Місто Петрич в Болгарії: фото, пам'ятки та відгуки


Опубликованно 28.11.2017 03:57

Місто Петрич в Болгарії: фото, пам'ятки та відгуки

Біля підніжжя гори під назвою Беласица розкинулося місто Петрич. Розташований у самому родючому регіоні Болгарії – вздовж берегів річки в долині Струмешница. Особливу популярність здобув місто завдяки відомій провидиці Ванги. Запрошуємо вас у віртуальну подорож по місту Петричу в Болгарії. У програмі – знайомство з історією, виглядом сьогодні міста та визначними місцями!

Розташування

Від відомого курорту Санданскі Петрич відокремлює 23 кілометри. Майже 190 кілометрів розділяють Петрич і Софію. Цей болгарський місто розташоване зовсім недалеко від прикордонного пункту з Македонією – між ними 20 км. А ось від кордону з Грецією Петрич відокремлює 13 кілометрів.

Петричкое полі – родюча території країни. Тут ростуть різні овочі і фрукти, в цих місцях вирощують лимони і ківі.Петріч (Болгарія): фото та історія міста

Результати археологічних розкопок говорять – в цих місцях раніше перебували фракійські поселення. Перші поселення на території нинішнього міста з'явилися ще в X-XI століттях, а ще два-три століття тут з'явився справжній регіональний центр. Пов'язують з містом Петрич в Болгарії і античне місто Гераклея Синтика.

Частиною Болгарської держави Петрич став під час правління князя Бориса Першого. Місто зіграв важливу оборонну роль у війнах царя Самуїла з візантійцями. Свій неймовірний болгарський характер місто зумів зберегти навіть у непрості часи – під час османського панування. Важливо відзначити, що 90% населення у XVI столітті були християнами.

Коли почався період, іменований вченими періодом національного болгарського Відродження, Петрич став найважливішим центром ремесел і торгівлі. В кінці 60-х років XIX століття тут з'явилася перша православна церква, присвячена святому Миколаю. Тоді ж в місті була відкрита перша болгарська школа. Місто брав активну участь у національно-визвольній війні. Від турецької влади місто було звільнено під час Балканської війни.Пам'ятки

Місто Петрич в Болгарії – це не тільки родючі землі, але і велика кількість визначних пам'яток. Частина з них розташована в межах міста, частина – за його межами. Пропонуємо розглянути найцікавіші місця!Фортеця Самуїла

Одна з найбільш відвідуваних визначних пам'яток Петрича в Болгарії – Фортеця Самуїла. Розташована вона в 16 кілометрах від міста. Історія свідчить: цю фортецю звів болгарський цар Самуїл, бажаючий відобразити візантійське вторгнення. У 1014 році армія Болгарії зазнала поразки: перемогли війська Василя II. Візантійські війська взяли в полон близько чотирнадцяти тисяч воїнів. Імператор дав воістину жахливий розпорядження: всіх бранців осліпили. На одну сотню солдатів залишався лише один чоловік, якому зберегли одне око – для того, щоб він міг відвести своїх товаришів по службі додому. Згідно з легендою цар Самуїл просто не зміг винести побаченого і помер на місці.

Сьогодні Самуїлового фортеця – це парк-музей, що входить в список Ста національних туристичних об'єктів Болгарії. Музей включає в себе 13 невеликих землянок, одну велику землянку і руїни кріпосної оглядової вежі. Над руїнами, до речі, розташована панорамний майданчик з меморіалом і залом для експозицій. Будинок Ванги

Про який пам'ятки країни знають всі? Звичайно ж, про розташованому в такому місці, як Петріч (Болгарія), будинку Ванги. Не варто плутати будинок Ванги з місцем, де вона приймала відвідувачів. Останнє розташоване в семи кілометрах від міста, а от будинок розташований в самому центрі Петрича! Зараз в ньому знаходиться музей. Відвідувачі відзначають – тут можна побачити особисті речі, фотографії та подарунки від людей, яким жінка допомогла. У цьому симпатичному блакитному будиночку не дуже багато кімнат. На першому поверсі знаходиться кухня, тут же розташована і молитовна кімната. Творці музею зберегли в молитовній Ванги гобелени та ікони.

Правда, останній рік свого життя Ванга провела зовсім недалеко від Петрича. У невеликому селі Рупіте вона і приймала людей, і відпочивала. Сьогодні, коли цієї легендарної жінки вже немає, потік туристів в ці місця не припиняється: сюди приходять для того, щоб отримати заряд енергії.

Ванга померла в 1994 році, але перш встигла побудувати в селі храм святої Петкі, в якому, до речі, знаходиться портрет віщунки, виконаний у вигляді ікони. Похована Ванга поруч із цим храмом. Туристи кажуть – якщо вже вдалося відвідати Петрич в Болгарії, варто з'їздити і в село Рупіте.Природний заповідник

Тим, хто потрапив в Рупіте, слід звернути свою увагу на джерела мінеральної води. Табличка з написом, яка говорить «Купання заборонено», тут навряд чи потрібна: справа в тому, що джерело неможливо опустити навіть руку – температура води тут 75 градусів! А тому не дивно те, що над мінеральними джерелами постійно стоїть завіса пара.

Дослідники кажуть: головна причина появи тут джерел – це стародавні вулканічні процеси, донині проходять під землею. Саме село (а разом з ним і джерела) знаходяться на вулканічному плато, перш колишньому кратером. З-за високої температури в цих місцях гніздяться теплолюбні птахи, ростуть екзотичні рослини. Міський історичний музей

Говорячи про визначні пам'ятки міста Петрича в Болгарії, не можна не сказати і про цьому музеї. Величезні експозиції, що включають в себе близько 18 тисяч експонатів, перенесуть в минуле і розкажуть про сміливих і відважних болгарах. Музей, розташований в центрі міста, спочатку був невеликий музейною колекцією, але через чотири десятиліття з моменту заснування у 2006 році – рішенням муніципального ради був перетворений в Історичний музей.

Відвідувачі музею серед найцікавіших експонатів відзначають чудову колекцію театральних масок II століття, надгробні плити, датовані третім століттям до нашої ери, указ імператора Галерія від 308 року. Радять звернути увагу і на монети Філіпа Другого і Олександра Третього.Церкви

У своїх відгуках туристи кажуть: славиться місто Петріч (Болгарія) своїми церквами та храмами. У 1868 році В місті з'явилася церква Св. Миколая. Звели її неподалік від старого кладовища. На грандіозній будові працювали майже всі жителі міста. Кошти на будівництво жертвували вони ж. У 1924 році з західної сторони була додана дерев'яна дзвіниця, тоді ж була збільшена і жіноча палата. У 1940 році тут звели нову дзвіницю – більше колишньою. У 1955 році церква Св. Миколи серйозно постраждала під час пожежі, але її відремонтували.

Храм Успіння Богородиці був зведений в Петриче в 1857 році. Спочатку він був грецьким, при ньому працювала грецька школа. У 1881 році служби стали проводити двома мовами – грецькою та болгарською. У 1987 році цей храм був практично весь знищений вогнем: вигорів іконостас, фрески, дах. Збереглися виключно зовнішні фрески. Згодом храм був капітально відремонтований.

Погода в Петриче (Болгарія)

Зрозуміло, що головне питання, яке турбує туристів, що відправляються в Петрич, - це погодні умови. Згідно зі статистикою, середня денна температура взимку становить +6 °C, вночі вона знижується до +3 градусів. Влітку ж гостей та мешканців міста радує температура до +35 градусів вдень та +30 вночі. Навесні і восени середня температура коливається від +20 до +24 °C, у вечірній час вона опускається до +17+19 °C.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут