Авіакомпанія «Грузинські авіалінії» (Georgian Airways): рейси, літаки, відгуки


Опубликованно 04.12.2017 03:09

Авіакомпанія «Грузинські авіалінії» (Georgian Airways): рейси, літаки, відгуки

Історія сьогодні вже флагманської авіакомпанії Грузії почалася в далекому 1993 році. Сучасний і безпечний перевізник є повністю приватною компанією і складається з восьми лайнерів, один з яких обслуговує уряд країни.Історія

Початок 90-х років минулого століття стало точкою відправлення авіакомпанії Airzena. Перші чартерні рейси були і виконувалися в Китай, Індію, Єгипет, Арабські Емірати. Регулярний всього один – до Відня. Незважаючи на політичні та економічні події цього періоду, завдяки правильно обраній стратегії, компанія вистояла і навіть завоювала певне визнання. До початку 2000-х років Airzena - вже національний перевізник.

Приблизно в цей же час керівництво компанії модернізує флот, для цього орендує два лайнери у німецької компанії Hapag-Lloyd.

У 2004 році було прийнято рішення перейменувати Airzena в Georgian Airways. Але старе ім'я авіакомпанії досі в ходу, воно - неофіційний фірмовий знак.Наші дні

Сьогодні приватна авіакомпанія «Грузинські авіалінії» має сучасні машини – літаки BOEING 737 і CRJ. Головна база – Тбіліський міжнародний аеропорт. Основна діяльність компанії – надійне та безпечне транспортування пасажирів та вантажів. У пріоритеті якісне обслуговування клієнтів і безпека. Цю аксіому «Грузинських авіаліній» підтверджує її членство в Міжнародній Асоціації Повітряного Транспорту (ІАТА). Вступу передував аудит, який повинен був перевірити відповідність технічної бази авіакомпанії зі стандартами безпеки IOSA. З тих пір подібних сертифікацій було три, і всі пройдені успішно. Літаковий парк

Повітряний флот Georgian Airways складається з середньомагістральних лайнерів CRJ, EMBRAER і BOEING 737. Серед них:BOEING 737-500, місткість якого - 116 осіб (12 місць виділено під бізнес-клас).BOEING 737-700 NG, приймає на борт 132 пасажира (12 місць зарезервовано під бізнес-клас).EMBRAER 190, місткістю 97 осіб (бізнес-клас – 9 місць)CRJ 100, розрахований на 50 пасажирів (6 місць бізнес-класу).CRJ 200, кількість місць аналогічно попередньому лайнеру.

Льотний персонал

Це гордість компанії. Кожен учасник польоту, будь то пілот або бортпровідник, має високу кваліфікацію і солідний досвід. Льотчики проходять теоретичну і практичну підготовку, а кожні шість місяців займаються на спеціальних льотних тренажерах, що імітують лайнери Boeing і CRJ, для чого виїжджають в навчальні центри UAB Cam&Cons (Литва), ICARE Training Centre (Франція) і «Pan American Flight Academy» (США).

Пілоти «Грузинських авіаліній» мають сертифікати другої та третьої категорії, що дозволяє їм здійснювати посадку літака при несприятливих погодних умовах.

Бортпровідники відбираються шляхом серії серйозних тестів, згідно з міжнародними стандартами та внутрішніми вимогами компанії. Навчаються стюарди в Грузинському Авіаційному Університеті з подальшою професійною підготовкою в спеціалізованих центрах Німеччини та Чехії. Серед досліджуваних дисциплін можна виділити «Аварійні процедури і евакуація», «Безпека польотів», «Обслуговування пасажирів», «Перша медична допомога» та «Запобігання авіаційних пригод».

Середній вік екіпажів – 35-45 років.

Рейси «Грузинських авіаліній»

Сьогодні авіаперевізник працює в наступних напрямках: Грузія - Тбілісі, Кутаїсі та Батумі. Також перельоти відбуваються в столиці Росії, Ізраїлю, Франції, Нідерландів та Австрії. В ці міста здійснюються регулярні рейси.

Але у компанії з 16 провідними авіалініями укладені код-шерінгові угоди, що дозволяє зробити пересування пасажирів практично по всьому світу максимально доступним.Послуги і сервіс

Салони літаків Airzena розділені на два класу – економ і бізнес. Останній дарує задоволення від наданого індивідуального сервісу і комфорту при перельоті (передбачені навіть DVD-плеєри з навушниками). Кожному пасажиру гарантована самітність, різноманітне меню і особистий простір. Якщо на борту немає можливості відірватися від справ, то стюарди створять всі умови для роботи.

Перед зльотом гостей бізнес-класу пригощають «привітальними» фруктовими соками або мінеральною водою. Меню відображає національний колорит: свіжі овочеві салати, сирна тарілка (тільки грузинські сорти), соковиті хачапурі, домашня випічка, грузинський хліб і витримані вина. Все це, судячи за відгуками про «Грузинських авіалініях», надзвичайно свіже і смачне.

При необхідності бортпровідники пропонують подушки і затишні пледи.

Економ-клас у літаках «Грузинських авіаліній» радує пасажирів зручними ергономічними кріслами, в яких комфортно сидіти, і збільшеним простором для ніг. Меню відрізняється залежно від тривалості рейсу. Але в ньому обов'язково пропонують гарячі і холодні страви, напої (чай, кава і вода), а також десерти.Пільги

Для дітей перевізник передбачив знижки. Як то:Пасажир до двох років включно здійснює переліт вартістю 10% від основного тарифу, другий дитина такого ж віку летить по дитячому квитку;Мандрівники від двох до дванадцяти років включно летять зі знижкою від 25 до 50% (вона залежить від класу обраного місця).Unaccompanied Minors

Це послуга з супроводу неповнолітніх пасажирів. Тариф за переліт для них виставляється не дитячий, а стандартний. Але сама послуга для дітей від 5 до 11 років включно безкоштовна, для пасажирів з 12 до 16 років – 30 євро. Особливі умови

Дами в положенні можуть користуватися послугами перевізника виключно до 32 тижнів вагітності і це за умови позитивного висновку від лікуючого лікаря.

Домашнім тваринам дозволено перебувати в салоні, якщо їм не більше 4 місяців (або їх вага не перевищує 6 кг). Для клітин і переносок для звіряток теж є певні габаритні норми (не більше 55*35*20 см). Всі вихованці, які не підходять під ці умови, летять в багажному відділенні. Але в будь-якому випадку за їх переліт «Грузинські авіалінії» стягують певну плату. Винятком є тільки собаки-поводирі (у господаря повинен бути обов'язково супровідний документ).

Пасажири, яким по захворюванню потрібно інвалідна коляска, мають право перевозити її на борту безкоштовно.Цікаві опції

Сьогодні компанія пропонує своїм клієнтам чотири нових тарифу: FLEXIBLE, STANDARD, LIGHT і BUSINESS. У кожному є певний набір послуг. Для зручності користування цією опцією на офіційному сайті Air Georgia опублікована порівняльна таблиця.

З'явився і «Особистий кабінет». Реєстрація в ньому дає можливість зберігати дані про кожного пасажира, що дозволяє в рази скоротити час на бронювання або придбання авіаквитка. Всі деталі замовлення доступні тут онлайн, а отже, їх можна змінити або видалити.

Інтерфейс закладки «Особистий кабінет» багатомовний. Доступні грузинська, російська та англійська мови. Причому зроблений вибір зберігається.

Оплатити переліт авіакомпанією «Грузинські авіалінії» сьогодні можна в російських рублях або євро. Скоро в цьому списку з'явиться і грузинський ларі. Повернення коштів також доступний.

Розроблено і зручний мобільний додаток.

Багаж

Як і у будь-якого перевізника, в Airzena існують певні стандарти на безкоштовну норму багажу. Залежить вона від обраного класу перельоту і його тривалості. Але в середньому це одне місце вагою не більше 5 кг

Для туристів економ-класу дозволено провозити ручну поклажу вагою не більше 8 кг (одне місце за сумою трьох вимірів – 115 см). Пасажири бізнес-класу мають право на ручну поклажу в 12 кг.

У вантажному відділенні літака передбачені місця для багажу пасажирів:Економ-класу – не більше 23 кг (158 см). Для далеких рейсів (Київ, Санкт-Петербург і Москва) – не більше 25 кг.Бізнес-класу – не понад 23 кг (за сумою трьох вимірів – 158 см)Дітей (до двох років) – 10 кг (не більш як 155 см). Пасажири від 2-12 років мають таку ж норму багажу, як і дорослі.

Одна коляска для малюка перевозиться безкоштовно.

Вага ручної поклажі з багажем не підсумовується.

Багаж понад певного ліміту оплачується додатково. Приміром, до 32 кг рейсом в Європу – 50 EUR, в Ізраїль, Росію, Україну – 35 EUR/40 USD, в Батумі або Єреван – 25 євро.

Переліт кішки або собаки у салоні обійдеться в 50 EUR/55 USD. Перевезти тварину до 32 кг в багажному відділенні коштує 120 EUR/120 USD.

Гірськолижне спорядження в напрямку Відень, Київ, Санкт-Петербург, Москва перевозиться безкоштовно. Комплект (спеціальний одяг, шолом, окуляри, пара лиж, палиці або сноуборд тощо) загальною масою, яка не перевищує 23 кг на одного туриста, йде доповненням до норми безкоштовного багажу.Висновок

Компанія з перших своїх днів постійно розвивається. Тому нікого вже не дивують різні нововведення. Одна з них, досить швидко набирає популярність – E-ticket. Це так званий електронний квиток, тобто безпаперова форма звичайного проїзного документа. Плюсів у цього сервісу багато, але особливо хочеться виділити наступні:Електронний квиток не вийде забути.Придбати його можна в будь-якому місті планети (а не тільки в місці відправлення).Здійснювати покупку можуть друзі або родичі майбутнього пасажира.

І, головне, E-ticket – це солідна економія часу.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут