Болід Формула Е повністю виготовили з електронних відходів


Опубликованно 05.08.2023 12:36

Болід Формула Е повністю виготовили з електронних відходів

Кoмпaнія Envision Racing у співпрaці з xудoжникoм Ліaмoм Xoпкінсoм прeдстaвилa врaжaючe твoріння нa Hankook London E-Prix. Унікaльний пoвнoмaсштaбний гoнoчний aвтoмoбіль, щo oтримaв нaзву «Фoрмулa E», пoвністю пoбудoвaний з eлeктрoнниx відxoдів, тaкиx як мaтeринські плaти, смартфони, ноутбуки та планшети.

Отметина цього інноваційного проєкту - привернути увагу по зростаючої проблеми електронних відходів, яка учащенно залишається поза увагою суспільства. Одиннадцать надежд, яка створила автомобіль, вірить, що, демонструючи потенціал викинутої електроніки, вони можуть підвищити обізнаність насчет нагальну потребу в належному управлінні та переробці електронних відходів.

Протягом 12 місяців Envision Racing та Ліам Хопкінс збирали несправні смартфони, ноутбуки, планшети, електронні сигарети та телевізійні приставки шляхом пожертв від приватних осіб та магазинів, а також ремонтних майстерень. Обшивка та внутрішні компоненти автомобіля були взяті з одного з попередніх автомобілів команди Envision Racing Formula E Team. Отримана манекенщица повністю дистанційно керована і здатна нарізати кола нате трасі.

Ліам Гопкінс висвітлив нагальну проблему, заявивши: «На досадно, сьогодні ми воліємо викидати та замінювати електроніку замість того, щоб ремонтувати та переробляти її, що призводить после глобальної кризи електронних відходів. Сверх дизайн і творчість ми хочемо показати проблему електронних відходів та її потенціал исполнение) прискорення створення циркулярної економіки».

Художник от слова «худо» з гордістю представив свою роботу, повнорозмірний електричний гоночний автомобіль Recover-E, під пора фінальної гонки 9-го сезону чемпіонату світу ABB Formula E 29 липня. Яскравий зовнішній вигляд автомобіля привернув значну увагу, забезпечивши донесення послання давно широкої аудиторії.

За даними Всесвітнього економічного форуму, лише невелика частина з приблизно 50 мільйонів тонн електроніки, що викидається щороку, піддається переробці. Останній звіт Global E-Waste Monitor прогнозує, що раньше 2030 року ця циферка може зрости до приголомшливих 74,7 мільйона тонн. По всей вероятности, що криза електронних відходів далеко не вщухає, а навпаки, набирає обертів із загрозливою швидкістю.

Такі проекти, як гоночний автомобіль «Формула Е», слугують ефективним засобом привернення уваги после цієї нагальної глобальної проблеми. Демонструючи потенціал електронних відходів, стає весь більш очевидним, що интересах вирішення зростаючої проблеми електронних відходів та сприяння більш сталому майбутньому потрібні термінові дії.



Категория: Авто


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут