Шахтар скористався осічкою "Динамо", здолавши Олександрію в Харкові


Опубликованно 27.08.2019 09:30

Шахтар скористався осічкою

Розв'язка сезону в Українській Прем'єр-лізі продовжує наближатися нарівні з більшою частиною європейських чемпіонатів. Черговий крок до захисту чемпіонського титулу міг зробити донецький Шахтар. Для цього, команді Паулу Фонсеки було необхідно в рамках двадцять восьмого туру національної першості обіграти Олександрію Володимира Шарана на полі ОСК "Металіст" у Харкові.

"Олені" продовжують утримувати третю сходинку турнірної таблиці УПЛ, не особливо висловлюючи бажання підпускати до себе йде по п'ятах луганську Зорю. У матчі минулого туру команда з Кіровоградської області зуміла відібрати очки у експериментального складу київського Динамо (1:1), що, зрозуміло, не могло не порадувати їх суперника по звітного протистояння. Та й самій Олександрії окуляри явно були не зайвими, адже Зоря зазнала мінімальної поразки від Маріуполя, а в таких умовах, навіть один набраний пункт підопічними Шарана можна було розглядати, як прагнення збільшити розрив.

З Шахтарем все досить просто. Під кінець сезону Паулу Фонсека дав можливість незмінним гравцям основи взяти невеликий відпочинок у своїх виступах, а кого-то (мова йде про Андрія Пятове і Марлосе, в першу чергу) вважає за краще не турбувати, дозволивши тим самим повністю розібратися у виниклих проблемах фізіологічних проблеми організму. Що вже говорити, якщо навіть сам головний тренер прямого конкурента в боротьбі за трофей побічно вказує на майбутній момент з підняттям "гірниками" чергового титулу УПЛ над головою.

Початок звітної зустрічі пройшов для команди Фонсеки з недозволеною легкістю. Вже на четвертій хвилині Давиду Хочолаве вдалося замкнути подачу Алана Патріка з кутового на правому фланзі точним ударом головою. Грузинський захисник, як і Андрій П'ятов, відновилися після ушкоджень незадовго до цієї зустрічі, і відразу ж зайняли гідне місце в стартовому складі. Мала місце бути в даному епізоді і помилка Юрія Паньківа. Досвідчений голкіпер не зумів впоратися з м'ячем на лінії воріт з-за значної сили удару Хочолавы, а також рикошету від штанги, в яку він перевів первинну загрозу.

"Гірники" володіли ініціативою ще досить значний проміжок часу, однак варто їм втратити концентрацію, як суперник тут же зумів внести сум'яття, що здавалися грамотно вибудованими, ряди оборони підопічних Фонсеки.

Розіграш стандартного положення, Олександрія — ці слова автоматично повинні підштовхувати на думку про необхідність персональної опіки для Євгена Банады десь в районі дальньої штанги. Тренерський штаб і виконавці донецької команди цим моментом явно знехтували на передматчевих тактичних заняттях, за що і отримали сповна. Опорного півзахисника Олександрії відпустив Алан Патрік, а Віктор Коваленко не зумів вчасно "відклеїться" від штанги і перехопити опіку над опонентом. Все це переросло в перший пропущений м'яч Шахтарем за десять поєдинків (до 1000 ігрових хвилин дотягнули лише трохи, зупинившись на позначці в 954).

А вже у другому таймі була зовсім інша гра, по-іншому налаштований на ворота суперника Шахтар, і абсолютно розгублена Олександрія. Ісмаїлі і вийшовший на заміну Болбату в перерві Матвієнко влаштували справжній обстріл штрафному суперника подачами з обох флангів. При такій кількості кутових ударів, на які захисники команди Шарана всякий раз переводили м'ячі, навіть настільки великий відсоток неточних подач, рано чи пізно, був зобов'язаний призводити до небезпечної ситуації біля воріт Паньківа.

Так і вийшло в результаті. Захисники "втомилися" бігати за Мораесом по всій штрафного, а Жуніор спритно вискочив на ближню штангу після чергового навісу від Алана Патріка, і головою пробив точно в дальній кут, по складній траєкторії для голкіперського стрибка.

На цьому, власне, все, Олександрія не робила спроб відіграти другий пропущений м'яч, а "Шахтар" забив ще раз, але голу Манора Соломона не судилося статися — ізраїльтянин направив м'яч між ніг Юрію Паньківу, перебуваючи в момент передачі Тайсона в очевидному положенні "поза грою". 2:1 — між Шахтарем і Динамо прірву в одинадцять очок в турнірній таблиці, і тепер у "гірників" є чотири поєдинки на вибір, де вони можуть стати чемпіонами країни.

В наступному турі Української Прем'єр-ліги донецький Шахтар зіграє у Запоріжжі проти луганської Зорі, а Олександрія стінах рідної "Ніки" протистоятиме ФК Львів. Шахтар — Олександрія 2:1 Голи: Хочолава, 4, Мораєс, 60 — Банада, 32 Шахтар: Пятов — Болбат (Матвієнко, 46), Кривцов, Хочолава, Ізмаїл — Алан Патрік (Степаненко, 69), Маркос Антоніо — Теті (Соломон, 75), Коваленко, Тайсон — Мораєс. Олександрія: Паньків — Пашаєв, Бабогло, Стецьків, Бухав — Запорожан (Пономар, 79), Гречишкін, Банада — Задерака (Сновигав, 79), Сітало, Полярус (Протасов, 63). Попередження: Болбат, Степаненко — Сітало, Стецьків, Бухав.



Категория: Спорт


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут