Дивовижний містечко Доброта в Чорногорії


Опубликованно 06.11.2017 00:59

Дивовижний містечко Доброта в Чорногорії

Подорожуючи по Чорногорії, можна відкривати для себе нові грані цієї мальовничої країни. У кожному новому населеному пункті ви не втомитеся дивуватися і захоплюватися красою природи і архітектурою. Селище з чудовим назвою Доброта в Чорногорії – це унікальне місце, яке обов'язково варто відвідати туристам. Чому? Про це поговоримо докладніше.

Де знайти Доброту?

Населений пункт з таким милим для російського сприйняття назвою виділяється в окремий селище тільки умовно. Насправді він входить до складу міста Котор і плавно в нього переходить.

Доброта (Чорногорія) – невелике містечко, чисельність населення якого ледве перевищує 8 тисяч осіб. Місцеві жителі користуються популярністю свого селища і активно здають апартаменти для приїжджих відпочиваючих. При цьому на пляжах і в активних туристичних зонах, під час сезону, корінне населення не зустрінеш. Вони терпляче «перечікують» наплив приїжджих, а потім повертаються до свого нормального життя.

Природні багатства

Доброта знаходиться на березі Которської затоки. Населений пункт має витягнуту, довгу форму. Тут є набережна на березі затоки, протяжністю близько 7 кілометрів, і житлові будівлі навколо неї.

У Доброті немає піщаних або галькових пляжів. Відпочивають туристи прямо на численних пірсах, розміщуючи там шезлонги і лежаки. Купатися у воді можна пірнаючи з пірсів або спускаючись по спеціально обладнаним сходами. Которська затока - це одне з улюблених місць відпочинку в районі Адріатики для багатьох туристів, хоча тут немає багатолюдних пляжів.

З-за відсутності пологого піщаного або галькового дна, Доброта в Чорногорії популярна для власників яхт та іншого водного транспорту. Плавзасоби «паркують» прямо під вікнами квартир, що нерідко можна спостерігати на цьому курорті.

Дивовижний клімат цих місць забезпечують гірські схили, які оточують Доброту. Повітря тут завжди чистий і прозорий, а клімат – помірно м'який. Місцевість оточена оливковими і цитрусовими садами, що не тільки красиво, але і дуже корисно для здоров'я. Одна прогулянка по цим дивним місцях і можна зарядитися бадьорістю і позитивом на довгий час.

Що подивитись в цих місцях?

Своїми пам'ятками Доброта Чорногорії зобов'язана періоду розквіту цієї місцевості, який припав на початок XVIII століття. Тоді тутешнє узбережжя було популярно серед багатих моряків і судновласників, які не тільки зупинялися у мальовничому куточку Чорногорії, але й будували тут розкішні будинки і храми.

До сьогоднішніх днів споруди тих часів дійшли у вигляді історичних пам'яток, цікавих споруд і замків, які незмінно приваблюють туристів своєю старовиною та автентичністю.

Але незмінною родзинкою Доброти залишаються релігійні споруди: храми і церкви. Вони вражають своєю монументальністю в поєднанні з простотою. Відгуки про Доброту (Чорногорія) в більшості випадків позитивні. Всі, хто тут побував хоч раз, хочуть повернутись сюди знову. Зі знакових місць, часто відвідуваних туристами, варто відзначити: церква святого Євстафія;палаци Радоничей і Милошевичей;церква святого Матвія.Про що потрібно знати?

В силу особливостей розташування та історичного розвитку, інфраструктура Доброти може виявитися недостатньо розвиненою для досвідчених туристів.

У цій місцевості є і магазини, і ресторани, але в невеликій кількості і з обмеженим асортиментом. Також на цьому курорті може здатися дещо нудно любителям активних нічних розваг.

Доброта в Чорногорії – це ідеальне місце для сімейного відпочинку, а також для тих, хто втомився від повсякденної суєти і галасливих туристичних розваг. Приїхавши в цей спокійний куточок Чорногорії, ви зможете насолодитися неповторним повітрям, побути в самоті серед цитрусових і маслинових дерев і доторкнутися до історії цих дивовижних місць.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут