Михайло Сергійчук: Кобін може "підсипати", навчився у бразильців у Шахтарі


Опубликованно 13.01.2018 01:55

Михайло Сергійчук: Кобін може

Рік, що минає, для Михайла Сергійчука виходить яскравим і незабутнім, з купою подій і емоцій. Конфлікт з тренером змусив футболіста покинути тоді ще виступав у першій лізі Верес, але Міша знайшов себе в Олімпіку, забив найважливіший гол "Динамо" і допоміг донеччанам пробитися в єврокубки. Однак влітку Сергійчук покинув вже Олімпік і повернувся в Верес, де є одним з лідерів колективу і кращим бомбардиром команди. У своєму інтерв'ю Мишко розповів про взаємини з тренерами, успіхи Вереса, епічному флеш-інтерв'ю, кращих захисників УПЛ і улюбленому Ліверпулі.

- Ти втретє повернувся в Верес. Нинішнє твоє пришестя – найуспішніше?

- Повернувся – третій, а всього проводжу в цій команді вже четвертий відрізок в кар'єрі. Мабуть, дійсно, цей сезон мені дається найкраще. Та й весь 2017-й рік вийшов непоганим для мене, якщо брати ще й виступи в Олімпіку.

- Залишаючи рівнян взимку минулого року, передбачав, що команда вийде в Прем'єр-лігу, а ти в неї повернешся?

- Не думав, що все складеться так, звичайно. Я залишав Верес з-за того, що не міг продовжувати працювати з Мазяром, не склалися у нас відносини з певних причин. В Олімпіку спочатку теж було непросто – новий колектив, мало кого знав. Але потім все було досить добре.

- Якщо б у Вересі продовжив працювати Володимир Мазяр, твоє повернення в рівненський клуб було б неможливим?

- Звичайно ні! Взагалі не хочу говорити про цю людину.

- Юрій Вірт – антипод Мазяра?

- Так, він спокійний, рішення приймає виважено. Може підійти, спокійно щось сказати, пояснити. Не можу сказати, що він часто спілкується індивідуально, але на теорії все гранично ясно пояснює, без емоцій, ми все розуміємо.

- Шкодуєш, що не вдалося закріпитися в Олімпіку і спробувати свої сили в єврокубках?

- Якщо чесно, то взагалі не очікував, що буде такий поворот подій. Шкодую, що лише не зіграв у кваліфікації Ліги Європи. Є хлопці, які відпрацювали весь сезон, заслужили цей результат. Але і я вніс свою частинку у все це. Перемога над Динамо, наприклад. Вона мені запам'ятається на все життя.

- Образа на тренерський штаб донецької команди залишилася?

- Ні, що ти. Нічого поганого не можу сказати про Роман Санжаре. Він прийняв таке рішення, я його розумію. Зовсім не шкодую, що так сталося.

- Бачив Романа Миколайовича в гніві?

- Пару раз, але це все емоції. Він відразу ж відходить і знов стає спокійною.

- Забивати Олімпійцям було подвійно приємно?

- Мало забив, треба було забивати ще, тому що для перемоги цього виявилося замало. Я давно говорив Заріку (Заура Махарадзе, — прим. авт.), що він фартовий. У мене був хороший момент у першому таймі, потім непогано бив Степанюк.

- Нічийна серія Вереса досягла шести матчів, а всього у рівнян дев'ять нічийних результатів. Не перебір?

- Звичайно, нам хочеться вигравати. Були ігри, які складалися в нашу користь, але ми пропускали. Було й навпаки, рятували матчі, де виглядали гірше. Можливо, було б краще, щоб ми програли, але при цьому два матчі виграли. Сподіваюся, скоро повернемось на переможний шлях і далі буде легше.

- Ви програли тільки Шахтарю і Зорі, пробилися в чвертьфінал Кубка України. У чому секрет успіхів Вереса?

- Ту саму Зорю ми мотивували, можна сказати. Дали їм поштовх. Адже вони після перемоги над нами набрали божевільний хід, добре виступають у Лізі Європи. Тепер хочемо повернути їм борг. У чому секрет? У нас є досвідчені гравці, це дуже важливо. Є молоді, голодні хлопці, які прийшли з першої ліги. Думаю, після зими, коли всі притруться один до одного, ми будемо грати ще краще.

- В команді вже ходять розмови про бажання пробитися в Лігу Європи?

- Ні, поки про це не думаємо. Наше завдання зараз – потрапити у першу шістку. А там вже будемо відштовхуватися від того, як складатимуться справи. Якщо керівництво поставить більш високі завдання, потрібно буде посилюватися.

- Майбутній матч з Зорею стане як раз тестом на готовність до евробаталиям?

- Не сказав би, це чергова гра. На даному етапі – найважливіша гра. Якщо її виграємо, отримаємо такий собі зазорчик, в моральному плані стане простіше.

- Можливо, луганчани будуть думати про майбутньому матчі в Лізі Європи. Це може допомогти твоїй команді?

- Важко сказати. Зоря зараз набрала дуже хороший хід, приємно дивитися їхні матчі. А як вони вибігають в контратаки! Тільки подивіться, скільки забив Опанасенко – п'ять м'ячів, а адже це правий захисник. У нього в кожному матчі є виходи один на один! Це якийсь правий форвард вже, з Караваєвим у них дуже сильна зв'язка. До речі, Женя вже точно заробив на виклик у збірну.

- Як команда проводила паузу в чемпіонаті?

- Після попереднього туру тренер надав нам три дні вихідних, а потім ми працювали у звичному режимі. Товариських матчів в цій паузі вирішили не проводити.

- Зараз в чемпіонаті України багато нічиїх, багато вболівальники та фахівці говорять про відсутність видовищності в матчах. Як вважаєш, в чому причина таких змін?

- Напевно, наш чемпіонат вирівнявся. Зараз всі команди можуть битися один з одним, кожен відбирає очки. Навіть Шахтар може відступати. Хоча б згадати наш матч з " Гірниками, ми були близькі до того, щоб зіграти внічию.

- На твоєму рахунку вже чотири забитих м'ячі. Задоволений своєю результативністю?

- Є достатньо моментів, щоб зробити її краще. Так що намагаюся багато працювати. Моя мета? Не хочу говорити про якусь кількість, ставлю завдання забивати в кожному матчі і приносити користь своїй команді.

- Тим не менш, уболівальники тебе дуже жорстко критикують в соцмережах...

- Я намагаюся не звертати увагу, нормально ставлюся до критики. Так, є моменти, коли я приймаю не ті рішення. Але як кажуть, нападаючий повинен бути жадібним. Я націлений на ворота і роблю все, щоб забити.

- Твоє інтерв'ю каналу Футбол 1 після матчу з Олександрією з купою ненормативної лексики. Що це було?

- Зловили мене "теплим", відразу після фінального свистка. Розумію, що це було некоректно, негарно, неправильно з мого боку. Надалі такого не повторю. В той момент просто було дуже прикро, емоції захлиснули.

- Клуб не штраф за такі емоції?

- Ні, але при цьому покартали, сказали, що не варто такого робити. Добре, що все закінчилося (посміхається, — прим. авт.).

- За оцінками своєї гри в пресі стежиш? Які сайти читаєш найчастіше?

- Щодня гортаю новини, стежу за футбольним життям, але про Вересі рідко читаю. Використовую відразу кілька українських інтернет-ресурсів, у тому числі і Football.ua.

- Знаєш, який ігровий навик в Инстате у тебе найвищий?

- Навіть не знаю, напевно відкривання.

- Не вгадав, дриблінг.

- Нічого собі, я прям як Мессі (сміється — прим. авт.)!

- У кого навчався трюкам?

- Та ну закінчуй, де я, а де фінти (сміється — прим. авт.). Якщо серйозно, то в дитинстві я фанатів від гри Фернандо Торреса і Тьєррі Анрі – це неймовірні нападники, які грали дійсно на найвищому рівні. Є ще Луїс Суарес, але в цьому сезоні він здав.

- Умови в Вересі краще, ніж в Олімпіку?

- В цілому – так. Є своя база, умови для тренувань хороші, не потрібно нікуди їхати, витрачати час на дорогу. Приїхав на базу, переодягнувся, потренувався, поїв, відпочив. Є відновлювальні процедури. Загалом, все, що потрібно.

- А фінансові умови? Зарплата і премія виплачуються вчасно?

- Так, краще. Всі платять вчасно, без затримок.

- Бонус за нічию в матчі з Динамо був?

- Ні, нас ніхто не стимулював зі сторони. Але від керівництва ми отримали більш високу премію, ніж зазвичай.

- У Вересі зовсім немає легіонерів. Від цього тільки атмосфера краще?

- Хіба що в плані розуміння роботи на тренуваннях. Вважаю, що легіонер повинен бути на голову вище нашого футболіста. Наприклад, Мохів в Олімпіку – якраз такий приклад. А так, не думаю, що атмосфера в команді залежить від наявності або відсутності легіонерів.

- Часто збираєтеся всією командою?

- Не дуже, в цьому сезоні поки навіть не збиралися.

- Кому належить звання головного веселуна Вереса?

- Звичайно, це Вася Кобін. Ця людина вміє "підсипати". З ним не скучиш. Частенько "притравлює" на тренуваннях, він же навчився там у бразильців у Шахтарі. Тепер може собі дозволити.

- В Олімпіку у вас були непогані "заруби" з Сергієм Гринем. У новій команді продовжуєте "запалювати"?

- Серьоги зараз реально не вистачає. Бажаю йому якнайшвидшого одужання і повернення на поле. Сподіваюся, скоро він до нас повернеться, знову зіграємо з ним в теніс. Поки, правда, ще не грали у Вересі, але я готовий знову обіграти його книгою (сміється — прим. авт.). Це простий, приємний людина, з якою завжди цікаво. Та й не засумуєш з ним теж. Влітку грали в Одесі, так Гринь трохи не поїхав на гру без бутс – забув їх в номері.

- Три кращих нападаючих в українському чемпіонаті на даний момент.

- Юрі Фрейтас і Дьемерси Мбокані – без таких нападників в нашому чемпіонаті дуже важко. Ну і, звичайно ж, Факундо Феррейра. Аргентинець – справжня машина голів.

- Хто із захисників в УПЛ самий грубий?

- Домагой Віда. А самий сильний захисник – Євген Хачеріді. Мені дуже складно йому протистояти. Його практично неможливо обігнати, ти робиш п'ять кроків, Хачеріді – два. В Ужгороді грали, я ставлю йому корпус, м'яч практично у мене, варіантів начебто немає, але він примудряється якось вибити. Монстр!

- Назви ім'я воротаря, яким складніше всього забити.

- Назвав би Заура Махарадзе, але в Києві він з нами не грав у матчі першого кола. Тоді Олімпік за вуха витягнув Артем Кичак. Це був просто-таки день імені Кичака. Саші Бандурі я не б'ю, хоча статистика говорить за нього. Тоді, напевне, назву Андрія П'ятова, це найсильніший голкіпер в Україні на даний момент.

- Три речі, без яких ти б не зміг прожити в цьому світі.

- Сім'я, футбол і вірні друзі.

- Твій улюблений Ліверпуль знову не радує в цьому сезоні...

- І мене засмучують. Чекаю, коли у них вже буде стабільність. Дивлюся майже кожен їхній матч, вболіваю за Червоних зі школи, з того самого легендарного фіналу ліги чемпіонів проти Мілана. Зараз у них зібралася команда мрії в атаці, такі "електрички" грають, а в обороні налагодити не можуть.

- Забиваючи голи, ти часто любиш прокотитися по газону на колінах. У Стівена Джеррарда взяв цю "фішку"?

- В Англії багато футболістів так святкують голи, але я підглянув це у Фернандо Торреса.

- А ще ти завжди шлеш на трибуни середечко. Ви з коханою нещодавно розписалися. Коли гуляти весілля будете?

- Чекаємо на відпустку, щоб зібрати всіх разом. У нас в Вересі за пару місяців чотири людини розписалася – я, Волошинович, Пасіч і Степанюк. Справжній весільний бум!

- Спадкоємця скоро чекати?

- Подивимося, як Бог дасть.

- Твоє улюблене місце у Львові?

- Я скрізь відчуваю себе затишно у Львові, в будь-якому місці. Якщо чесно, то раніше мене Рівно не дуже подобалося, але зараз хочеться жити саме там. Шкода, що зараз буваю там лише проїздом останнім часом.

- Прочитай останнє повідомлення Вайбере.

- Так, розклад дня на завтра від тренера в клубній групі. А до цього я відправляв повідомлення другові, просив дізнатися за квитки на матч Україна – Словаччина (інтерв'ю було записано в день матчу збірної, — прим. авт.).

Олег Барков для Football.ua



Категория: Спорт


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут