Чи варто їхати в Париж в січні: погода, шопінг, відгуки


Опубликованно 15.11.2017 03:50

Чи варто їхати в Париж в січні: погода, шопінг, відгуки

Поїздка в Париж в січні – це можливість побачити місто в святковому оформленні, красивому і елегантному: легкі витончені штрихи в повсякденному картині – кілька яскравих куль на вічнозелених ялинках, квіткові композиції на парапетах мостів, у магазинах, кафе. Але ввечері та вночі Париж наче вибухає фантастичними підсвічуваннями і ілюмінаціями, купуючи казковий вигляд.

Січень в Парижі непередбачуваний - так кажуть синоптики

Яка погода в Парижі в січні? Непередбачувана. Вона може бути теплим – до +12проградусів і вище. Хто дивився прекрасний фільм «Чоловік і жінка», той пам'ятає прогулянку героїні під дивну музику Френсіса Лея по зимовому Парижу повз зелених газонів і невеликого ставка з плаваючим білими лебедями. Якщо пощастить з погодою, то можна побачити місто саме таким: сонячним, в зелені дерев і з посмішками квітів.

Але найчастіше Париж зустрічає дощами, похмурим небом і іноді справжньої сніжної зими. Середні показники температури в січні: вдень -4проС, вночі -3проС. Але це середньостатистичні дані. Тому, збираючись в Париж в січні, не забудьте покласти в багаж речі, розраховані на будь-яку погоду: теплі непродуваемое, шапки, рукавички, парасольки і, звичайно, зручну водонепроникне взуття з нековзною підошвою.Прогулянки по зимовому Парижу

Потрапивши в засніжений Париж і засмутившись, що не видно з-за навислих хмар головного орієнтира міста – Ейфелевої вежі, ви несподівано побачите верхівку вежі над щільним шаром хмар – це выглянувшее на кілька хвилин сонце дарує незабутні хвилини, заради яких можна пробачити погоді всі незручності.

Втомилися від прогулянок по засніженому місту? Присядьте з чашкою гарячої кави за столиком вуличного кафе (взимку в Парижі вони підігріваються), помилуйтеся живими квітами або яскравими кулями в білій шапці снігу.

Ще чимало сюрпризів піднесе Париж у січні – відгуки і фотографії туристів сфотографували і струмені фонтанів на тлі покритих снігом пірамід біля Лувру, і птахів, в подиві ковзних по замерзлому ставі.

Париж дарує російським туристам відкриття, викликають гордість за нашу країну і її культуру: найкрасивіший міст французької столиці – міст Олександра III. Тут є площа Стравінського, бульвар Севастополь, сквер Льва Толстого, тупик Римського-Корсакова, багато вулиць в честь великих людей: Петра Великого, Мусоргського, Чайковського, і міст: Москви, Санкт-Петербурга, Петергофа, Кронштадта, Одеси.Купуємо квитки Москва-Париж

Швидше і простіше долетіти до Парижа прямим авіарейсом з аеропорту Москви всього за 4 години. Але треба бути готовими до того, що із-за негоди рейси в Париж в січні можуть затримуватися. До того ж прямий рейс – найдорожчий. Туристи дають поради за вигідною купівлі квитків:брати квитки на рейси з пересадкою, які обійдуться майже в два рази дешевше, ніж на прямий рейс;купувати квитки однієї авіакомпанії на обидва рейсу. При запізненні із-за погодних умов на стикувальний рейс авіакомпанія бере на себе всі турботи про подальше перельоті в Париж;відразу замовляти квитки туди і назад.

Квитки краще купувати заздалегідь, відстежуючи можливі знижки та гарячі тури. Вартість квитків залежить і від числа, коли планується виліт: найдорожчі квитки в Париж у січні – 2 та 3 січня, найдешевші – 13 січня і в кінці місяця;з Парижа найдорожчі – 5-8 січня, найдешевші – з середини до кінця місяця.Як ще можна дістатися до Парижа?

Ще один спосіб потрапити в Париж: долетіти до якогось європейського міста і там пересісти на швидкісний поїзд до Парижа. Або навпаки: спочатку на поїзді, а потім на літаку. Можна весь шлях з Москви у Париж провести в поїзді, це займе 37 годин. Вартість квитків: купе – 20 470 рублів, люкс – 28 398 рублів.

Інший наземний транспорт, який доставить з Москви у Париж – автобус: два рази в тиждень від автостанції «Варшавська» відходить комфортабельний автобус, час у дорозі займе близько 48 годин, вартість квитка – 7 840 рублів, в обидва кінці – 14 900 рублів.Тури в Париж на вибір

Січень вважається низьким туристичним сезоном, які пропонують дешеві квитки на літаки і знижки на проживання в готелях. Всі туристичні агентства роблять значні знижки на тури. Так, тури в Париж на січень (з перельотом туди-назад і проживанням в готелі) стоять: на 5 ночей – від 30 000 рублів, на 7 ночей – від 33 000 рублів.

Можна придбати екскурсійні тури, вартість яких крім перельоту, трансферу і проживання в готелі входять автобусні та пішохідні екскурсії по Парижу та околицями, відвідини музеїв. Вартість 8-денних турів коштує від 35 000 до 60 000 рублів. Тематика сама різна:«Париж для всіх!».«Прогулянка по Парижу».«Париж класичний».«Париж королівський».«Париж-замки Луари».«Фонтенбло плюс Версаль».

Пропонується кілька турів і для поїздок з дітьми:«Паризькі канікули».«Париж дітям».«Париж + Діснейленд».Візитні картки французької столиці

Якщо ви самостійно знайомитеся з містом, то виникає питання про те, що подивитися в Парижі в січні обов'язково. Є п'ять місць, за відгуками туристів, з якими асоціюється французька столиця: Ейфелева вежа.Лувр.Собор Паризької Богоматері.Тріумфальна арка.Єлисейські Поля.Ейфелева вежа

Ейфелева вежа, яка отримала майже відразу після будівництва друга назва – «Залізна леді», в перший місяць року вражає святковою ілюмінацією, а тим, хто зустрічав Новий рік у столиці, запам'ятовується на тлі приголомшливого салюту. Погода в Парижі в січні не завжди дозволяє побачити 324-метрову вежу цілком і піднятися на швидкісному ліфті або пішки на оглядовий майданчик, звідки все місто – як на долоні. Але є можливість розгледіти поблизу неї ажурну конструкцію, покататися на ковзанах на катку (безкоштовному, цілодобовому), залитому на майданчику башти, що знаходиться на висоті 50 метрів від землі.

Лувр

Париж в січні привабливий відсутністю або невеликими чергами в музеї, можливістю спокійно споглядати шедеври, переходячи, не кваплячись, від одного експоната до іншого. Виняток – Лувр: навіть у січні доведеться постояти в черзі, щоб потрапити в цей музей. Але посмішка Мони Лізи і крила Ніки Самофракійської винагородять ваше очікування.Нотр-Дам-де-Парі

Собор Паризької Богоматері (Нотр-Дам-де-Парі) – готичний собор, вражає і архітектурою будівлі, і вітражами, і внутрішнім оформленням. Це діючий католицький храм, тут проводяться служби, супроводжуючи їх звуками старовинного органу. В соборі зберігається християнська святиня – терновий вінець Ісуса Христа.Головна вулиця міста

50-метрова Тріумфальна арка була споруджена за наказом Наполеона, і барельєфи, прикрашають її, розповідають про його перемоги, а сама арка – одне з прекрасних прикрас Парижа. Від Тріумфальної арки починаються 2-кілометрові Єлисейські Поля в оточенні парків, магазинів, кафе. На Єлисейських Полях парижани традиційно зустрічають Новий рік, і в січні святкова ілюмінація ще розцвічує головну вулицю Парижа.

Діснейленд – подорож в чарівну країну

Поїздка в Діснейленд в Парижі в січні, на думку туристів, – хоча і не найкращий час, але захоплення і задоволення гарантовані. Тут 5 парків:Головна дорога.Прикордонні.Країна пригод.Країна відкриттів.Країна фантазій.

Увечері в Діснейленді починається справжня казка: салюти і світлове шоу біля замку Сплячої Красуні, яке проектує персонажів диснеївських мультфільмів, підсвічування замка постійно змінюється, а якщо в цей час йде сніг – диво неймовірне!

Мандрівникам варто врахувати, що Парк розваг знаходиться не в самому Парижі, а в містечку Марн-ля-Вале (Marne-la-Vallee Chessy). Можна купити єдиний квиток у Діснейленд, в який входить і вартість проїзду на спеціальних автобусах: "Діснейленд Парі Експрес" (Disneyland Paris Express) або "Ситирама" (Cityrama). Можна доїхати до парку на RER (швидкісній електричці). Цей вид транспорту, на думку туристів, найшвидший і найдешевший.

Діснейленд – це не тільки величезний парк розваг, але і супутня інфраструктура: магазини, ресторани, кафе, закусочні, готелі, навіть ранчо та вігвами. Всі будівлі неповторні не тільки архітектурі, але і по інтер'єру, кожне – продовження казки.Січень – місяць розпродажів і високої моди

Два рази на рік у Парижі проходять сезонні місячні розпродажі, коли одяг, взуття, аксесуари, в тому числі і брендові, можна придбати практично у всіх магазинах із значними знижками.

Зимові розпродажі починаються у другу середу січня, в 2018 році вони пройдуть з 10 січня по 13 лютого. Планують шопінг в Парижі в січні допоможуть поради туристів:Так, на початку розпродажів знижки мінімальні – 10-20%, на наступному тижні – 35-50%, на третій – 70-75%, до кінця доходять до 80-90%.Краще здійснювати покупки вранці і в обідній час, коли в магазинах найменше покупців – адже на розпродажі цілеспрямовано приїжджають модниці з різних країн.Не варто присвячувати шопінгу вихідні дні.Ідеальні місця для покупок, за відгуками туристів - аутлети (торгові центри для розпродажів). Найпопулярніші: La Vallee Village (недалеко від Діснейленду) і Usines Center Paris Nord (недалеко від аеропорту Шарль-де-Голль).

У розпал зимової розпродажі в Парижі проходить подія, на яке з'їжджаються кінодіви і зірки естради – Тиждень високої моди. Тут демонструються тренди майбутнього весняно-літнього сезону. Але потрапити на ці покази можна тільки за спеціальними запрошеннями.

Парижемания

Для одних Париж – мрія, і в столицю Франції вони їдуть, ввібравши з книг, фільмів, пісень, інтернету всю доступну інформацію про цьому місті. Для інших поїздка в Париж – галочка у низці побачених міст: і тут я був. Є ті, хто скептично ставився до всіх розхожим епітетів міста: «Сіра троянда» (М. Волошин), «Свято, яке завжди з тобою» (Е. Хемінгуей), а фразу «Побачити Париж і померти» В. Еренбурга багато вважають вульгарною. Так можна класифікувати відгуки туристів, що вперше побували в Парижі. Підсумок однаковий: багато хто мріє знову побачити його.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут