Динський станиця Краснодарського краю: опис, населення, школи


Опубликованно 24.11.2017 00:52

Динський станиця Краснодарського краю: опис, населення, школи

Краснодарський край є одним з найбільш благополучних регіонів нашої країни. Краснодар вважають економічним і туристичним центром Росії. Саме цей благодатний край все більша кількість людей вибирають для постійного місця проживання. Тут багато розвинених упорядкованих хуторів і станиць. Однією з найбільш перспективних і розвиваються вважається станиця Динський Краснодарського краю. Саме про неї в цій статті і піде мова.Трохи історії

Дана територія – Донський курінь – була завітала кубанським козакам у 1794 році Катериною II, після розгрому на землі кубанської Запорізької січі. Згодом курінь стали називати Динской, а в 1842 році ця територія стала називатися станицею Динской.

Багато випробувань випало на долю динчан. Пережили вони революцію, колективізацію, громадянську та вітчизняну війну. У 1942 році в серпні станиця була окупована німецькими загарбниками. У лютому 1943 року радянськими військами фашисти були вигнані з цих земель. В пам'ять про загиблих воїнів створено меморіал з викарбуваними іменами 253 загиблих динчан. Встановлено танк Т-34 як данину пам'яті воїнам-визволителям в роки ВВВ.

Відразу після звільнення станиці населення приступило до відбудови народного господарства. У середині XX століття в станиці Динской створили багато різних підприємств: хлібокомбінат, заводи (цукровий і консервний), кондитерську фабрику, АТП. З декількох невеликих колгоспів було створено одне велике господарство. Було побудовано кілька нових шкіл, будинок книги, універмаг. Станиця Динський Краснодарського краю: опис. Місце розташування

Розглянемо, де розташовується ця станиця, яку має інфраструктуру і чисельність населення.

Динський розташовується на відстані 30 кілометрів на північний схід від крайової столиці – міста Краснодара, на березі річки Кочеты. Станиця є адміністративним муніципальним центром Дінського району. Поштовий індекс станиці Динской – 353200.

Повідомлення

Не більше ніж в 4 кілометрах від станиці знаходиться федеральна автомобільна траса М-4 «Дон». Також проходять дві автотраси крайового значення – Краснодар - Єйськ і Темрюк - Краснодар - Кропоткін. Існує і залізничне сполучення (через Динской район).Населення

В 1959 році населення станиці становила всього 11 180 осіб. В даний час (за даними на 2016 рік) населення станиці Динской становить 36 тисяч жителів. Близько 90 % мешканців станиці – росіяни, є тут вірмени і українці. Завдяки близькому розташуванню до Краснодару і розвиненій інфраструктурі, станицю вибирають для постійного місця проживання переселенці з інших регіонів, які бажають поліпшити свої кліматичні умови.

Станиця Динський: робота

Основну частину економіки району складає сільське господарство, а також переробка сільськогосподарської продукції. У Динском районі добре розвинені тваринництво і птахівництво. Крім того, тут займаються вирощуванням наступних сільськогосподарських культур: кукурудза, соняшник, зернові, цукровий буряк. Функціонують і випускають продукцію, відому всій країні, такі підприємства, як кондитерська фабрика «Південна зірка», цукровий і консервний заводи, м'ясокомбінат «Динской».

Серед промислових підприємств можна відзначити наступні:«Югтрубопласт»;«Краснодарський компресорний завод»;завод будівельних матеріалів;«Росслав».

Спеціаліст будь-якої кваліфікації зможе без праці знайти роботу на будь-якому з даних підприємств. Ознайомитися з вакансіями можна на офіційному сайті центру зайнятості Дінського району.Освітні установи. Дитячий садок

У станиці Динской знаходяться державні і приватні дитячі сади, чотири школи, технікум.

Як і для будь-якого району, дитячий сад в Динской є необхідним установою. У зв'язку з тим, що в період перебудови багато сади були закриті і реконструйовані, а народжуваність, навпаки, піднялася, сьогодні спостерігається дефіцит даної структури. В станиці є дитячий садок № 4 МБДОУ. Знаходиться на вулиці Миру, 4.Центр «Пірамідка»

Цей заклад є приватним дитячим садом, де здійснюється догляд за дітьми. Крім стандартних груп, у центрі передбачені ясла для самих маленьких дітей і група вихідного дня. Розташовується дитячий садок за адресою: вулиця Червона, 21а.Школи. МОУ СЗШ №1

4 школи в станиці Динской здійснюють навчання дітей.

Відкриття першої відбулося в 1965 році, навчаються в ній 804 людини. Школа носить ім'я Андрія Олексійовича Туркіна, героя Російської Федерації, загиблого в Беслані. У школі 32 класу, 2 з них профільних: соціально-гуманітарний, природничо-науковий, 2 – інтенсивного навчання, 2 – визвольної спрямованості, 4 – предпрофильной підготовки. В школі працюють педагоги, які мають високу професійну підготовку:29 вчителів мають вищу категорію;17 – першу категорію;10 – «Ветеран праці»;10 – «Кращі вчителі РФ»;5 – «Відмінник народної освіти»;5 – «Почесний працівник освіти РФ»;1 – «Кращий вчитель Кубані».

Адреса школи: вулиця Тельмана, 102.

БОУ ЗОШ №2

Середня освітня школа №2 носить ім'я Олександра Васильовича Суворова. Дата заснування – 1904 рік. В даний час у школі навчаються 1487 учнів. В школі працюють висококваліфіковані працівники освіти. Адреса школи – вулиця Миру, 2.БОУ ЗОШ №3

Ця установа була створена в 1955 році. Розташований у станиці Динской по вулиці Червоній, 34. Навчання в школі ведеться у дві зміни: в першу навчається 580 осіб, у другу – 164. Практично всі педагоги мають вищу освіту. Вчителі школи неодноразово ставали переможцями та лауреатами в різних професійних конкурсах: «Кращий вчитель Росії», ПНПО «Освіта», «Учитель року».АОУ ЗОШ №4

Дане освітній заклад було створено 26.06.1994 року, в ньому навчається 1333 людини. Ця школа-гімназія вважається кращою в станиці, в ній працює сильний педагогічний склад. Багато педагогів мають звання «Заслужений вчитель Росії», «Заслужений вчитель Кубані», «Почесний працівник загальної освіти», «Відмінник народної освіти». У школі існують наступні напрямки по класах: інформаційно-технологічний, соціально-економічний, звичайний. Учні беруть участь у різноманітних олімпіадах, спортивних змаганнях. Школа знаходиться за адресою: вулиця Калініна, 58.

Динской механіко-технологічний технікум

ДМТТ здійснює свою освітню діяльність на підставі ліцензії, виданої 27 січня 2014 року. Навчання студентів здійснюється на денному та заочному відділенні за такими спеціальностями:Технологія продукції громадського харчування.Технічне обслуговування та ремонт автотранспорту.

У цьому технікумі можна отримати й такі спеціальності, як кондитер, касир, штукатур.

Навчання як платне, так і безкоштовне. Вартість платного навчання становить від двадцяти двох до сорока п'яти тисяч рублів у рік. Приймаються випускники 9-х та 11-х класів. Надходження проводиться за конкурсом атестатів.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут