Кейптаун: координати і географічне положення. Цікаві факти про місто


Опубликованно 29.11.2017 01:21

Кейптаун: координати і географічне положення. Цікаві факти про місто

Кейптаун – один з найвідоміших міст Африки. В якій частині материка він знаходиться? Які координати міста Кейптауна, і чим він приваблює туристів?Місто на берегах двох океанів

Кейптаун – унікальне місто. У 20 кілометрах на південь від нього розташований мис Доброї Надії. Той самий, який розмежовує два океану – Індійський і Атлантичний. Таким чином, місто знаходиться на берегах відразу двох водойм планетарного масштабу!

Кейптаун – одна з трьох столиць Південно-Африканської Республіки, а саме законодавча. Тут знаходиться парламент країни. Крім того, це найважливіший економічний і фінансовий центр ПАР. В ньому розміщені офіси великих банків і компаній.

Місто виникло в середині XVII століття. Історія його появи тісно пов'язана з пошуком морського торговельного шляху в Індію. І коли він був знайдений, виникла гостра необхідність в організації якогось «перевалочного пункту» на цьому шляху. Так і з'явився на карті Африки місто-порт Кейптаун. Координати цього повністю сприяли: тут торгові судна могли поповнити свої запаси харчів і води.

У сучасному Кейптауні проживає близько 3,7 млн осіб. Це другий за чисельністю населення місто в ПАР. Мегаполіс також входить до числа найкрасивіших і найбільш відвідуваних міст африканського континенту.

Які координати Кейптауна? Відповідь на це питання ви знайдете далі в нашій статті.Кейптаун: географічні координати

Місто розташоване в південно-західній частині ПАР, в межах Капского півострова. Своєрідним і дуже ефектним фоном для нього виступає Їдальня гора, що височіє над рівнем океану більш ніж на тисячу метрів.

Кейптаун розкинувся на березі затоки Тейбл – одного з найбільш мальовничих в Африці.

Нижче в таблиці наведено точні координати Кейптауна:

Широта міста

33? 55' 00" південної широти

Довгота міста

18? 29' 00" східної довготи

Але для позначення географічного положення того чи іншого міста планети не завжди використовуються градуси. Тому нижче подані координати Кейптауна в так званих десяткових дробах.

Широта міста

-33,92584 південної широти

Довгота міста

18,42322 східної довготи

У Кейптауна є свій аеропорт. Звідси регулярно здійснюються рейси в Йоганнесбург, інші великі міста Південної Африки, а також в деякі міста Європи.Кейптаун: цікаві факти

Щоб розповідь про Кейптауні був максимально повним, пропонуємо вашій увазі 5 найцікавіших фактів про це місто:Кейптаун називають найбільш сприятливим місцем в Африці для ведення приватного бізнесу.В ньому знаходиться найбільший океанаріум Південного півкулі.У числі міст-побратимів Кейптауна – французька Ніцца і російський Санкт-Петербург. Гідна компанія!Кейптаун – найбільший (по площі) місто в ПАР.У Кейптауні проживають учасники популярної на весь світ музичної групи Die Antwoord, що грає в досить незвичайному стилі «рейв».

Відмінні пляжі, достатньо велика кількість архітектурних та історичних пам'яток у поєднанні з високорозвиненою інфраструктурою приваблюють сюди туристів зі всього світу. Кейптаун – одне з кращих місць в Африці для серфінгу і шопінгу. Серед основних визначних пам'яток Кейптауна – Акваріум двох океанів, мис Доброї Надії, Столова гора, Набережна Вікторії і Альфреда, ботанічний сад Кірстенбош, Південноафриканська національна галерея, а також тюремний острів Роббен.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут