Геленджик: довжина набережній, її пам'ятки


Опубликованно 26.11.2017 03:35

Геленджик: довжина набережній, її пам'ятки

Набережна в Геленджику – сама головна визначна пам'ятка міста. Саме на набережну йдуть в першу чергу всі відпочиваючі. Але в Геленджику вона особлива, адже занесена в Книгу рекордів Гіннеса. Це найдовша набережна морського міста-курорту в світі.

Яка довжина набережній у Рівному? Вона тягнеться на 14 км уздовж всієї бухти від мису Тонкого до Товстого. Але з кожним роком продовжує збільшуватися довжина набережній Геленджика. Точні дані, що говорять про протяжності пішохідної зони, - 8 300 метрів. Набережна викладена бруківкою, відгороджена від прибережної смуги і пляжів білими балюстрадами в античному стилі, прикрашений квітковими клумбами і скульптурами.

Як дістатися?

Архітектурний план міста побудований так, що в бік набережної приводять всі вулиці центральної частини Геленджика, яка починається на Революційній, близько міського парку культури і відпочинку, і простяглася до готелю "Кристал".Набережна Геленджика, визначні пам'ятки: маяк

Одна з найбільш цікавих пам'яток набережній - Геленджікскій створний маяк. Будовою притаманна нетипова архітектурна форма у вигляді двоповерхового будинку в стилі модерн. На його вежі встановлено флюгер на чотири сторони світу. Датою заснування маяка вважається 19 серпня 1897 року, він побудований за проектом француза Франсуа Жозефа де Тонде. Тоді Геленжик ще не був курортом. Містоутворюючим підприємством маленького містечка був цементний завод російсько-французького акціонерного товариства. До нього примикала пристань для відвантаження цементу на вантажні судна. Піклуючись про безпеку судів, керівництво заводу побудувало маяк. Поряд з ним вже в період сучасності з'явився пам'ятник доглядачеві. Північна набережна

Умовно набережну ділять на три ділянки: південний, північний і центральний. Північна набережна знаходиться в районі Тонкого мису. Тут розташований знаменитий дитячий парк атракціонів і ще багато цікавого для дітвори. Наприклад, дитячі майданчики в гаю з пицундской сосни, на яких можна зустріти героїв радянських мультфільмів. Особлива родзинка Північної набережній – кольоровий музичний фонтан. Але крім цього, під час прогулянки вздовж берега зустрічається багато чудових фонтанів в різному стилі і квіткові клумби. Тут мешкає величезна кількість білок, для яких на деревах розвішані годівниці. Бажаючі можуть приманити звірів і погодувати прямо з рук. Але головна визначна пам'ятка цієї частини набережної – найбільший на всьому чорноморському узбережжі аквапарк «Золота бухта», який входить у п'ятірку кращих в Європі. Його територія займає 15 гектарів.

Центральна набережна (Геленджик)

Найбільше пожвавлення панує на Центральній набережній. Ця ділянка тягнеться від аквапарку «Бегемот» до Лермонтовского бульвару. Тут дивує величезна безліч ресторанів, барів і кафе з меню різних країн світу. У цій частині набережної знаходиться знаменита скульптура Біла наречена, яка по праву вважається символом міста Геленджика.

Довжина набережній дозволяє розмістити багато визначних пам'яток, але без фотосесії біля цієї скульптури не обходиться жодне весілля, адже це символ довгого і щасливого подружнього життя. Поблизу скульптури розташований найбільший Центральний причал. Тут можна зробити прогулянку, зробити цікаві фото і помилуватися красою яхт і кораблів. Більшість морських екскурсій починаються в цій частині міста.

Ще тут встановлена скульптура Михайлу Юрійовичу Лермонтову, який перебував у місті в 1837 році, перебуваючи по дорозі на Кавказ, куди його відправили в заслання. Тут бере свій початок знаменита алея пицундских сосен. В самому центрі набережної розташований чудовий Міський парк атракціонів з великою кількістю екстремальних розваг для дорослих. Ця область набережній прикрашена безліччю різних по дизайну і складності квіткових клумб. Тут є пам'ятка туристу, закоханим, Пушкіну, океанаріум, краєзнавчий музей, календар з квітів та багато інших пам'яток.

Південна набережна

Південна частина набережної тягнеться вздовж Толстого мису. Її прикрашає величний і самотній маяк. Звідси відкривається дивовижний панорамний вид на бухту і відкрите Чорне море. З обриву скелі туристи можуть спостерігати феєричний морський захід. У це частини набережної розташовані знамениті галькові пляжі, які омиває найчистіше море, сосновий бір, що вкриває кожного бажаючого від літньої спеки. У цій частині набережної теж досить дитячих майданчиків та об'єктів квіткового, ландшафтного дизайну.

Як оглянути всю набережну?

Дивовижний місто Геленджик. Довжина набережній рекордна, але в якому б районі не прогулювався турист, скрізь знайде сквер із лавками для насолоди краєвидами моря і заходу. По дорозі зустрічаються живі скульптури: люди, які зображають різних персонажів, музиканти, художники, фотографи зі звірятами і вуличні фокусники. Тут багато дитячих і спортивних майданчиків, пам'ятників і фонтанів.

У місті Геленджику довжина набережній хоча і протяжна, але її можливо непомітно для себе пройти пішки завдяки масі розваг. Існує навіть окремий вид спорту, який називається теренкур – дозована піша ходьба. План-схема набережній розміщений поблизу міської адміністрації.

Найпопулярніший і найлегший спосіб оглянути всю набережну – це прогулянка на велосипеді або роликах, які можна взяти напрокат. З недавніх пір набирають популярність сігвеї, гироскутеры, електросамокати і електричні мотоцикли, які теж здають напрокат. Ці новомодні технічні пристосування допоможуть туристам в повній мірі оцінити красиву набережну Геленджика, подарують масу емоцій і викид адреналіну.



Категория: Туризм


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут