Що подивитися в Верхнечусовских містечках Пермського краю? Відгуки туристів.


Опубликованно 08.11.2017 04:08

Що подивитися в Верхнечусовских містечках Пермського краю? Відгуки туристів.

У всіх країнах світу є багато міст, які відіграли важливу роль в історії. Чимало таких міст і в Росії. Одним з таких місць є селище Верхнечусовские Містечка Пермського краю. Його історія тісно пов'язана з видатними людьми - Єрмаком і Трифоном Вятскими. Місце розташування цього населеного пункту: недалеко від Пермі, в Чусовський районі, на правій стороні однойменної річки.

Чусовские Містечка Пермського краю розташовані приблизно в 80 кілометрах від Пермі. Для того, щоб доїхати туди, вам потрібно скористатися особистим автомобілем і навігатором. Ваше завдання - рухатися до повороту на Успенку по трасі через Полазну, а далі за вказівниками - до пункту призначення. З історії Верхнечусовских Містечок

Ще до 1953 року на берегах річки Чусовой знаходилися два поселення, частиною назви яких було слово "містечко". Так, Нижній Chusovoy Містечко в 1568 році заснували на лівому березі, а Верхній Chusovoy Містечко - в 1616 році на правому березі річки. За історичними даними відомо, що він находилися вище за течією, там, де річка Усолка впадає в Чусовую.

До речі, в ті часи слово "городок" мало значення "укріплене поселення". Саме з цією метою були створені ці два важливі місця.

У Верхньому Чусовський містечку були різні торгові лавки, три храми і дзвіниця при них, а також соляні варниці і навіть два млини. Відомо, що це поселення було центром округу, в який входила 31 село.

Основним заняттям жителів були селянські промисли і різні види солеваріння. Основною визначною пам'яткою Верхнечусовских містечок Пермського краю, в той час вважався великий будинок Строганових, зведений з каменю.

До 1773 році було закінчено будівництво кам'яної Різдвяної церкви з дзвіницею. У 1849 р. було створено чоловіче духовно-парафіяльне училище, а в 1871 р. жіноче училище. Перша лікарня з'явилася тут у 1881 році. Звичайно ж, за своїм розвитком Верхній Chusovoy містечко вигравав у Нижнього. Зараз же це один населений пункт, і від одного берега до іншого можна добратися на поромі.Нижній Chusovoy Містечко

Це місце є більш відомим, ніж перше, завдяки тому, що саме звідси почався похід дружини Єрмака в 1581 році. Нижня Чусовское поселення було якоїсь захистом від збройних нападів з боку тубільних племен і сибірських татар. Побудоване воно було на пагорбі, оточена з усіх боків водами річки Чусовой.

У цьому поселенні були два храму, замість яких після 1742 року була побудована кам'яна церква в ім'я Богоявлення Господнього. Будівництво тривало кілька років. Але за особливих революційних подій початку XX століття храм був закритий указом Радянської влади. Ніякі прохання і протести віруючих не допомогли. На жаль, після затоплення містечка в 1950-х роках, на його місці залишився лише острівець. А на місці каплиці, де Єрмак отримав своє благословення перед походом, є вказівник.Верхньо-Чусовская Казанська Трифонова жіноча пустель

Однією з найбільш відомих пам'яток в цих місцях є Казанська Трифонова жіноча пустель. З вершини гори представляється чарівний вид на порослі лісом береги річок Пермського краю, просторі поля і луки.

Біля підніжжя гори біжить маленька річка Усолка. Вода в ній не замерзає навіть взимку. Головною святинею для паломників, звичайно ж, є святий образ Казанської Божої Матері. Тут же ви можете відчути чудотворну силу цілющого джерела.

За переказами, ікону Божої Матері знайшли в XVI столітті в лісі. Місцеві жителі відразу принесли ікону в храм. На наступний ранок вона зникла і знову була виявлена біля святого джерела. Так відбувалося кілька разів, поки не було прийнято рішення побудувати каплицю на місці джерела. З тих пір джерело б'є з-під землі, а ікона зберігається в побудованій поряд з ним каплиці.Скит чоловічого Троїце-Стефанова монастиря

Скит або іншими словами чоловічий Успенський монастир був створений в кінці XVI століття навпаки Нижньо-Чусовских Містечок, в пам'ять про перебування тут 1571-1579 роках Трифона Вятського - святого, особливо відомого в Пермській губернії. Саме цей монастир є одним із перших монастирів Уралу.

За деякими даними, це перша чернеча обитель. За переказами, люди хоч раз побували тут, отримують зцілення від душевних і тілесних недуг. Божий храм прикрашений старовинними та сучасними іконами, тут зберігаються також мощі деяких святих.Успенський монастир - місце для душі

Після того як ви побуваєте у всіх цих святих місцях, ви відчуєте легкість очищення та вашої душі. Недалеко від Верхнечусовских Містечок можна відвідати Успенський монастир, який також є одним з найбільш ранніх жіночих монастирів Уралу. Під час його існування відбувалися часті зміни. Він був заснований в 1580 році, в 1764 році закритий, а потім знову відчинив свої двері в 1997 році.

На верхівці гори стоїть храм XIX століття. Ці місця були обрані Трифоном для молитов багато століть тому. Тому не так давно біля підніжжя гори в Верхнечусовских Містечках Пермського краю була реконструйована каплиця в ім'я святого Трифона Вятського. Саме тут знаходиться святе джерело Трифона і купіль Миколи Чудотворця.

Відгуки гостей про Верхнечусовских Містечках

Кожен, хто зацікавився поїздкою в ці дивовижні місця на березі однойменної річки Пермського краю, може почути масу позитивних відгуків. Тут є на що подивитися. Гості відзначають, що буквально поринули в живу історію тих часів, відправившись в Верхнечусовские Містечка Пермського краю.

Паломництво до всіх місцевих святинь приносить тілесне очищення і душевний спокій. Крім того, відвідавши жіночий і чоловічий монастирі, можна стати очевидцем сприятливою життя в ім'я Бога. Атмосфера Верхнечусовских Містечок Пермського краю особлива і припаде до душі кожному, окунувшемуся в неї.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут