Парк "Міське початок" в Новосибірську. Історія появи


Опубликованно 19.11.2017 07:17

Парк

Новосибірськ є адміністративним центром Сибірського федерального округу. Місто не найбільший за площею (займає всього лише 13 місце) і за чисельністю населення (3 місце). Територія міста розташована по обидва боки річки Обь. Чисельність населення - близько 1,6 мільйона чоловік. Як будь-яке місто світу, має свою історію і парки.Історична довідка

Населений пункт отримав статус міста всього лише в 1903 році, а до 1925 мав назву Ново-Миколаївськ. На сьогоднішній день Новосибірськ – це діловий і культурний центр Сибірського округу.

Датою заснування міста вважається 1893 рік. Саме в той час заклали залізничний міст через Обь, який був частиною Транссибірської магістралі. Ці події відбувалися в період правління Олександра III.Парк біля мосту

Парк "Міське початок" в Новосибірську так назвали тому, що він розташований біля підніжжя нового мосту. Основною визначною пам'яткою парку і експозицією є не новий міст, а одна пролітна " конструкція від старого споруди.

Міст, зведений в період з 1893 по 1897 роки, прослужив довгий час вірою і правдою місту. Але із-за сильної зношеності поруч був зведений новий 2000, а старий демонтований.

Багато задасться питанням про те, чи не забагато честі якомусь мосту. Немає. Міст дійсно гідний, щоб його честь відкрили парк ("Міське початок", Новосибірськ). До того як не було капітальної переправи через річку Обь, про невеликому поселенні в Сибіру взагалі ніхто не знав. Але як тільки через річку змогли переправлятися залізничні склади, населений пункт став стрімко перетворюватися в місто. На сьогоднішній день про Новосибірську знають навіть за межами країни і називають його ніяк не менше – Сибірське Чикаго. Місцерозташування паркової зони

Парк "Міське початок" в Новосибірську розташований недалеко від центральної частини міста. Множинні посадки листяних дерев прекрасно охороняють територію від шуму і пилу.

Паркова зона розташована на набережній, між мостами «Жовтневий» (в народі кличуть комунальним) і залізничним. Будь-який місцевий житель розповість, де знаходиться в Новосибірську парк "Міське початок".

Перебуваючи в парку, якщо добре придивитися, можна побачити ще дві переправи. Одна з них – метроміст. Це дивовижне будова має дах і є найдовшою переправою в місті. Але це не найцікавіше. Міст розтягується на 50 див. Відбувається це за рахунок роликів, які розташовані на опорах. Зроблено це з-за того, що в цій місцевості сильні перепади температури.Пам'ятки

Крім мостового прольоту, в парку "Міське початок" (Новосибірськ) встановлено пам'ятник Олександру III. Увічнили пам'ять імператору за те, що саме в період його правління селище Ново-Миколаївськ був заснований.

Монумент встановлений перед старою бруківкою фермою в 2012 році. Пам'ятник заввишки сягає 13 метрів. Сама статуя імператора висотою в 5 метрів виготовлена з бронзи. Постамент становить іншу частину монумента і виготовлений з граніту. Пам'ятник символічно орієнтований на схід – у бік будівництва транссибірської магістралі.

На постаменті є цитата з імператорського рескрипту Олександра III про початок будівництва магістралі, датований 29 березня 1891 року.Що ще цікавого

У парку люблять прогулюватися місцеві жителі в літній час. На річці навпроти паркової зони розташований плавучий фонтан. У вечірній час він світиться різнобарвними вогнями в музичному супроводі, створюючи неповторну атмосферу.

У парку є концертний майданчик, де проводяться концерти за участю місцевих і приїжджих артистів. Особливо тут велелюдно у святкові та вихідні дні.

У парку "Міське початок" Новосибірська фото люблять робити молодята. Тут навіть є спеціальна площадка і місце, де молоді пари вішають замки, як знак своєї відданості і любові. Ключі від замків, природно, пара закидає так далеко, щоб ніхто не зміг знайти.

У 2011 році заклали рябиновую алею, яка особливо ефектно виглядає в осінній час. Ініціатором такого заходу був мер Городецький Ст., що займає у той час цей пост. До речі, він дотримується однієї традиції – перед кожним своїм днем народження висаджує дерево.

Незважаючи на те, що парк "Міське початок" Новосибірська ще дуже молодий, все ж його вже включають в екскурсійні програми по місту. Приміром, відомий краєзнавець міста Голодяев К. в свої авторські екскурсії обов'язково включає відвідування парку, а не тільки Річковий вокзал і Михайлівську набережну. Адже саме з мосту почалася історія населеного пункту.

До речі, фільм «Ялинки 3» потрапив пам'ятник першому мосту – стара балка. На цьому місці була знята фінальна сцена з закоханими.Відгуки

Парк "Міське початок" (Новосибірськ) місцеві жителі люблять. Але, як і в інших містах, дуже незадоволені великою кількістю сміття на його території. З іншого боку, самі відвідувачі і смітять, забуваючи про це і скаржачись на властей. Не хочеться висловлювати банальності, але там, де не смітять, там чисто.

Так, рівень благоустрою паркової зони ще не досяг того рівня, який є в старих парках, але все ж набережна вражає. За відгуками гостей міста, саме звідси відкриваються красиві види на річку в будь-який час року. Заходи та останні новини

За адресою парку "Міське початок" Новосибірська проводиться безліч цікавих заходів. Так, 12 серпня поточного року в маршрут велопробігу був включений парк. А з 27 по 28 серпня на екрані під відкритим небом проводився показ фільмів під назвою «Ніч кіно» та концертна програма.

У кінці серпня традиційно на території парку проходить фестиваль Vell&Roll. В одному місці збираються велосипедисти і ролери, які змагаються і хваляться свої майстерністю. З кожним роком учасників стає все більше і більше. У цьому році фестиваль завершив фаєр-слалом і світлове шоу.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут