У Google Maps з'явилися планети і супутники


Опубликованно 20.11.2017 01:09

У Google Maps з'явилися планети і супутники

За допомогою Google Maps тепер можна «відвідувати» деякі планети Сонячної системи і їх супутників. Для створення карт небесних тіл пошуковий гігант використовував фотографії NASA і Європейського космічного агентства ESA, включаючи майже півмільйона знімків, переданих на Землю померлим зондом Cassini.

За допомогою Google Maps тепер можна «відвідувати» деякі планети Сонячної системи і їх супутників. Для створення карт небесних тіл пошуковий гігант використовував фотографії NASA і Європейського космічного агентства ESA, включаючи майже півмільйона знімків, переданих на Землю померлим зондом Cassini. Не обійшлося без помилок

Для дослідження доступні Марс, Меркурій, Венера, Плутон, Місяць, а також супутники Юпітера (Іо, Європа, Ганімед) і Сатурна (Мимас, Енцелад, Діона, Рея, Титан і Япет). Для переходу в режим перегляду планет потрібно віддаляти камеру в Картах Google, поки на екрані не з'явиться глобус. Розробники додали в список 3D-тур по МКС.

Невдовзі після запуску нової функції дослідники виявили, що місця на поверхні небесних тіл часто вказані неправильно. У випадку деяких крижаних супутників позначення зміщені на 180 градусів, а, наприклад, на карті Марса мітка Долин Марінер виявилася північніше фактичного розташування:

I think something's weird on Mars, or at least, the label for Valles Marineris is far northeast from where i'd put it. pic.twitter.com/wACME4AnMM — Jason Davis (@jasonrdavis) 16 жовтня 2017 р.

Ймовірно, з часом Google виправить помилки, крім того, було б цікаво побачити місця висадки/місцезнаходження марсоходів та інших космічних апаратів.

Джерело: Google Для тих, хто хоче знати більше: NASA знову пропонує бажаючим відправити своє ім'я на Марс Зонд NASA пролетить крізь атмосферу Сонця Міжпланетний інтернет чекає лазерна революція



Категория: Hi-Tech


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут