Підсумки тижня: YouTube підтримує формат 18:9, визначені найкращі смартфони 2017 року та інші важливі новини


Опубликованно 15.12.2017 01:25

Підсумки тижня: YouTube підтримує формат 18:9, визначені найкращі смартфони 2017 року та інші важливі новини

Google додала довгоочікувану підтримку безрамкових екранів в мобільний додаток Youtube. Щоб скористатися функцією, досить просто розвести два пальці у вікні відтворення, як це робиться при зміні масштабування фотографій. Щоб повернути все назад, просто зведіть пальці назад, інтуїтивно зрозуміло. На даний момент скористатися нововведенням можуть тільки власники смартфона Pixel 2 XL. Якщо рух не працює після оновлення програми (необхідна версія — 12.40), слід примусово закрити YouTube у налаштуваннях Pixel 2 XL, після чого спробувати знову. Про підтримку інших смартфонів Google поки мовчить.

Google додала довгоочікувану підтримку безрамкових екранів в мобільний додаток Youtube. Щоб скористатися функцією, досить просто розвести два пальці у вікні відтворення, як це робиться при зміні масштабування фотографій. Щоб повернути все назад, просто зведіть пальці назад, інтуїтивно зрозуміло. На даний момент скористатися нововведенням можуть тільки власники смартфона Pixel 2 XL. Якщо рух не працює після оновлення програми (необхідна версія — 12.40), слід примусово закрити YouTube у налаштуваннях Pixel 2 XL, після чого спробувати знову. Про підтримку інших смартфонів Google поки мовчить.

Фахівці відомого порталу TechRadar склали рейтинг 15 кращих смартфонів 2017 року. Перші два місця очікувано зайняли флагмани Samsung Galaxy S8 і S8 Plus. Новинки корейців очолили список завдяки дизайну, потужності, швидкості роботи і якості камер. На третій позиції опинився Google Pixel 2. Його виділили за найкращу камеру серед усіх флагманів і прекрасний екран. Ювілейний iPhone X опинився на четвертому місці. Флагман Apple похвалили за неймовірний дисплей і топові характеристики, але облаяли за завищений цінник. Ще один флагман Samsung — відроджений з попелу Galaxy Note 8 посіла шосту позицію. А смартфон iPhone 8 Plus зайняв лише дев'яту сходинку рейтингу. iPhone 8 став передостаннім. Весь список переможців можна переглянути за посиланням.

Відомий латвійський інсайдер Веніамін Гескин (@VenyaGeskin1) опублікував на своїй сторінці в Твіттері фотографії неанонсированного смартфона Samsung Galaxy S9. Рендери зроблені на основі останніх чуток про майбутнє флагмані. Судячи по свіжих знімках, Galaxy S9 дуже нагадує свого приймача і відрізняється від Galaxy S8 тільки повною відсутністю нижньої рамки. Верхня рамка залишилася, але стала помітно тонше. З-за цього, дисплей пристрою здається дійсно безрамковий і дуже схожим на iPhone X. Попередній анонс Galaxy S9 і Galaxy S9+ очікується на січневій виставці CES 2018, а повноцінний реліз намічений на березень.

У Мережі з'явилися фотографії неанонсированного повноекранного смартфона Samsung Galaxy A7 (2018) в прозорому чохлі. Правда, деякі дані говорять про те, що ця модель називається Galaxy A8 Plus (2018). Судячи по знімках, Samsung готує до виходу сучасний безрамковий апарат, який схожий на флагман Galaxy S8. Смартфон позбавили механічної кнопки «Додому», а сканер відбитків пальців на задній кришці перемістили під основну камеру. Спалах теж пересунули і тепер вона знаходиться праворуч.

У Мережі вже почали з'являтися докладні дані про Xiaomi Redmi 5. Ззаду смартфон має металеву спинку, сканер відбитків і модуль камери по центру, пластикові вставки зверху та знизу — все це нагадує поточне покоління пристроїв. За рахунок плоскої задній панелі трохи змінилася форма корпусу, але в цілому ніяких радикальних змін не відбулося. Тизер в офіційному Weibo-акаунті лінійки Redmi повідомляє, що офіційний анонс Xiaomi Redmi 5 відбудеться 7 грудня. Тайванські інсайдери приписують новинці цінник на рівні $212, хоча в попередніх витоках повідомлялося про стартових $150.

Японська компанія Bandai представила гру My Tamagotchi Forever, яка вийде на Android і iOS в 2018 році. У грі для смартфонів користувачі будуть піклуватися про віртуальному вихованця. Він росте й еволюціонує, причому нова форма залежить від уваги та догляду господаря. За задумом авторів, тамагочі живуть в місті Таматаун (Tamatown), а персонаж може відвідувати своїх друзів. В My Tamagotchi Forever доступний класичний режим і міні-ігри, в трейлері компанія також натякає на підтримку доповненої реальності, як в Pokemon Go.

Свіжі чутки говорять про те, що майбутню новинку Meizu M6S забезпечать мобільним процесором як у Samsung Galaxy A3 (2018). За даними китайського порталу Mydrivers, Meizu M6S отримає однокристальну систему Samsung Exynos 7872. Чіп зроблений по 14-нанометровому техпроцесу, має шість ядер (чотири Cortex-A53 і два Cortex-A73) і оснащений графікою Mali-G71 MP1. Цей же чіп встановлять в Samsung Galaxy A3 (2018), анонс якого очікується в грудні-січні. Можливо це значить, що повноекранний Meizu M6S також представлять приблизно в цей же час.

Розробник «ВКонтакте» Олег Ілларіонов разом з художником Telegram і стороннім iOS-розробником випустив додаток Stickerface, яке перетворює звичайну фотографію в стікер. За допомогою нейронних мереж система аналізує завантажене зображення і створює його цифровий аватар, на основі якого і з'являється серія стікерів в різних позах і з різними емоціями. Генерувати можна власні селфи, фотографії друзів і навіть тварин. Отриманий аватар можна прикрасити за власним смаком: додати окуляри, вуса, бороду, змінити колір очей і навіть підлогу. Готові стікери працюють у «ВКонтакте», Facebook, WhatsApp і Telegram.

І без того великий асортимент товарів гіганта Xiaomi поповнив датчик температури і вологості під назвою Xiaomi Mi Bluetooth Temperature & Humidity Meter. Мініатюрний датчик призначений для відстеження та контролю за температурою і вологістю в приміщенні. Він кріпиться на стіну або будь-яку іншу поверхню, підключається до фірмовим додатком Mi Home і здатний взаємодіяти з іншими смарт-пристроями в будинку. Наприклад, якщо в одну мережу підключені кондиціонер і датчик, то останній сам визначає оптимальну температуру в кімнаті і коли треба запускає кондиціонер. У нову модель додали невеликий екран, тому тепер спостерігати показання гаджета можна безпосередньо, а не лише з екрану смартфона. В Xiaomi особливо підкреслюють точність вимірювань нового датчика. За словами виробника, Mi Bluetooth Temperature & Humidity Meter забезпечує точні значення температури до 0,1 градуса. Новинка вже доступна в офіційному магазині Xiaomi за ціною 11 доларів США.

За новими даними, компанія LG хоче випустити LG G7 в січні, щоб встигнути зняти вершки з продажу флагмана до виходу смартфонів конкурента. Але яким буде остаточне рішення — невідомо. Чутки стверджують, що Samsung дісталися всі процесори Snapdragon 845 з перших партій, тому у LG можуть виникнути проблеми з запуском моделі. Навряд чи в LG G7 буде використовуватися чіпсет поточного покоління Snapdragon 835 — джерела ще навесні заявили про співпрацю виробника з Qualcomm з метою оптимізації Snapdragon 845 для наступного покоління пристроїв. Смартфон може отримати OLED-дисплей, а співвідношення сторін складе 18:9.



Категория: Hi-Tech


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут