Особливості відпочинку на Балі


Опубликованно 25.11.2017 03:18

Особливості відпочинку на Балі

Острів Балі – перлина Індонезії і найвідоміший курорт Південно-Східної Азії. Доглянуті білосніжні пляжі, густі мангрові екзотичні лісу, культурні пам'ятки щорічно приймають мільйони мандрівників з різних куточків планети. Вулканічний острів приваблює іноземних гостей і відмінно розвиненою туристичною інфраструктурою, широким вибором розваг та водних видів спорту. Про клімат на курорті

Останнім часом острів вкрай популярний серед туристів країн пострадянського простору, тому багато мандрівники задаються питанням «Коли їхати на Балі?». Індонезія славиться цілорічним влітку. Пляжний сезон не припиняється ніколи. Однак з-за мусонного екваторіального клімату з листопада по березень на архіпелазі постійні зливи замінюють зиму. Більшість дощів швидкоплинні, але європейським гостям доставляють незручності. Комфортніше відпочивати на Балі влітку і ранньої осені, коли тепло і сухо.

Балі від інших індонезійських островів відрізняється тим, що по всій його території мешкають вимираючі рослини і тварини, які є унікальними видами. Південна область вважається основним курортним регіоном, який омиває Індійський океан. Багаті туристи обожнюють відпочивати в респектабельному районі Нуса Дуа з розкішними віллами, готелями і ресторанами. Примітно, що в цьому елітному курорті немає будівель вище кокосових пальм.

Бюджетних мандрівників Балі порадує повсюдним доступним житлом. В основному, туристи селяться в хостелах або в хатинах балійців, де занурюються в національну культуру. Центральна частина острова відома містечком Убуд, в якому знайти колоритне місце для проживання буде зовсім не складно. На півночі Балі розташовується курорт Ловін. Чорні корали, вулканічні пляжі і екзотичні будиночки приваблюють мандрівників, спраглих перейнятися духом острова, люблячих дайвінг і серфінг. Розваги і пам'ятки

Практично всі балійські готелі обладнані шикарні SPA-салонами. Головною особливістю таких центрів вважається використання тільки природних елементів, наприклад, рослинних олій, молока, водоростей або квіткових пелюсток. В SPA-центрах клієнти зможуть насолодитися місцевим класичним масажем, який поєднує в собі японські, китайські і тайські старовинні методики, рефлексологією, ароматичними ваннами і різноманітними водними процедурами. Візитною карткою лікувального Балі вважається обгортання представників сильної статі гвоздикою і пудрою з чорного рису. Вище описані заходи благотворно позначаються на кровообігу, позбавляють від целюліту, знімають стрес і зволожують шкіру.

Район Куту користується колосальною популярністю серед серферів. Тут знаходяться школи, навчальні серфінгу, і пункти прокату дощок. Ще цей курорт приваблює молодь і цінителів бурхливого нічного життя. Місцеві ресторани порадують кухнями багатьох країн світу, а європейські та американські музиканти часто дають концерти в Куту.

Шанувальники дайвінгу на Балі зобов'язані побувати в Амеде. Прибережні води дайв-столиці острова цікаві красивими коралами, дивовижними підводними мешканцями і Блакитною лагуною, прекрасно підходить для дайверів-новачків. Тут водяться скати манта, риби молу-молу, рифові акули, мурени і крилатки, а ще різнокольорові голожаберних молюсків.

Любителям шопінгу на Балі нудно не буде. Сувенірні крамниці, магазини і торгові центри порадують шопоголіків натуральними прянощами, кава лувак, який вважається найдорожчим на планеті, ягодами годжі і чорним рисом, тропічними фруктами і біжутерією. Село Челук славиться майстрами, що роблять чудові дорогоцінні прикраси з каменів і перлів. В поселенні Тохбати варто купити якісні тканини. Головним достоїнством тутешніх продавців вважається те, що вони люблять торгуватися, а це гостям з СНД вкрай важливо.

Крім пляжів, гір і вулканів острів знаменитий найдавнішими палацами і релігійними святинями. Не слід самостійно відвідувати місцеві храмові комплекси. Практично всі тутешні гіди російською мовою за доступну плату розкажуть таємниці і історії кожної споруди на Балі.

Схід острова цікавий «матір'ю храмів». Це найбільший комплекс святинь, що складається з 20 величних будівель. Улун-Дану вважається основним морським храмом острова, а візитною карткою Балі є Танах-Лот, оточений водою. Шанувальники природи будуть в захваті від рисових терас, черепашачого острова Серанган і дивного водоспаду Гіт-Гіт.

Балійскій Ботанічний сад, окрім унікальних рослин, славиться парком Балі-Трітоп. Тут туристи покатаються на канатних дорогах та прогуляються по підвісним мостам. Вулкан Гунунг-Батура виконує роль оглядового майданчика, звідки можна насолоджуватися сходом і заходом, а його околиці цікаві термальним басейном. Поселення Тампаксиринг на всю Індонезію відомо старовинним монастирем і святим джерелом, в якому туристи і місцеві жителі омиваються священною водою. Поради туристам

Балі – частина мусульманської Індонезії, тому тут необхідно дотримуватися досить багатьох правил і рекомендацій: Заборонено носіння коротких шортів і міні-спідниць.Не можна підходити впритул до людини, що молиться.Не варто голосно спілкуватися під час релігійних заходів.Купання і загоряння голяком можливо тільки на спеціальних закритих пляжах.Відвідувати храми слід без кровоточивих ран і з обов'язковим пожертвою.Заходити в державні об'єкти і мечеті потрібно з прикритими колінами.Вказувати на когось пальцем тут не вітається.При розмові з місцевими жителями не варто кричати, лаятися і зачіпати політику.

В якості заходів безпеки великі грошові суми, документи і прикраси необхідно зберігати в готельному сейфі. Перед поїздкою важливо оформити медичну страховку і щепитися проти тропічних захворювань.

Острів Балі вважається найпопулярнішим курортом Індонезії та Південно-Східної Азії, тому доведеться приготуватися до величезних черг в аеропорту, біля місцевих визначних пам'яток. Проте всі ці незручності сповна компенсує прекрасний відпочинок на розкішних пляжах, у старовинних храмах і дивовижних лісах.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут