До скількох працює метро в СПб? Графік роботи метрополітену


Опубликованно 10.12.2017 04:45

До скількох працює метро в СПб? Графік роботи метрополітену

Петербурзький метрополітен був відкритий 15 листопада 1955 року і з тих самих пір злагоджено функціонує для зручності жителів Санкт-Петербурга і Ленінградської області. Бувають винятки у графіку роботи — іноді метро переходить на нічний режим. Дізнатися, до скількох працює метро в СПб влітку, в святковому і звичайному режимі, можна з цієї статті.Графік роботи

Кожному жителю і гостям міста рекомендується хоча б приблизно знати, до скількох працює метро. СПб — це великий мегаполіс, в якому складно дістатися з одного кінця в інший без використання метро, особливо коли немає особистого автотранспорту.

Починає свою роботу метрополітен з 5-6 ранку в залежності від станції. Від "Площі Повстання" (Московський вокзал) перші поїзди починають відходити в 5:52 (напрямок - "Проспект Ветеранів") і 5:48 (напрямок - "Девяткино"), від ст. м "Московська" (аеропорт Пулково) - 5:41 до центру. Від "Ладозької" (Ладозький вокзал) - 5:48 до "Спаській" і в 5:47 до "Вулиці Дибенка".

Рух поїздів закінчується після опівночі. Останні поїзди на першій лінії (червона гілка) з кінцевих станцій "Девяткино" і "Проспект Ветеранів" відходять у 00:05, те ж саме відбувається і на другій лінії (синя гілка). Третя, четверта і п'ята лінії (зелена, помаранчева, фіолетова) запускають останні поїзди в 0:10 з кінцевих станцій.Святкові дні

Туристи і постійні мешканці міста часто їздять на святкові заходи, при цьому велика частина користується метрополітеном з-за відсутності пробок, зручності і швидкості переміщення з пункту А в пункт Б. Під час національних свят вночі метро в СПб працює. До скількох, можна дізнатися за телефоном довідкової служби. Зазвичай нічний режим встановлюється 31 грудня під час Нового року, з 6 на 7 січня під час Різдва, на Великдень, з 1 на 2 і з 9 на 10 травня, а також в День міста, під час заходу "Ніч музеїв" і на свято для випускників шкіл "Червоні вітрила". "Червоні вітрила"

Масштабне свято "Червоні вітрила" щорічно проводиться в літній час під час білих ночей. Традиційно він відзначається в червні. Його призначають на вихідні, найближчі щодня до 22 числа, так як це найдовший день у році. Випускники збираються на торжество з усіх куточків країни, не тільки з СПб.

До скількох працює метро на "Червоні вітрила"? В СПб святкова програма розрахована на глибокий вечір, і багато залишаються гуляти в центрі на ніч. Виїхати вийде в будь-який момент, метрополітен під час заходу працює цілодобово. Деякі станції закривають на вхід і вихід, але до найближчих можна дійти пішки. Так влада надійшли в 2017 році, швидше за все, буде прийнято позитивне рішення про повторення режиму роботи і в наступному.

До і після 22 червня, в літній час, місто затоплений відпочиваючими туристами, що приїжджають подивитися на незвичайне природне явище — білі ночі. В цей час метро працює в звичайному режимі по буднях, але з п'ятниці на суботу і з суботи на неділю по маршруту станцій проходять нічні автобуси з інтервалом в 30 хвилин. Транспорт позначений нумерацією 1М, 2М, 3М, 4М, 5М за номерами ліній метрополітену. Футбол

Місто Санкт-Петербург відомий командою світового рівня "Зеніт". Футбольний клуб часто приймає гостей на домашній арені, в тому числі і в вечірній час, а значить, підвищується ризик переповнення людьми найближчих до стадіону станцій. Щоб цього не сталося, вестибюлі станцій закривають на нетривалий час. Періодично, під час важливих вечірніх матчів, метрополітен продовжує свою роботу і в нічний час. Такі випадки скоріше виключення, ніж даність. Наприклад, в ніч з 14 на 15 листопада 2017 року графік руху поїздів буде продовжений до 1:30 ночі, після матчу "Росія - Іспанія" на стадіоні "Санкт-Петербург". На вихід станції будуть закриті в 2:00. Автобуси за маршрутом ліній метрополітену завершать свою роботу в 3 години ночі.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут