Агою, Краснодарський край: відпочинок, готелі, відгуки туристів


Опубликованно 11.11.2017 04:39

Агою, Краснодарський край: відпочинок, готелі, відгуки туристів

На Чорноморському узбережжі Росії є чимало курортів, серед яких є і невеликі селища. Саме таким є Агою. Місцеві жителі навіть стверджують, що на узбережжі селища найчистіша вода. В останні роки Агою став користуватися популярністю серед курортників, які в ньому зупиняються під час літнього відпочинку.Трохи про курорті...

Для багатьох з нас назва селища є зовсім не знайомим, оскільки не кожен чув про нього. Де знаходиться Агою? Краснодарський край багатий курортами. На його території знаходяться відомі здравниці, а також невеликі курортні селища. В тому числі і Агою.

Селище знаходиться на самому узбережжі Чорного моря, всього в дванадцяти кілометрах від Туапсе. До Агоя можна дістатися на автомобілі, якщо рухатися по трасі на Новоросійськ. Взагалі в даний час транспортна зв'язок між курортами налагоджена досить добре. До Туапсе можна дістатися з будь-якого регіону Росії. Ну а далі на автобусі до селища Агою. Раніше у селищі перебував цивільний аеродром, але пізніше він придбав статус військового.

Від селища до Краснодара відстань становить приблизно 160 кілометрів. Неподалік від Агоя є кілька маленьких аулів, але територія заселена дуже слабо. Село простяглося вздовж річки, що тече з гір і впадає в море. За рахунок неї утворилася долина, а за нею йде Агойский перевал, який відокремлює селище від решти території. Тут сформувався свій мікроклімат. У Агое (Краснодарський край) починаються субтропіки.

Агою – це зовсім невелике містечко, населення якого складає близько трьох тисяч жителів. Щодо транспорту тут вибір зовсім невеликий. По селу всі пересуваються пішки, на велосипеді або машині. Через Агою періодично проходять маршрутки. Найближчий аеропорт знаходиться в Краснодарі, тому багато хто воліють добиратися на автомобілі, адже це найбільш зручний варіант.Пляж курорту

Селище Агою Краснодарського краю приваблює курортників своїми пляжами. Чисте галькове узбережжі – гарне місце для відпочинку. Захід в море пологий, спочатку глибина зовсім невелика і вона поступово збільшується. Серед курортників є й такі, які приїжджають в Агою в кінці весни, коли вода вже встигла прогрітися. Пляжний сезон тут триває до жовтня.

Центральний пляж селища безкоштовний. Він дуже просторий, а захід в морі абсолютно рівний. Інша частина побережжя відноситься до різних пансіонатам, тому на них не завжди можна потрапити. На березі побудовано чимало кафе, в яких можна чудово провести час. Для любителів морських розваг на узбережжі є пункти прокату катамаранів, гідроциклів та іншої техніки.

Взагалі, пляжі Агоя (Краснодарський край) вважаються одними з кращих у регіоні. Пов'язано це з тим, що вода тут дуже чиста із-за природного водообміну. Дно добре видно навіть на глибині трьох метрів. Крім того, місцеві пляжі хоч і галькові, але неймовірно широкі і просторі. В середньому їх ширина становить близько сорока метрів. Незважаючи на скромні розміри селища, його узбережжі упорядковане. А відпочивати на пляжах можна абсолютно безкоштовно. Для прихильників дикого відпочинку на узбережжі є автокемпінг в районі скелі Кисельова. Тут є чудові місця для підводного полювання, саме заради них сюди приїжджають любителі таких розваг. Походження назви селища

Селище Агою в Краснодарському краї отримав свою назву від однойменної річки. У перекладі з кавказьких мов слово Агою позначає не що інше, як «середня річка». Справа в тому, що річка утворена за рахунок злиття двох гірських річок – Колахо і Гыныкоспы. Історія селища почалася ще в 1915 році. На сьогоднішній день з юридичної точки зору Агою (Краснодарський край) є частиною Небургского поселення. Взагалі, варто відзначити, що селище частково військовий, оскільки в ньому проживають військовослужбовці аеродрому, розташованого поруч.

Відпочинок в Агое (Краснодарський край) став популярний через унікального природного ландшафту. Долина гори з чистою річкою, широке узбережжі і пам'ятки – все це приваблює в селище щорічно до 50 тисяч чоловік. Селище поступово забудовується, причому основна ставка робиться не на приватний сектор, а на готелі.Місцева кухня

У Агое (Краснодарський край Туапсинського району) функціонує кілька кафе, що пропонують звичайне меню, характерне для всіх курортних селищ – вино, м'ясо і зелень. В селі є навіть розважальний комплекс під назвою «Козачий хутір», який пропонує скуштувати кубанські страви. А уздовж узбережжя побудовані пляжні кафе, заманює відвідувачів гучною музикою. Якість їжі в таких закладах, можливо, і не найкращий, але вибір їх в Агое не настільки великий.Що можна подивитися в Агое?

Всі пам'ятки Агоя (Краснодарський край) створені самою природою, інших тут просто не може бути. Однією з них є відома скеля Кисельова. Зовні вона являє собою тригранний кам'яна скеля. Знаходиться він між селищем і мисом Кадош. Зовнішня частина скелі – це абсолютно гладка бетонна стіна, висота якої складає 43 метри. У самого підніжжя скелі є гальковий пляж. А вершина скелі поросла широколиственным лісом. Свою назву він отримав на честь художника-Передвижника Кисельова, який прославив місцеві краси у своїх пейзажах. Саме біля цієї скелі колись були зняті епізоди про рибалку з кінофільму «Діамантова рука».

Не менш цікавий і Агойский перевал, по якому можна дістатися до однойменних скель. Здалеку він схожий на шматок змитим в гармошку папери. На його вершині встановлено пам'ятник воїнам Таманської армії, які вели бої з білогвардійськими силами. На оглядовому майданчику можна стояти годинами милуватися панорамою моря і гір. Сюди зазвичай приїжджають весільні кортежі, щоб зробити красиві фото.

В якості місця для розваг можна розглядати місцевий аеродром. На його злітно-посадковій смузі місцевим клубом проводяться автогонки. Кожен може взяти участь у настільки захоплюючих змаганнях. На аеродромі працює аероклуб, що пропонує політати і зістрибнути з парашутом.

В якості розваги в Агое (Туапсинський район Краснодарського краю) можна подивитися мишачі нори. Таке цікаве назву отримали маленькі печерки в берегових скелях. Їх можна побачити, гуляючи в бік Туапсе. Однак для прогулянок варто вибирати тиху погоду, у шторм це може бути небезпечним захопленням. Адже морське дно скелясте і не скрізь рівне.

Неподалік від селища знаходиться аул Агуй-Шапсуг. Він розташований на річці Агою. Біля аулу можна побачити приголомшливо красиві Вовчі скелі. А ось місцеве урочищі Сатенок відомо мінеральними водами. В горах вченими були знайдені стоянки стародавньої людини.Готелі Агоя

До початку курортного сезону в селищі починають працювати готелі. Багато з них знаходяться неподалік від моря. Велика частина готелів відповідає рівню двох-трьох зірок. Однак варто розуміти, що такий статус – лише формальність. Умови проживання в різних готелях можуть відрізнятися, як і вартість. Найбільші гроші за житло беруть в пік сезону – липні і серпні. А ось значно заощадити можна в травні і вересні-жовтні.

Відпочивати на курорті можна не тільки в готелі, але і в приватному секторі. Звичайно, рівень комфорту можливо тут набагато нижче, але зате господарі пропонують житло за більш скромними цінами. Знімаючи кімнату, доведеться подбати і про власному харчуванні.

Самий екзотичний варіант проживання - це наметове містечко. Такий відпочинок сподобається любителям природи.Готелі курорту

Тих туристів, які зупинили свій вибір на курорті Агою (Краснодарський край), напевно зацікавлять варіанти житла, яке можна зняти на час відпустки. Оскільки селище зовсім невеликий, то тут не знайти солідних готелів, властивих великим курортам. І все ж навіть тут можна підібрати непогані апартаменти в місцевих готелях. Готелі Агоя (Краснодарський край), хоч і не відрізняються великими розмірами, прекрасно підходять для пляжно-морського відпочинку.

Одним з таких закладів цілком може стати готель «Афродіта». Знаходиться вона на вулиці Центральній і пропонує гостям розміщення 27 апартаментів. На території є власна парковка. У вартість проживання включено харчування (триразове). У готелі є номери категорії люкс і стандарт. Проживання у добу в стандарті у травні коштує від 1200 рублів з людини (разом з харчуванням), у липні вартість зростає до 2200 рублів. Перевагою готелю є його відмінне місце розташування, оскільки дорога до пляжу займає не більше хвилини, за стільки ж можна дістатися до набережної.

Переваги відпочинку в готелях полягає в тому, що разом з комфортним проживанням ви отримуєте і харчування, а значить, можна не дбати про те, куди відправитися на обід або вечерю.

Варто звернути увагу, що селище Агою Краснодарського краю (фото наведені в статті) лише частково виходить до моря. Більша його частина розташовується в долині і на передгір'ї. Тому, підбираючи варіанти житла, варто звернути увагу на розташування готелю. Ймовірна можливість, що до пляжу вам доведеться прогулятися пішки. Найвіддаленіші ділянки селища знаходяться в 1,5 кілометрах від моря.

Неподалік від узбережжя знаходиться готель «У Заура». Комплекс складається з триповерхового будинку, в якому є всього десять номерів. В готелі працює власне кафе, що пропонує смачне домашнє харчування своїм гостям. Будинок знаходиться поруч з пляжем, дорога до якого займає не більше хвилини.

Готель «Маритель» надає своїм відвідувачам сучасні номери, оснащені плоскими телевізорами і миючо-косметичними засобами. У готелі працює ресторан, в асортименті якого - російські страви. На території готелю відпочиваючі можуть відвідати сауну або відпочити в саду, приготувавши смачне м'ясо на барбекю.Турбази курорту

На території селища є і турбази. Однією з них є «Хвиля». Розташована турбаза всього в 50 метрах від берега на пагорбі, з якого відкривається прекрасний вид. На території «Хвилі» працює кафе, в якому можна харчуватися, також є бібліотека, стоянка автомобілів, камера зберігання, туристичне бюро. Турбаза оснащена дво - і триповерховими котеджами з номерами. Проживання з харчуванням в червні обійдеться вам від 1500 рублів на добу з однієї людини.Гостьові будинки

Дуже популярним і затребуваним варіантом розміщення в Агое (Краснодарський край), за відгуками, є гостьові будинки. Вибір їх в селищі досить великий, та і ціни на розміщення в них часом більш прийнятні, ніж у більш великих готелях.

Якщо ви хочете знайти апартаменти ближче до моря, то можна звернути увагу на гостьовий будинок «Морський бриз», який знаходиться на вулиці Центральній. Проживання без харчування обійдеться гостям від тисячі рублів на добу і вище. Номери обладнані усіма зручностями, меблями та технікою. Харчуватися гості можуть в найближчих кафе.

Гостьовий будинок «Ассоль» також знаходиться поблизу моря і пропонує апартаменти на двох, трьох і чотирьох гостей. Вартість тримісного номера за добу починається від 3600 рублів. Тут же є кафе, в якому організовано харчування у вигляді шведського столу.

Приватний сектор в Агое може запропонувати різні варіанти, у тому числі й більш дешеві. Однак при цьому варто розуміти, що рівень комфорту буде набагато нижче, а відстань до моря - значно більше. В цілому в селищі можна підібрати житло на будь-який смак і гаманець, оскільки пропозицій є чимало.Відгуки про відпочинок в Агое (Краснодарський край)

Продовжуючи розмову про курортному селищі, згадаємо про відгуки курортників, яким пощастило в ньому відпочивати. На їхню думку, Агою – гарне місце, в якому можна непогано провести час. В даний час селище активно будується, напевно незабаром на його території з'являться нові готелі та гостьові будинку. Але вже і зараз тут є досить непоганий вибір житла. Якщо ви вирішили провести свою відпустку в Агое, то варто заздалегідь підібрати можливий варіант розміщення. Що вибрати: приватний сектор, готель або базу відпочинку? Рішення приймати тільки вам. Як правило, рішення безпосередньо залежить від вартості. У Агое, як і на будь-якому курорті, ціна на проживання набагато вище біля моря. А чим далі заклад від узбережжя, тим дешевше його номера. Біля моря в селищі знаходяться в основному бази відпочинку та готелі. А ось всі магазини розташовуються в центрі Агоя.

Аналізуючи вартість проживання, не звертайте увагу на дешеві пропозиції. Якщо господарі пропонують розміщення за 300 рублів на добу, то напевно ви будете добиратися до пляжо дуже довго. Через селище проходить траса. Уздовж неї розташовується вузький тротуар, по якому потрібно буде здійснювати щоденний променад.

Незручність проживання далеко від берега полягає ще в тому, що ви ніколи не будете знати, яка погода на море. У селищі завжди дуже жарко, а ось на узбережжі в цей час може сильно штормити і дути сильний вітер. В таку погоду можна присвятити свій час прогулянок по пам'ятках або поїздок на найближчі курорти.

Пляж Агоя гальковий, але іноді зустрічається і пісок. Море дуже чисте і гарне. На узбережжі є лежаки і морські розваги – банани, стрибунці і скутери. Пляжі Агоя досить чисті, але ось після штормів на берег викидає побутове сміття. Правда, доглядачі прибирають все це. Пляжі селища не настільки переповнені, як на відомих курортах, але все ж у період високого сезону навіть тут багатолюдно, тому не варто розраховувати на відокремлений відпочинок.

У погану погоду можна відправитися в сусіднє селище Небуг в аквапарк або дельфінарій. На маршрутці дорога займає не більше п'ятнадцяти хвилин.

Підбиваючи підсумки розмови, варто сказати про те, що в селищі Агоя можна непогано відпочити. Однак, плануючи відпустку, необхідно тверезо оцінювати ситуацію і розуміти, що відпочинок в такому невеликому селищі має свої плюси і мінуси. Щоб надалі ви не відчули розчарування. Агоя – невелике селище, в якому не так багато жителів. А відповідно, місцеві пейзажі більш схожі на сільські. В центрі селища є аптека, медпункт і мережа продуктових магазинів «Магніт», ціни в яких трохи вище, як і на будь-якому курорті.

У селищі більш прийнятні ціни на проживання, ніж у великих курортних містах. Але й інфраструктура значно слабкіше. У Агое дуже мало розваг. Відпочинок в селищі розрахований на тих людей, які хочуть зануритися у більш спокійну атмосферу. Якщо ви захочете ввечері піти погуляти, наприклад, по набережній або пройтися по парку, то у вас це не вийде. У селищі просто немає звичного променаду. Багатьом Агоя може здатися досить нудним місцем. Найактивніші курортники можуть на маршрутці дістатися до Туапсе і подивитися місто. В цілому транспортна розв'язка дає можливість здійснювати поїздки в найближчі селища в перервах між відвідуванням пляжу.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут