Стіна Плачу в Москві: опис, фото та адреса


Опубликованно 27.11.2017 04:23

Стіна Плачу в Москві: опис, фото та адреса

Стіна Плачу – це всесвітньо відома іудейська святиня, що знаходиться в Єрусалимі. Для віруючих це символ надії. Щорічно до святині стікається величезна кількість паломників зі всього світу. Не всі знають, що є своя Стіна Плачу в Москві. Цей незвичайний меморіал було споруджено і урочисто відкрито на початку 2000-х. Де знаходиться дана пам'ятка і чи вважається вона святинею?Хто збудував московську Стіну Плачу?

Стіна Плачу В Єрусалимі – це зберігся до наших днів фрагмент стіни древнього іудейського храму, зруйнованого римлянами. Сучасний пам'ятник у столиці Росії є ідейною зменшеною копією святині світового значення. Пам'ятник «Стіна Плачу» в Москві був створений з ініціативи чинного на той момент мера міста Юрія Лужкова. Відкриття меморіалу було приурочене до 110 ювілею Хоральної синагоги, зазначеній у травні 2001 року.

Цей пам'ятник був створений як подарунок усім віруючим, які відвідують школу. Особливо актуальний меморіал для іудеїв, які мріють відвідати Стіну Плачу в Єрусалимі і не мають такої можливості. Московська копія – це нагадування про оригінальною святині, а також символ віри. Відкриття пам'ятника було зустрінуте віруючими з радістю. Це явний знак уваги влади до послідовників іудаїзму та їх проблем.Опис та фото меморіалу "Стіна Плачу"

Оригінальна Стіна Плачу простяглася на 57 метрів, а її висота - 19 метрів. Московська копія має більш скромні розміри. А саме: 15 метрів в довжину і 3 метри у висоту. Побудована Стіна Плачу в Москві з необробленого каменю, видобутого в Підмосков'ї. Варто зауважити, що візуально столичний «новобуд» дійсно має схожість з оригіналом. Груба кладка, неякісно оброблені блоки – ці риси роблять Стіну Плачу впізнаваною. На пам'ятнику є табличка, напис на якій свідчить: «В пам'ять про єрусалимському храмі». Офіційно московська копія «святині» має статус меморіалу. Але, незважаючи на цей факт, пам'ятник користується високою популярністю серед віруючих. Послідовники іудаїзму вірять, що якщо в тріщину Стіни Плачу в Єрусалимі вкласти записку з молитвою або бажанням, текст послання неодмінно дійде до Всевишнього. Подібна традиція прижилася і в Москві. У тріщинах пам'ятника можна помітити численні папірці. Пам'ятник «Стіна Плачу» в Москві: як дістатися на громадському або особистому транспорті

Точні координати меморіалу: 55°45'21"N 37°38'7"E. Стіна Плачу знаходиться біля хоральної синагоги. Її адреса: м. Москва, Великий Спасоглинищевский провулок, будинок 10. Найближча станція метро – «Китай-місто», від неї можна дійти пішки за кілька хвилин. Необхідно вийти на Солянський проїзд, потім повернути ліворуч на Великий Спасоглинищевский провулок. Приблизно через 150 метрів ви дійдете до бажаної пам'ятки. Стіна Плачу в Москві помітна здалеку. Цей пам'ятник колоритно виділяється на тлі міського пейзажу. Знайома пам'ятка і всім жителям району. Якщо ви запитаєте про те, як до неї пройти, вам напевно підкаже вірну дорогу. Відгуки москвичів і гостей міста про пам'ятки

Пам'ятник «Стіна Плачу» в Москві часто викликає неоднозначні емоції у спостерігачів. Не всі жителі та гості столиці мають можливість при першому ж бажанні відправитися в Єрусалим і відвідати древню святиню. Відповідно, встановлення в Москві її копії можна вважати позитивною подією. До московського пам'ятника може приїхати кожен мешканець міста чи турист.

Багатьом вірянам подобається цей меморіал. Вони сприймають його як прояв поваги до релігійних традицій та звичаїв. Невипадково виникла традиція залишати записки в щілинах кладки. Серед авторів послань безліч щиро віруючих людей, що моляться про виконання заповітних бажань. Можливість відвідати Стіну Плачу в Москві вселяє в них надію і оптимізм.

Є серед москвичів і ті, кому цей пам'ятник не подобається. У своїх відгуках деякі жителі столиці говорять про те, що зменшена копія світової святині – це справжнє знущання над почуттями віруючих. Московська Стіна Плачу набагато менше оригіналу і позбавлена всякого сакрального сенсу.

Будь-яка думка має місце бути, відвідувати чи ні монумент – особиста справа кожного. Тепер ви знаєте, де знаходиться Стіна Плачу в Москві, і при бажанні зможете без праці знайти її і побачити власними очима.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут