Де знаходяться Канни, в якій країні? Канни (Франція): населення, пам'ятки


Опубликованно 07.11.2017 00:40

Де знаходяться Канни, в якій країні? Канни (Франція): населення, пам'ятки

Де знаходяться Канни, в якій країні, що там цікавого, варто туди приїхати, коли краще це зробити? На всі ці питання ви знайдете відповідь у статті.

Канни – це місто на південному узбережжі Франції, відомий всьому іншому світу завдяки кінофестивалю, який щорічно проходить в цьому маленькому містечку. Як же вийшло, що невелике містечко, спочивав на пагорбах Эстереля, раптом стало так популярно.

Правильно називається місто – Канн або Кан. По-французьки пишеться так – Cannes. Коли французи його вимовляють, то говорять чистий, не носовий звук "а". Справа в тому, що у Франції є ще один Кан, який пишеться по-іншому – Caen, вимовляють його назву з носовою "а". Це зовсім інше місце, розташоване в Нормандії.

Тепер ви знаєте, де знаходяться Канни, у якій країні. Якщо детальніше, то розташовані на курорті Канни Лазурний берег, у регіоні Прованс, округу Грас.Невелика довідка

Площа Канни займає невелику, всього 19,62 км2. На місці, де нині розкинулось місто, перебували давні поселення римлян в 42 році до н. е., що носила назву Эгитна. Але є ще одна історична теорія, що на цьому місці жили лігури в II столітті до н. е. Територія часто виявлялася полем битви, багато бажали володіти цим чудовим місцем на узбережжі затоки Ла-Напуль.

Уже з X століття зустрічається в історичних документах назва Канн або Кануа. У перекладі це означає висота. Але існує ще одна версія, що названо місто з однойменною назвою рослини.

Невелике населення Канн займалося рибальством. Також на березі був порт, що сприяє розвитку торгівлі з жителями Леринских островів. Зараз постійно живе в місті майже 74 000 чоловік.Чому місто придбав популярність?

У 1834 році англійський лорд і колишній канцлер Генрі Пітер Брум їхав в Італію, але довідавшись, що там вибухнула епідемія холери, вирішив зупинити по дорозі в невеликому містечку. Його так зачарувало це місце, що він змінив свій маршрут і зупинився перечекати епідемію саме тут. Затримався він набагато довше запланованого часу. Прибувши на батьківщину, він багато розповідав про красу Канн, і його близькі на наступний рік всі приїхали подивитися, що ж так вразило лорда, який там навіть побудував собі особнячок. Розглянемо, де розташовуються Канни на карті.

Незабаром почали відвідувати це місце не тільки англійські, але і російські аристократи. Популярність містечка зростала з кожним роком. З XIX століття багато знаменитостей побудували там гарні будинки. Місто розквітала на очах. Жив там якийсь час Гі де Мопассан, описував місто так: "Принци, всюди принци". Навіть російська імператриця, дружина Олександра II Марія Олександрівна відвідала його в 1879 році. Зараз вілла Ротшильдів є музеєм.Пам'ятки

У наш час місто Канни – це один з найбільш популярних і дорогих курортів Лазурного берега Французької Рів'єри. Він тягнеться на 9 км уздовж узбережжя Середземного моря від кварталу Бокка до скелястих гір Фуркад. Центральною частиною Канн вважається вулиця Антіб, алея Свободи і знаменита набережна Круазет.

Не так давно це була просто проселочная дорога, обабіч якої вишикувалися красиві особняки багатіїв і шикарні готелі. Зараз вздовж знаменитої набережної на воді зарясніли численні катери і яхти. Там же розташований знаменитий кінотеатр, де проходить всесвітньо відомий кінофестиваль, і престижна у регіоні казино "Палм Біч". Туристи можуть прослухати екскурсію, проїхавши на трамвайчику по найбільш значущим місцям міста. Вона транслюється в навушниках, так що все зрозуміло і російськомовним туристам.

Дуже популярне серед туристів місце міста Канни – це пагорб Сукі, вузькі старовинні вулички якого тісняться по схилах гори Шевальє. Там розташована красива однойменна площа і 22-х метрова вежа. Це частина старого міста, де знаходиться стародавній порт, замок Кастр XII століття, мальовнича алея Свободи, на якій вдячні городяни поставили пам'ятник англійському лордові Генрі Бруму.

Також за кріпосними стінами розташована красива старовинна церква Богоматері Надії.

Тепер вам точно відомо, де знаходяться Канни, у якій країні. Давайте ще розглянемо місця відпочинку, чим ще славиться це місто Франції.Відпочинок на узбережжі

Найпрестижніший курорт Французької Рів'єри славиться своїми чудовими пляжами, які містяться городянами в ідеальному стані. Але будьте готові до того, що в основному, всі вони приватні і перебування на чудовому піщаному узбережжі не безкоштовне. Але є і безкоштовні громадські пляжі: пляж дю Міді і пляж де ля Бокка.

Канни у Франції вважаються дуже модним місцем відпочинку, тому ціни на всі види послуг відповідні. Це місто відпочинку. Люди приїжджають просто розслабитися під променями теплого середземноморського сонечка, неквапливо прогулятися по набережній Круазет, посидіти на знаменитих синіх стільчиках, які багатьма несуться на пам'ять.

Відпочинок тут статечний, туристи спокійно сидять у численних затишних кафе і ресторанчиках, хоча їжа і напої тут надзвичайно дорого коштують. Майже всі готелі виходять вікнами на набережну, тому відпочиваючі проводять багато часу на пляжах, катаючись на водних лижах і велосипедах. Кращий час для відпочинку в Каннах – це з квітня по жовтень. Хоча і там зима помірно тепла і суха.

Недалеко від узбережжя містечка знаходяться Лерінскіе острова. Туди можна покататися на яхті. Від морвокзалу відходить часто прогулянковий катер, який відвозить туристів до місця призначення.Місто фестивалів

Городяни вирішили перетворити свій туристичний місто в місце проведення різноманітних фестивалів, конкурсів та конгресів. Вічне свято сприяє неповторній атмосфері гламуру. Сюди щорічно приїжджають крім туристів, ще й безліч знаменитостей. Це і зірки кіно, і політичні діячі.

Де знаходяться Канни, в якій країні, ми вже дізналися. Тепер давайте докладніше розглянемо, які найпопулярніші фестивалі тут проводяться.Кінофестиваль

Цього року проводився ювілейний фестиваль. Рівно 70 разів в травні кожного року приїжджали з усіх куточків Європи і Світу знамениті актори, режисери, сценаристи, продюсери і композитори. Люди, тісно пов'язані із створенням кінематографічних шедеврів.

Каннський кінофестиваль 2017 року приймав гостей з 17 по 28 травня. У цьому році журі знаменитого конкурсу очолив іспанський кінорежисер і знаменитий сценарист Педро Альмодовар. Головні церемонії відкриття і закриття фестивалю вела улюблена всіма італійська актриса Моніка Беллуччі.

Емблема фестивалю залишилася та ж, пальмова гілка. А от на офіційному рекламному плакаті цього року була зображена Клаудія Кардинале, знаменита італійська актриса.

Відкриття переглядів конкурсних фільмів почалося з показу "Примар Ісмаеля". Це фільм французького режисера Арно Деплешена.

Головну нагороду на канському кінофестивалі 2017 року "Золоту пальмову гілку" отримала картина "Квадрат", режисера Рубена Эстлунда. Це спільний фільм Франції, Швеції, Данії та США.

Російський режисер Андрій Звягінцев також відзначений призом журі за свою картину "Нелюбов".Фестиваль яхт

У місті, що живе під девізом "Життя – це фестиваль", з 1977 року проходить виставка туристичних і сучасних яхт. Виробники зі всього світу привозять розкішні суду для боут-шоу. В цьому році брало участь 35 країн, понад 800 яхт заполонило всі 5 км причалів і пірсів міста.

Багатії зі всієї планети приїжджають розглянути нові моделі, укласти угоди, купити собі оновлений варіант судна. Це сприяє розвитку індустрії яхтостроенія, так і залучення ще більшої кількості туристів в місто на Лазурному березі.Фестиваль піротехніки

Одним із найбільш вражаючих видовищ є каннський фестиваль піротехніки. Проводиться він щороку в кінці липня або початку серпня, починаючи з 1967 року. Переможець конкурсу, представив кращий феєрверк, отримує приз Silver Vestale. Кожних п'ять років збираються переможці і розігрують між собою найпрестижніший приз, під назвою Golden Vestale.

Кожен виступ за умовами конкурсу триває не менше 25 хвилин. За цей час журі має встигнути оцінити якість та співвідношення музичного та світлового шоу, ритм, темп подання, а також оригінальність постановочного номери. Глядачі отримують надзвичайно яскраві враження протягом усього фестивалю. Таке уявлення професіоналів з усього світу запам'ятовується на все життя, а подивитися його можна абсолютно безкоштовно 22.00 з будь лавки або пляжу на набережній Круазет.

Приїжджайте в цей чудовий місто, незважаючи на дорожнечу. Враження, які ви отримаєте, коштують витрачених коштів.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут