Санжар: Провели першу половину сезону на четвірку


Опубликованно 17.02.2018 01:23

Санжар: Провели першу половину сезону на четвірку

Перед відходом на зимову перерву Санжар дав інтерв'ю офіційному сайту Олімпіка, оцінивши результати команди в першій частині сезону:

- Рік, що минає, для вас особисто став самим важким і цікавим?

- Безумовно, адже в цьому році сталася історична подія для нашої команди – ми завоювали путівку в єврокубки і зіграли в кваліфікації Ліги Європи. Це було дуже значуща подія особисто для мене і для Олімпіка.

- Який момент запам'ятався найбільше, що будете згадувати в майбутньому з 2017-го?

- Ми зайняли четверте місце в чемпіонаті за підсумками минулого сезону, обіграли київське "Динамо", двічі зіграли внічию з "Шахтарем". Нам вдалося вийти в єврокубки, відчути атмосферу міжнародних матчів в іграх з ПАОКом, зіграти на стадіоні, де 30 тисяч уболівальників без зупинки підтримують свою команду. Це емоції, які залишилися в пам'яті.

- Дебют футболіста Олімпіка в національної збірної України – одне з головних досягнень клубу в цьому році?

- Так, адже раніше з Олімпіка ніколи нікого не викликали в збірну. В цьому році Андрій Шевченко запрошував у національну команду Павла Лук'янчука, Артема Шабанова, який навіть зумів дебютувати за синьо-жовтих. Мені приємно, що наші хлопці прогресують і ростуть.

- Яку оцінку можна поставити Олімпіку за виступи в першій частині сезону?

- За п'ятибальною системою – четвірку. В цілому, ми гідно провели першу частину сезону. Єдине, в кінцівці команда зробила невеликий спад. Пов'язаний він з травмою Івана Брікнера, дискваліфікаціями наших провідних гравців. Крім того, наша обойма футболістів, які тягнуть на собі результати, до кінця року трохи втомилася, не вдавалося підтримувати динаміку. Але я все одно вдячний хлопцям, що ми гідно провели першу частину сезону. Згадайте, як ми добирали людей безпосередньо перед стартом чемпіонату. До нас повернувся Андрій Богданов, він не був готовий на початку сезону, набирав кондиції вже по ходу турніру. Нам було непросто, але хлопці зібралися, працювали з першої і до останньої гри єдиним колективом. Вважаю, що місце, яке ми займаємо гідне. Воно дозволяє нам боротися за потрапляння в першу шістку.

- Упущена перемога над Зорею вдарила по психології команди?

- Не думаю, що саме та гра вплинула на подальші матчі. Просто все наклалося, втомилися наші лідери – Моха, Андрій Богданов, Артем Шабанов, Артем Кравченко, Заура Махарадзе. Хлопці втомилися, весь чемпіонат рівного не пройдеш. Плюс, під кінець сезону в нашій команді було багато мікротравм. Захворів і багато пропустив Артем Шабанов, хворів Антон Кравченко, проблеми були у Мохі. Тому десь не змогли дотиснути результат.

- Ворскла завдала Олімпіку найбільшої поразки в поточному сезоні. Але команда грала непогано, особливо у другому таймі. А в якому з матчів ви залишилися менше всього задоволені діями своїх підопічних?

- Я задоволений матчами з Чорноморцем і Ворсклою.

- Який з матчів подарував вам найбільше позитивних емоцій?

- Були для нас складні матчі, в яких ми перемагали. Це обидва матчі з Олександрією, гра з Маріуполем. Скажу так, було більше матчів, якими я задоволений, ніж тих, якими я залишився незадоволений.

- Тільки в чотирьох матчах з 19-ти в чемпіонаті Олімпік пішов з поля без забитих м'ячів. Наскільки ви задоволені грою своєї команди в атаці?

- Грою в атаці до кінця незадоволений. Хотілося б бачити більше реалізації, імпровізації, індивідуальних дій, організації, зіграних дій. Ну і результативності, звичайно. Хотілося б бачити від футболістів більше голів і результативних передач. Якщо Стас Біленький і Моха змогли себе в цьому плані реалізувати, то наш правий фланг малоефективний. Це Іван Сондей, Сергій Шестаков, коли там діяв. Почасти, тому і не вдавалося добиватися перемог в деяких матчах, тому що ми були залежні від Мохі, від того, піде у нього гра чи ні. Зрозуміло, що всі ігри він не може провести на високому рівні. Тому потрібні заміни, потрібна рівна обойма. Цього нам і не вистачило, щоб зайняти більш високе місце і набрати більше очок.

- Володимир Прийомів восени став лідером атаки Олімпіка. Ми побачимо його навесні в команді?

- На сьогоднішній день швидше за все немає. У Володі є плани, ми спочатку домовлялися, що він допоможе нам в кінцівці. Я бачив, що у нас є проблеми в атаці, тому прийняв рішення запросити його в кінці осені. Це справжній професіонал, він забив хороші м'ячі, проводив хороші ігри. Я задоволений його приходом до Олімпік.

- Влітку Олімпік не пропускав п'ять турів поспіль, після чого лише в трьох матчах з 13-ти зміг втримати свої ворота на замку. 22 пропущених м'ячі – це багато?

- Думаю, це багато. Ми багато пропустили наприкінці року. Команда дуже залежна від психології. Потрапляння в єврокубки нас мотивувало на початку сезону на підготовку, на роботу. Початок сезону для нас видався хорошим, тому що хлопці готувалися до єврокубків, хотіли показати себе, гідно виступити на євроарені. Все це допомогло нам добре стартувати в чемпіонаті. А ось в кінці все наклалося, пішли емоції, а майстерності у нас не так, щоб лише завдяки йому вирішувати матчі. Олімпік здобуває перемоги тоді, коли вся команда єдина, коли є неймовірна самовіддача. Якщо цього немає, то майстерності не вистачає, два-три виконавця – це дуже мало.

- Чемпіонат поновиться досить рано – в середині лютого. Будувати підготовку непросто у зв'язку з цим?

- Не думаю, що складно будувати підготовку. Є закордонні збори, Туреччина, підготуватися можна добре. Питання лише в тому, де тренуватися, коли почнеться чемпіонат.

- Як вважаєте, може логічніше було б проводити в теплі місяці за два тури в тиждень?

- Можливо, так. Якщо взяти останні два роки, то в грудні у нас сніг, поля замерзають, команди відчувають дискомфорт. Ми з Карпатами два роки поспіль не можемо зіграти. Вважаю, що потрібно все проаналізувати і дійсно десь ущільнити календар, але зіграти на нормальних полях в гарну погоду, і щоб готуватися до матчів у комфортних умовах.

- Навесні Олімпік чекає три тури, в яких вирішиться доля путівки у першу шістку. Як оціните календар команди на фініші?

- Все залежить від того, як нам вдасться підготуватися взимку. Календар нормальний, ми зустрінемося з Динамо, Сталлю і Маріуполем. Питання лише тільки якими будуть поля в лютому. Умови, звичайно, для всіх однакові, але мене все ж турбує погода. А перші ігри після зборів завжди непередбачувані.

- Всі вже звикли до того, що під час трансферного вікна Олімпік змінюється. Хто з лідерів команди може піти?

- Думаю, що можуть піти багато провідні футболісти. Такою була домовленість, що хлопці будуть мати можливість покинути команду, якщо у них будуть гідні пропозиції. Тому тут завдання нашого керівництва клубу втримати лідерів і, обов'язково, до них додати ще досвідчених футболістів. У цьому випадку у Олімпіка будуть шанси боротися за поставлені завдання.

Побудувати нову команду за короткий період часу дуже складно. Якщо згадати попередні сезони, наш президент не хотів, щоб в Олімпіку грали орендовані футболісти. Але ось уже рік нам доводиться запрошувати орендованих гравців, щоб закрити проблемні позиції. І кожне півріччя їх стає більше. Йдуть досвідчені хлопці, а замінити їх важко. Тому нам доводиться брати футболістів в оренду, не виключено, що цієї зими ми змушені будемо поступити аналогічним чином.

- Що стосується орендованих футболістів Лук'янчука, Очигавы, Мігунова, яка їх доля?

- На сьогоднішній день я поки що не готовий нічого сказати. У недалекому майбутньому у нас відбудеться зустріч з президентом, на якій ми обговоримо всі питання і приймемо рішення по кожному футболістові.

- Які позиції, в першу чергу, ви б хотіли посилити взимку?

- Дуже важливо посилити групу атаки. Вигравати матчі дуже важко, коли в команді один молодий нападник. Зважаючи своєї молодості Стасу Білому властива нестабільність. Плюс, є якісь мікротравми. Все що завгодно може бути в чемпіонаті, команда не повинна залежати від одного футболіста, тим більш молодого. Будемо говорити з президентом, щоб посилити групу атаки.

- З потенційними новачками вже ведете переговори?

- Я придивлявся до багатьом футболістам, але поки ще не про що говорити.

- Які плани на підготовку до другої частини сезону?

- У нас буде два збори в Туреччині, повернемося в Київ після закордонної підготовки 14 лютого, де будемо вже безпосередньо готуватимемося до матчу з Динамо.

- Як плануєте провести відпустку?

- Плануємо з сім'єю відпочити на морі, купуватися і перезавантажитися. Перед Новим роком повернуся в Київ.

За підсумками 1-го кола чемпіонату України Олімпік займає 6 місце в турнірній таблиці УПЛ.

Бажаєте дізнаватися головні футбольні новини першими? Підписуйтесь на наш канал в Telegram! Стежити за нашим сайтом ви також можете Viber і Twitter.



Категория: Спорт


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут