хмар». Самі гарні види відкриваються в жовтні і листопаді.Підвісний міст над смарагдовим озером в долині Сумата-Ке

Долина Сумата-Ке, розташована в центральній частині префектури Сідзуока, славиться своїми мальовничими річками Ойгава і Суматагава. У місці злиття двох річок над штучним озером знаходиться «висячий міст мрії». За чутками, любовні зізнання, сказані на мосту, завжди знаходять відповідь. З-за гарного контрасту червоних листя клена восени в Японії і смарагдовою води озера це місце дуже популярне для осінніх прогулянок. Японські сезонні делікатеси

Японці відомі своєю любов'ю до сезонних продуктів, і тому багато фрукти, овочі або риба стали символами певного сезону. Восени це насамперед плоди хурми (Shonai хакі). Крім того, в цей період, подорожуючи по Японії, варто скуштувати яблука, японські груші-нихоннаси і мандарини.

Японська осінь в першу чергу пов'язана з «новим рисом» — свіжим рисом. Рис, вирощений в цьому році, вважається більш білим, ніжним і м'яким, ніж «старий» торішній.

Восени варто спробувати приготовану на грилі з соєвим соусом сайру (Cololabis saira) — вид м'ясоїдних морських риб сімейства Scomberesocidae, званих японської саммой. Це одне з блюд, без якого в Японії немає осені.Килим червоних лілій в Кинчакуде

В західній частині міста Хидака (префектура Сайтама), оточеного річкою Кома, розташований парк Кинчакуда. Кожен рік з вересня по жовтень берег річки покривається килимом з більш ніж 5 мільйонів червоних павукових лілій (ликорисов). Під час квітучого сезону в парку проходить фестиваль лілій, який приваблює безліч туристів, які прийшли сюди помилуватися рослинами.

Спостерігати за ліліями під заспокійливі потоки води — одна з причин для відвідування осені в Японії.Сіті-го-сан

Свято відзначається 15 листопада, під час якого батьки просять божество подбати про своїх дітей. У ньому беруть участь дівчатка від трьох до семи років, а також трьох - і п'ятирічні хлопчики. Діти одягаються в красиві кімоно.

Вік дітей пов'язаний з давніми обрядами:діти ходили з голеними головами до трьох років —тільки потім їм дозволили відрощувати волосся;п'ятирічні хлопчики одягали хакаму в перший раз;семирічним дівчаткам дозволяли поміняти вузький ремінець, яким вони пов'язували кімоно, на доросле традиційне обі.

Якщо думати про Японії тільки як про «країну цвітіння сакур», і немає можливості відвідати її навесні, варто переглянути плани на відпочинок. Японія також красива і восени — з вересня по листопад. Цей сезон особливо рекомендується для відвідування країни і не тільки через приємних температур і в цілому гарної погоди, але і для споглядання прекрасної атмосфери різнокольорових осінніх кленових листків.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут