Арсенал поступився Ньюкаслу


Опубликованно 23.07.2018 05:45

Арсенал поступився Ньюкаслу

У першому матчі ігрового дня в АПЛ зустріли команди, які набрали непоганий хід останнім часом. Якщо турнірне становище Арсеналу давно не змінюється, то Ньюкасл завдяки своїй вражаючій формі стрімко йде вгору по турнірній таблиці. Після матчу у четвер у Лізі Європи Арсен Венгер вирішив надати відпочинок багатьом ключовим виконавцям "канонірів", вдавшись до ротації 18-річний Джо Уиллок і зовсім вперше в кар'єрі вийшов на поле в рамках АПЛ.

Дебют зустрічі вийшов рівним, колективи по черзі контролювали м'яч, зрідка доводячи атаки до ударів по воротах. Рафаель Бенітес вибудував грамотну тактику на матч, його підопічні практично безпомилково діяли в обороні, не давши супернику вільного простору, адже цей фактор зазвичай є ключовим для швидких "канонірів". Господарі мали намір не тільки відсиджуватися в обороні, припаркувавши так званий автобус, але і не обмежували вибігати в атаки, яких було не так багато, але вони зазвичай були гостріше, ніж випади Арсеналу.

На 14-й хвилині гості абсолютно несподівано повели в рахунку, так як до цього епізоду ніщо не віщувало біди для Ньюкасла — Обамеянг відгукнувся на класний пас зі своєї половини поля і подав на лінію воротарського на набіг туди Ляказетта, а Олександр у падінні майстерно відправив м'яч у сітку — 0:1. Після забитого гола лондонці продовжили багато володіти м'ячем, але зовсім не були гострі біля чужих воріт багато в чому завдяки безпомилкової грі господарів в обороні. На 29-й хвилині трапився ще один несподіваний гол, цього разу забили "сороки" — Йедлин отримав пас від Гейла і прострілив на Переса, а іспанець ударом в дотик вразив воротарський кут — 1:1. І знову невпевнена гра Чеха на лінії.

До завершення першої половини зустрічі гра переважно проходила на зустрічних курсах, команди по черзі наближалися до чужих воріт, але не змогли забити до перерви, хоча Арсенал був до цього дуже близький — після подачі штрафного Монреаль скинув м'яч на дальню штангу на Чеймберса, той намагався повторити гол Ляказетта, але не влучив по воротах. Цей момент став останнім небезпечним в першому таймі, до перерви колективи більше нічого путнього не створили і відправилися в роздягальні при рівному рахунку.

Після поновлення гри господарі щільно осіли на своїй половині поля, віддавши м'яч супернику, але Арсенал ніяк не міг розкрити оборону підопічних Бенітеса, які не відкривали перед опонентами вільний простір, а також повністю закрили Ляказетта і Обамеянга, які є головними атакуючими одиницями Арсеналу. А в середині тайму "сороки" і зовсім отримали бонус за свою грамотну гру у вигляді забитого голу — на 68-й хвилині Монреаль вибив м'яч прямо на Слимани, Іслам головою відпасував на Переса, який легким дотиком п'ятою переправив м'яч на Рітчі, а Метт легко переграв Чеха — 2:1.

Другий забитий гол серйозно наблизив господарів до перемоги, враховуючи беззубий атакуючий потенціал Арсеналу в звітному поєдинку, тільки якась жахлива помилка когось з гравців Ньюкасла могла позбавити джорді перемоги. На 75-й хвилині Ньюкасл ледь не збільшив свою перевагу в рахунку завдяки швидкій контратаці, Кенеді увірвався в штрафну і пробив у ближній кут, м'яч відрикошетив від ноги Мустафі і влучив у поперечину, а на добиванні нікого не виявилося. До завершення поєдинку Арсенал марно намагався хоча б зрівняти рахунок, але через брак гольових моментів це було зробити вкрай складно, господарі все так само надійно зіграли в обороні і в підсумку довели матч до перемоги, яка стала для них першою за останні 11 матчів проти Арсеналу. Після звітного поєдинку Ньюкасл посідає 10-ту сходинку в турнірній таблиці, а "каноніри" залишаються шостими, випереджаючи Бернлі всього на два очки.

В наступному турі АПЛ Арсенал прийме Вест Хем, а Ньюкасл поїде в гості до Евертону.

Ньюкасл - Арсенал 2:1 Голи: Перес, 29, Рітчі, 68 — Ляказетт, 14

Ньюкасл: Дубравка — Йедлин, Лассельс, Лежень, Дамметт — Рітчі (Мерфі, 86), Діаме, Шелві, Кенеді — Перес (Хоселу, 79) — Гейл (Слимани, 63)

Арсенал: Чех — Чеймберс (Мэйтленд-Niles, 78), Мустафі, Холдинг, Монреаль — Эльнени, Джака — Ивоби (Нкетиа, 86), Уиллок (Уелбек, 68), Обамеянг — Ляказетт

Попередження: Слимани



Категория: Спорт


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут