Аеропорти Пітера: де розташовані повітряні гавані міста


Опубликованно 17.12.2017 04:30

Аеропорти Пітера: де розташовані повітряні гавані міста

Санкт-Петербург є не тільки другим за розміром містом Росії. Це ще й найбільший туристичний центр. Не дарма сюди, незважаючи на сезони, спрямовується стільки екскурсійних груп і самостійних мандрівників. І все більше туристів вибирають для своїх переміщень повітряний транспорт.

Для багатьох залишається відкритим питання про те, де приземлиться літак в північній столиці Росії. Скільки аеропортів в Пітері? Який з них найголовніший? Як з аеропортів добиратися до міста? А які послуги та рівень сервісу можна знайти в повітряних гаванях СПб? У даній статті ми постараємося відповісти на всі ці питання.

Аеропорти Пітера

Як і годиться другої столиці, у міста є не одна повітряна гавань, а кілька. Правда, їх список не такий великий, як у Москви. Але все ж три аеропорту у міста на Неві є. Це Пулково, Ржевка і Левашево. Останній є не аеропортом у строгому сенсі слова, а простим аеродромом. Він обслуговує тільки військові літаки. Два інших хаба є повітряними гаванями для цивільних рейсів.

А який аеропорт в Пітері є найголовнішим? Це – Пулково. Він настільки великий, що про нього говорять у множині. Справа в тому, що два термінали розташовані неподалік один від одного. Тому пітерці кажуть «Пулково-1» і «Пулково-2». Оскільки інформація про військовому аеродромі Левашово навряд чи згодиться звичайному туристу, ми розповімо докладніше про двох хабах міста.Ржевка

У цього самого маленького з аеропортів Пітера тим не менш велика історія. Він був заснований в роки Другої світової і був названий по сусідньому селі - «Смольним». Під час блокади саме звідси злітали літаки, що зв'язують місто обложене з «Великою землею». З нього в Ленінград доставляли продовольство. А з блокадного міста евакуювали поранених і дітей. Після війни Смольний використовувався як цивільний аеропорт.

У 1976 році він отримав сучасну назву - «Ржевка». Але з розпадом Радянського Союзу аеропорт збанкрутував. Деякий час там проводилися аматорські польоти клубів, велися тренування рятувальників. У 2014 р. навіть був висунутий план забудови поля під житлові будинки. Але в грудні того ж року аеропорт Ржевка врятувала велика вертолітна компанія Санкт-Петербурга «Хелі-Драйв». Вона взяла поле і термінал в довгострокову оренду.

Зараз Ржевка приймає гелікоптери і літаки малої ваги. Але подальше майбутнє цієї історичної повітряної гавані неясно. План забудови все ще залишається в силі, якщо договір оренди з «Хелі-Драйв» не буде продовжений. Зараз Ржевка приймає нечисленні рейси з Петрозаводськ. Аеропорт розташований в 16 кілометрах від центру Санкт-Петербурга. У будні дні до нього їде автобус № 23.

Пітер, аеропорт Пулково-1

Це – найстаріший хаб міста. Він був побудований в 1932 році і довгий час був єдиними цивільними повітряними воротами Північної столиці. Називався він тоді «Шосейне». У роки війни аеропорт був закритий. З настанням світу він знову став функціонувати. В 1973 році була проведена масштабна реконструкція аеропорту. Було побудовано «з нуля» новий будинок повітряного вокзалу. Тоді ж аеропорт перейменували в «Пулково». Він брав внутрішні рейси, а також літаки з країн СНД та (частково) з далекого зарубіжжя.

Незабаром з'явився термінал, призначений виключно для іноземних пасажирів. Його стали називати «Пулково-2», тоді як за старою будівлею закріпилася цифра «1». Цей аеропорт розташований в чотирнадцяти з половиною кілометрах від центру міста. Як до нього дістатися, ми розповімо трохи пізніше.

Пулково-2

Як вже згадувалося, з усіх аеропортів Пітера тільки цей приймав рейси з далекого зарубіжжя. Він був другим у Росії за величиною хабом. Новий термінал Пулково-2 був побудований за сучасним стандартам. У ньому є всі зручності для пасажирів: ресторан, кафе, пункти обміну валюти, банкомат, магазин безмитної торгівлі. Для тих, хто подорожує першим класом, передбачені два ВІП-залу – «Санкт-Петербург» і «Пулково». Але і для інших пасажирів є зручні крісла для очікування рейсів. У 2011 році цей хаб обслужив 9 мільйонів пасажирів.

Пулково сьогодні

Було лише одна незручність в цій великій повітряній гавані Санкт-Петербурга. Два термінали знаходилися досить далеко один від одного. Була навіть докладна інструкція, як спешащему пасажиру дістатися з Пулково-1 в 2 і навпаки. Але все одно виникала плутанина, і часто пасажири спізнювалися на рейс через те, що зійшли з автобуса не там, де треба. Особливо, коли стали популярними чартери. Їх навіть приписали до Пулково-1, щоб розвантажити злітно-посадкову смугу головного міжнародного хабу.

Для запобігання такої плутанини в 2013 році був відкритий новий термінал. Він об'єднав в себе стару будівлю Пулково-1 і нові зали. Другий термінал перестав функціонувати. Тепер, коли аеропорти Пітера виявилися об'єднаними, ми розповімо, як дістатися від нового, красивого, комфортного Пулково в центр міста. Автобуси № 39 і 39-Е (експрес), а також маршрутка До-39 слідують до станції метро «Московська». Час в дорозі - від 20 хвилин до півгодини.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут