NarcoScan: портативний сканер наркотиків, який поміщається на долоні


Опубликованно 11.12.2017 02:20

NarcoScan: портативний сканер наркотиків, який поміщається на долоні

Фінська стартап Spectral Engines створив мініатюрний сканер наркотиків під назвою NarcoScan. Гаджет легко визначає заборонені речовини і в 2018 році з'явиться на озброєнні поліції Фінляндії.

Фінська стартап Spectral Engines створив мініатюрний сканер наркотиків під назвою NarcoScan. Гаджет легко визначає заборонені речовини і в 2018 році з'явиться на озброєнні поліції Фінляндії. Малий та молодецький

За заявою представників компанії, їх розробка в 20 разів дешевше і набагато менше подібних пристроїв на ринку. Цього домоглися прибравши з гаджета дисплей і більшість електроніки, залишивши сам сканер, батарею, Bluetooth-модуль і пару світлодіодів. Основний функціонал перенесли в хмару і в додаток. Тому NarcoScan легко поміщається в руку, вже зараз здатний визначити амфетамін, героїн, кокаїн, а також інші більш легкі наркотики. Представники Spectral Engines обіцяють, що база даних гаджета швидко поповнюється, а взимку пристрій з'явиться у фінських патрульних в тестовому режимі. Якщо все пройде добре, вже навесні їм забезпечать усі підрозділи поліції в країні.

Як він працює

Апарат визначає наявність наркотиків за допомогою технології інфрачервоної спектроскопії. Отримана інформація надсилається у хмару, а там її аналізує спеціальний алгоритм. Він визначає склад за пару секунд і відправляє результат в додаток на смартфоні.

Джерело: NewAtlas



Категория: Hi-Tech


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут