Арсенал — Атлетіко. Напередодні


Опубликованно 02.07.2018 08:27

Арсенал — Атлетіко. Напередодні

Зустріч 1/2 фіналу Ліги Європи між Арсеналом і Атлетіко була б гідна головного матчу турніру. За великим рахунком, вона могла б прикрасити собою і фінал Ліги чемпіонів. Проте в нинішньому сезоні якась з цих двох команд не добереться до вирішального поєдинку.

Арсенал – Атлетіко. Напередодні

Четвер, 26 квітня, 22:05. Лондон, Емірейтс Стедіум. Арбітр – Клеман Турпен (Франція). Пряма трансляція на телеканалі Футбол 1

Мабуть, з 1/16 фіналу Ліги Європи "Арсенал" і " Атлетіко, який посів третє місце в груповому турнірі Ліги чемпіонів, вважалися головними фаворитами турніру. І ці команди лише раз змусили засумніватися в своїй перевазі над суперниками – у чвертьфінальних матчах. Атлетіко, обігравши вдома лісабонський Спортинг з рахунком 2:0, на виїзді поступився – 0:1. А Арсенал, розгромивши ЦСКА на Емірейтс з рахунком 4:1, у гостях програвав 0:2, але зміг в підсумку домогтися нічиєї – 2:2.

Арсенал проводить свій найгірший сезон у Прем'єр-лізі з сезону-1994/1995, проте в другому за значимістю єврокубковому турнірі виглядає гідно. Плюс додатковим стимулом для "канонірів" не тільки дійти до фіналу, але і виграти турнір, стало рішення Арсена Венгера по закінченні сезону покинути клуб, в якому він пропрацював 22 роки. До речі, Атлетіко теж хоче піднести трофей Ліги Європи в якості подарунка своїй легенді при розставанні — Фернандо Торресу, для якого цей сезон у складі "матрацників" стане останнім.

На жаль для шанувальників Арсеналу, їх команда підходить до дуже важливого матчу не в оптимальному стані. Проти Атлетіко точно не зіграють Мхітарян, який не встиг відновитися, Эльнени і Колашинац, плюс сумніви викликають кондиції Чеха, Вілшира і Озіла.

Не все ідеально і в Атлетико. Дієго Сімеоне точно не зможе розраховувати на Луїса Філіпе і Хуанфрана, проте є і приємна новина для шанувальників "кольчонерос" — Дієго Коста, участь якого в першому півфінальному матчі тренер команди категорично заперечував, відновився раніше терміну і включений в список футболістів, які вилетіли до Лондона.

Цікаві факти

- Команди ніколи не зустрічалися в єврокубках, але влітку 2009 року під час товариського турніру Emirates Cup "каноніри" здобули перемогу – 2:1.

- Арсенал є найрезультативнішою командою нинішнього розіграшу Ліги Європи – 29 голів. Більше в євросезоні "каноніри" забивали лише раз, в сезоні-1999/2000, в якому вони виступали і в Лізі чемпіонів, і в Кубку УЄФА – 30.

- Атлетіко є лідером нинішнього сезону Ліги Європи за середньою результативністю – 15 голів у шести матчах.

- Дієго Сімеоне в ролі тренера Атлетіко жодного разу не програв у єврокубках в Англії – 3 матчі, 1 перемога, 2 нічиї.

- На шляху до півфіналу Арсенал пройшов Естерсунд (3:0 і 1:2), Мілан (2:0 і 3:1) і ЦСКА М (4:1 і 2:2).

- У плей-офф Ліги Європи "Атлетіко" обіграв Копенгаген (4:1 і 1:0), Локомотив М (3:0 і 5:1) і Спортинг Л (2:0 і 0:1).

- Арсенал 31 раз зустрічався в єврокубках з представниками Іспанії – 10 перемог, 7 нічиїх та 14 поразок (будинку відповідно 8, 3 і 3).

- Атлетіко 27 разів грав в єврокубках з англійськими командами – 10 перемог, 11 нічиїх і 6 поразок (на виїзді відповідно 2, 6 і 4).

- Арсенал шість разів грав у півфіналах євротурнірів і лише раз не пройшов у фінал. При цьому "каноніри" ніколи не програвали іноземним командам, поступившись лише Манчестер Юнайтед в ЛЧ-2008/2009.

- Атлетіко 14 разів добирався до 1/2 фіналу єврокубків – 8 вдалих спроб проти 6-ти.

Орієнтовні склади  



Категория: Спорт


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут