Балі в лютому: особливості відпочинку


Опубликованно 08.12.2017 03:11

Балі в лютому: особливості відпочинку

Багато туристів задаються питанням про те, чи варто їхати на Балі в лютому? Відгуки на цей рахунок різні. Одні радять утриматися від відвідування острова в останній зимовий місяць, так як це розпал вологого сезону, коли можливі тропічні зливи і рвучкі вітри. Інші ж, навпаки, рекомендують їхати на Балі в лютому, адже це час "низького сезону", а значить ціни на порядок нижче, і не виникає проблем з бронюванням житла. Та й не завжди в цей період тут волого й вітряно – в деякі роки лютий видається напрочуд сонячним і сухим. Давайте детальніше поговоримо про особливості відпочинку на Балі в останній зимовий місяць.

Погода

У лютому на індонезійському острові панують північно-східні мусони, вони приносять зливи і, як наслідок, високу вологість. Разом з тим, треба відзначити, що цей місяць – найбільш непередбачуваний у році. Погода на Балі в лютому часто дивує не тільки туристів, але навіть метеорологів. В окремі роки за весь місяць похмурими видаються лише 9-10 днів, а в окремі – відпочиваючих наздоганяють безпросвітні дощі, грози і вітри.

Таким чином, відпочинок на Балі в лютому – рулетка, як вже пощастить! Але все ж, вирушаючи сюди в цей час, краще запастися дощовиками і непромокаючої взуттям.

У 2017 р. найвища температура повітря в лютому склала +32 градуси, мінімальна +22, середня денна +31, нічне +23,8. Температура води трималася на рівні +28,8 градусів.Засмага на Балі в лютому

Як правило, в цей місяць індонезійське небо затягнуте хмарами. Сонячно буває кілька годин в день. Але і в похмуру погоду можна обгоріти. Туристи розповідають, що сонячна активність настільки висока, що опік можна отримати навіть після десятихвилинного перебування на сонці. Так що, якщо дотримувати необхідні заходи обережності, в лютому на Балі можна засмагнути не гірше, ніж на сонячних курортах з безхмарним небом.

Пляжний відпочинок

Пляжі індонезійського острова в останній зимовий місяць практично порожні, тому можна насолодитися відокремленим заняттям. Однак поніжитися на білосніжному пісочку і скупатися в прозорому блакитному океані навряд чи вийде: часті шторми сильно баламутять воду, від чого вона стає тьмяною, а на берег викидається велика кількість водоростей і корчів. Звичайно, пляжі прибираються, але, все ж, відбиток вологого сезону не стерти.Чим зайнятися?

Незважаючи на те, що пляжні втіхи на Балі в лютому відходять на другий план, туристам нудьгувати не доводиться. Більшість відпочиваючих займаються експедиційним туризмом, долучаються до індонезійської культури, релаксують на термальних джерелах, знайомляться з національною кухнею.

В суху погоду можна відвідати пишні рисові плантації і побачити, як вирощують рис. Повірте, це дуже цікаво і захоплююче! Крім того, можна відправитися в національні парки та подивитися на диких тварин (особливо популярні парк слонів і парк рептилій), здійснити сходження на вулкан Батур, з'їздити в ремісничу село.

Якщо на вулиці дощ, можна сміливо присвятити час дегустації смачних балійських страв, розслабленню в спа-салонах, покупок в торгових центрах і на блошиних ринках або відвідування диско-барів і клубів.Пам'ятки

Лютий – відмінний час, щоб досліджувати пам'ятки острова. Перший у списку – вулкан Батур. Він досі вважається чинним, хоча за всю історію існування вивергався тільки тричі, останній раз – в 1947 р. В одному з кратерів сформувалося красиве озеро, жителі Балі вважають його священним, оскільки рівень води в ньому не змінюється навіть у сезон дощів.

Не можна залишити без уваги і храм Танах-Лот. Розташований на скелястому острівці, він притягує людей незвичайною красою. Танах-Лот – неофіційний символ Балі, і тут, правда, дуже красиво: горді і величні споруди, що розбиваються об скелі хвилі, чудовий захід...

Обов'язково варто з'їздити і до водоспаду Гіт-Гіт – самого повноводний і на високому острові. Він знаходиться на півночі Балі, в 10 км від міста Сінгараджа. Поруч з водоспадом побудовані численні оглядові майданчики, з яких туристи насолоджуються приголомшливими видами. А можна спуститися до самого водоспаду і навіть в ньому скупатись, але для цього необхідно подолати 340 сходинок.

Отже, якщо пляжний відпочинок не принципове для вас, і ви легко переносите високу вологість, можете сміливо планувати лютневе подорож на Балі. Ви точно отримаєте море приємних вражень!



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут