"Чарівний ліс" в парку Останкіно: відгуки, фото, адреса, як доїхати


Опубликованно 14.11.2017 00:53

Вже третій рік поспіль у Москві проводиться арт-фестиваль "Натхнення". Улюблене місце проведення фестивалю - територія Головної виставки столиці. Кожен рік москвичі і гості міста присутні на грандіозному світловому лазерному шоу в рамках фестивалю. 2017 рік не був винятком. 21 липня всі поспішали в "Чарівний ліс" в парку Останкіно, де відбулося відкриття фестивалю "Природа Натхнення".Тематика фестивалів

Кожен рік фестивалі присвячуються мистецтва і натхнення, показуючи їх різні грані. У 2015 році це було AQUA-SHOY. На фестивалі вперше в Росії було реалізовано управління лазерним шоу. Дизайн фонтанного комплексу змінився завдяки динамічній програмі руху струменів і підсвічування.

Фестиваль 2016 року мав тематику "Світ мандрів. Казка про мрію". Незважаючи на те, що тривав фестиваль всього три дні, на ньому прозвучали великі музичні твори, була тема історії театру і драматурги. Ландшафт простору ВДНГ перетворився на театральні підмостки, де були показані публіці десятки імпровізованих театральних вистав.

"Дуже правильна ідея - проведення літніх фестивалів з концертами на Головній виставці країни", - неодноразово можна було чути з вуст гостей фестивалю їхні відгуки."Чарівний ліс" в парку Останкіно

У 2017 році за традицією з 21 липня розпочав роботу фестиваль з означеної теми "Природа Натхнення". Як і попередні фестивалі, проводився на ВДНГ за адресою: парк Останкіно "Чарівний ліс". Ліс насправді виявився чарівним, без перебільшень. Кращі художники з Європи працювали над створенням в лісовому масиві Останкінського парку мультимедійного простору під відкритим небом. У світі світлодизайн використовується давно. У Москві оригінальні ідеї роботи зі світлом були показані на фестивалі.

Феномен иммерсивности (ефект присутності, занурення ) – один з основних трендів сучасної індустрії розваг. На фестивалі імерсивними були герої легенд і міфів, лісові духи, різноманітні міфічні тварини. Гості, що прийшли на фестиваль, були повноправними учасниками того, що відбувається, їх вабив чарівний ліс своїми інсталяціями. Відвідувачі фестивальних заходів були переповнені захоплення від того, що відбувається. Багато ділилися своїми враженнями ефекту присутності в цьому казковому світі у своїх відгуках про "Чарівному лісі" в парку Останкіно і з друзями, і в соціальних мережах.

Хто працював на проекті

Завдяки роботі запрошених на фестиваль відомих у світі європейських та російських художників, були створені десятки інсталяцій первозданної природи, її краси. Роботу їх курирував Жюльєн Павийяр, що керував у минулому легендарним шоу світла в Ліоні. У "Чарівному лісі" були представлені роботи Еріка Барре, Алексі Габиро та інших. Всього працювало на проекті дванадцять художників. Як згадував Жюльєн Павийяр, різниці в створюваних інсталяціях європейськими та російськими художниками практично немає. Європейці люблять працювати з теплим сонячним світлом, на відміну від Китаю і Японії. Там працюють з місячним, холодним світлом.

У світовій практиці світлові проекти проводяться в зимовий час, під час зимового сонцестояння. Світла не вистачає, тому народ з радістю приходить на світлові шоу в Різдвяні і Новорічні свята. Фестиваль проходив у Москві в літній час і потрібно було якось витримувати світловий баланс. Нічний світлове шоу - це як раз було те, що потрібно. Баланс ефективно показував, який ефект виходить при грі світла і темряви.Чим наповнений "Чарівний ліс"

Приходячи в "Чарівний ліс" парку Останкіно, години роботи якого в період фестивалю починалися з 21:00 і тривали до першої ночі (і так дванадцять днів), можна було прогулятися по кілометровому маршруту казкового ландшафту. Експозиція починалася з дзеркальною світиться арки - символу входу в "Чарівний ліс". Гуляючи по парку, люди мимоволі переймалися чарами. Ожив ліс шепотом листя і голосами лісових мешканців спілкувався з гостями фестивалю. За деревами миготіли міфічні і казкові персонажі. Були тут і підводні птахи, і ширяючі в повітрі риби.

Все це створювалося за допомогою об'ємних світлових проекцій, арт-об'єктів, 45-ти потужних прожекторів, інтерактивних скульптур і звуків. Це незвично, красиво і безкоштовно! І, головне, у Москві такого не було навіть на попередніх фестивалях!

Вся територія, відведена в парку Останкіно під оформлення фестивалю, була розділена на зони. У них обіграні куточки з островами світла, галявини з духами лісу, ставки з літаючими рибами і гай з дивовижними деревами. Як дістатися до парку Останкіно в "Чарівному лісі" до серця його - інтерактивній зоні, гості фестивалю могли дізнатися з рекламних проспектів фестивалю. В цій зоні були встановлені 15 стовпчиків з кнопками, що дозволяють потрапити в кероване чари. Натискаючи ту чи іншу кнопку, гість відкривав для себе в спеціальному світлі фігури міфічних тварин, літаючих риб або інші казкові явища. Частина зон, зроблена для дітей, також була інтерактивна.Роботи Еріка Барре

Пройшовши по світлового тунелю, який складається з п'ятдесяти "люмильеров" і серед чарівних плетених скульптур Еріка Барре в "Чарівному лісі" парку Останкіно, відгуки відвідувачів були настільки захоплені, що їм хотілося приходити знову і знов на це незвичайне світлове шоу на фестивалі. І не дивно. Відомий у світі художник Ерік Барре неодноразово представляв свої унікальні роботи, в яких відображено одвічне прагнення до гармонії. Вони виконані з верби і зіноваті.

Слава прийшла до нього, коли він за дорученням компанії LVMH оформив вітрини 150 магазинів по всьому світу. В Швейцарії і Франції бачили його фірмові скульптури. Гості фестивалю побачили такі роботи Барре, як бджолині вулики з прутів, підсвічені зсередини - "Першлумы" і "Нидлумы" - пташині гнізда з гілок верби.Роботи художника Седріка Ле Борна

Цей митець відомий своїми інсталяціями, фотороботами і вуличними перформансами. На фестиваль їм були привезені світяться статичні птахи, які сидять на жердинах в казковому лісі. Така ж серія птахів створювалася для фестивалю в Женеві. Там вони були величезних розмірів, до п'яти метрів. Птахи, створені для московського фестивалю, були двометровими. У чарівні ночі радували всіх, хто прийде в парк Останкіно.

Літаючих світяться птахів гості фестивалю могли бачити на дні ставка, а над водою літали сардинки - світяться рибки. Їх зробило з миларда (різновид пластику) французьке арт-об'єднання A?rosculpture. Рибки підсвічувалися променями відбитого світла від дерев і води. Всесвітньо відомі роботи митця були привезені їм на фестиваль і стали частиною "Чарівного лісу" в парку Останкіно. Фото його "Магічної лані" просто чарівно!

Як оживають об'єкти?

Кінетична скульптура "Галлопирующая кінь", створена Ремі Браном, заворожувала гуляє публіку у чарівному лісі. Роботи Ремі Брана відомі за межами Франції. Він учасник виставок спецефектів у Великобританії, Голландії, Фінляндії. Сфотографувати його скульптуру неможливо, а ось відеоматеріал чітко показує рух статичної фігури. Робота з об'ємними світловими скульптурами - це управління мільярдом світлових точок, які виконує комп'ютерна програма.

Гостям фестивалю сподобалися роботи "Лісові трави" і "Магічні лісові ягоди" французького дизайнера Мурки Глоговські. В її роботах з'єднані елементи вуличного і образотворчого мистецтва і декорації.Інші інсталяції фестивалю

Вражаюча картина, яку придумав художник Алексіс Габиро "Пандора" справила на гостей фестивалю незабутнє враження. Вона нагадувала загадкову планету з фільму "Аватар". Ліс був синюватим, але виглядав як неоново-білий.

Технікою видеомэппинга (мистецтво створення і накладення тривимірних проекцій на фізичні об'єкти) відеохудожник Алексі Габиро на території "Чарівного лісу" створив ожилі сильфіди фонтану "Дружби народів". Ці річкові парфуми танцювали, кружляли в хороводах. Композитор Жиль Фурньє оживив ці фігури ще й музикою. Вони співали і сміялися.

Як і на чому дістатися на фестиваль

Організаторами фестивалю було передбачено завчасне інформування про дату і місце проведення фестивалю. Був надрукований відповідний роздатковий матеріал, в якому було зазначено, як доїхати в парк Останкіно "Чарівний ліс". Найпростіший спосіб, зазначений у рекламних буклетах, це приїхати на фестиваль на трамваях № 11, № 17 і № 25 до кінцевої зупинки "Останкіно". З центру столиці можна було приїхати автобусами, що йдуть за маршрутами м9, 24, 24к, 85, 311, 379, 561.

Також, можна було приїхати з будь-якого кінця міста в парк Останкіно "Чарівний ліс" в метро, доїхавши до станції Тимірязєвська, Фонвизинская або ВДНГ, а далі хвилин двадцять пішки до парку. Або від станцій метро доїхати якимось транспортом одну зупинку.Завершальний день фестивалю

Останній, завершальний день фестивалю був приурочений до 78 роковин Головної виставки країни. У програмі закриття брали участь симфонічний оркестр "Російська філармонія", джаз-оркестр "Данс-ленд" та ансамбль солістів "Ермітаж". Як проїхати в парк Останкіно "Чарівний ліс", вже ні в кого не виникало питань. За дванадцять днів фестивалю москвичі і гості столиці добре вивчили маршрут. Тому в останній день багато бажаючих приїхало і прийшов у парк Останкіно.

У програмі останнього дня фестивалю музичні колективи виконували класичні твори та джазові хіти. Концертна програма йшла на тлі світлової проекції художника Алексіса Габиро, "Чарівний ліс" в парку Останкіно.Відгуки

За відвідуваністю цього заходу можна зробити висновок, що фестиваль відбувся і сподобався. На його майданчиках побувало понад 600 тисяч відвідувачів, то є тема, підказана приголомшливою французькою командою художників, допомогла навчитися слухати і чути природу. Вони на дванадцять днів перетворили знаки природи в мистецтво, яке з вдячністю прийняли гості фестивалю. Відгуки, які побували в цій казці людей, зводяться до того, що тут вони змогли відчути, як багато ідей і думок вони черпають від природи, і як рідко вони бувають з нею наодинці. Адже тільки в тиші можна почути шепіт листя. Сподобалися світлові ефекти. Багато хто вважає, що ідеї світлового оформлення будуть використані у столиці на святкових заходах.

Фестиваль закінчився, але у дирекції ВДНГ вже народжуються нові плани. В наступному році планується більш масштабна і більш цікава програма. Буде в черговий раз змінено напрям, пов'язаний з натхненням і мистецтвом, і зроблено щось нове і незвичайне, щоб в черговий раз здивувати гостей фестивалю.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут