Нейромережа AlphaGo Zero обіграла в го попередні версії з рахунком 100:0


Опубликованно 18.11.2017 01:01

Нейромережа AlphaGo Zero обіграла в го попередні версії з рахунком 100:0

Штучний інтелект AlphaGo, неодноразово перемагав найсильніших гравців в го, начисто програв нової версії алгоритму AlphaGo Zero. Розробники підрозділу Google DeepMind зробили систему самообучаемой, і невтручання людини пішло їй тільки на користь.

Штучний інтелект AlphaGo, неодноразово перемагав найсильніших гравців в го, начисто програв нової версії алгоритму AlphaGo Zero. Розробники підрозділу Google DeepMind зробили систему самообучаемой, і невтручання людини пішло їй тільки на користь. Як це працює?

Попередні версії попередньо навчалися на тисячах партій, зіграних любителями і професійними гравцями. У AlphaGo Zero дослідники завантажили тільки правила гри та умови перемоги, після чого штучний інтелект в довільному порядку розміщував камені на дошці, фіксував вдалі ходи і на підставі попереднього досвіду виробляв успішну стратегію проти самого себе.

Після трьох днів навчання без участі людини AlphaGo Zero змогла обіграти версію AlphaGo Lee, яка в березні 2016 року перемогла чемпіона світу Чи Седоля з рахунком 4:1. На 21 день вона вже могла позмагатися з більш досконалим алгоритмом AlphaGo Master, що здолав кращого в світі гравця в го Се Цзе цієї весни, а через 40 днів нейростеть перевершила всіх своїх попередників.

В кінцевому підсумку найбільш просунутий варіант AlphaGo програв AlphaGo Zero з рахунком 0:100. Чому це важливо?

У DeepMind показали, що штучний інтелект здатний досягти небувалих висот, не спираючись на людські знання. Новий спосіб навчання також сильно прискорює процес, оскільки не вимагає обробки великих обсягів даних.

Можливо, в майбутньому на основі таких систем вдасться створити універсальний штучний інтелект, але зараз AlphaGo Zero вміє тільки грати в го.

Джерело: DeepMind



Категория: Hi-Tech


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут