Татуювання замість пароля: вчені придумали новий спосіб аутентифікації


Опубликованно 14.11.2017 03:05

Татуювання замість пароля: вчені придумали новий спосіб аутентифікації

Вчені з Флоридського міжнародного університету придумали новий спосіб двофакторної аутентифікації замість обридлих паролів і незручних перевірочних кодів в SMS-повідомленнях. Новий метод отримав назву Pixie та для аутентифікації вимагає всього камеру на смартфоні.

Вчені з Флоридського міжнародного університету придумали новий спосіб двоетапної аутентифікації замість обридлих паролів і незручних перевірочних кодів в SMS-повідомленнях. Новий метод отримав назву Pixie та для аутентифікації вимагає всього камеру на смартфоні. Як це працює

Отже, автори проекту пропонують online-сервісів і сайтів, щоб убезпечити персональні дані, використовувати для підтвердження особи сканування різних предметів. Це може бути татуювання, взуття, годинники, біжутерія, спиннер або книга і т. п. Цей секретний предмет буде знати лише справжній користувач — і для проходження аутентифікації йому треба буде лише навести камеру телефону на нього. Майже як дзига у героя Ді Капиро в "Початку".

При цьому алгоритми Pixie розпізнають предмет при будь-якому освітленні або з будь-якого ракурсу. Справа в тому, що для визначення достовірності система розпізнають навіть найменші деталі. Pixie працює на будь-якому пристрої з камерою, навіть на старенькому мобільнику, смарт-годинах і окулярах Snapchat Spectacles. Наскільки він хороший

Щоб протестувати систему, дослідники перевірили понад 40 тисяч зображень. Використовували найрізноманітніші предмети, аж до костюма для Санта-Клауса. Програма помилилася тільки у 0,09% випадків. За словами авторів, Pixie «перевершила текстові паролі з точки зору запам'ятовування, швидкості і переваг користувачів».

Джерело: The Verge

 



Категория: Hi-Tech


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут