До 2035 року штучне м'ясо може замінити свинину і яловичину


Опубликованно 06.10.2017 01:10

До 2035 року штучне м'ясо може замінити свинину і яловичину

Каліфорнійський стартап Impossible Foods хоче помирити веганів і м'ясоїдів, щоб до 2035 року пересадити людство на штучне м'ясо на основі гема.

Каліфорнійський стартап Impossible Foods хоче помирити веганів і м'ясоїдів, щоб до 2035 року пересадити людство на штучне м'ясо на основі гема. У чому секрет

Як пише автор видання Wired, котлети від Impossible Foods шкварчат на сковорідці і пахнуть, як справжнє м'ясо. З них навіть сочиться кров. Все завдяки молекулі під назвою гем, яка міститься в гемоглобіні і м'язах і додає м'ясу його смак і структуру. Якщо на цьому місці ви задумалися про помилку, то він є. Для синтезу 1 кілограма гема потрібно близько 400 кілограм сої. Як робиться штучне м'ясо

У Impossible Burger вирішили досить оригінально вирішили цю проблему: вони витягли потрібний ген із сої, пересадили його дріжджів Pichia pastoris, а потім нагодували їх цукром і мінералами. В результаті дріжджі сильно зросли в обсягах, а гема стало куди більше. Як результат — Impossible Burger в минулому році на фабриці в Окленді вони за рік провели понад 450 000 кг штучного м'яса.

Однак вони не зупиняються на досягнутому і вважають свою розробку лише бета-тестом. Зараз вони покращують свій метод газової спекторметрии, щоб прив'язати до штучного м'яса всі відтінки цього м'яса. Так само вони вчаться надавати рослинним білкам структури тваринних білків. А як референсного зразка використовують ідеальний бургер з однієї каліфорнійського ресторанчика. Наскільки це серйозно. Наскільки безпечно

У штучних бургерів вже знайшлися противники серед біологів і дієтологів, однак більшість експертів по харчовим продуктам визнали м'ясо Impossible Burger нешкідливим. Зараз стартап залучив $250 млн від великих інвесторів і сподівається пересадити більшу частину людства на штучне м'ясо до 2035 року.

Джерело: Wired



Категория: Hi-Tech


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут