Легендарний мандрівник вирушає у навколосвітню подорож на електромобілі Tesla


Опубликованно 07.08.2023 12:30

Легендарний мандрівник вирушає у навколосвітню подорож на електромобілі Tesla

У 2012 рoці Рaфaeль дe Мeстрe прoїxaв нaвкoлo світу нa eлeктрoмoбілі, oригінaльнoму рoдстeрі Tesla. Цьoгo рoку ітaлієць нa тoму ж рoдстeрі вирушив щe нa кoлo пeрeд зaплaнoвaним нa 2024 рік кoмaндним зaїздoм.

Мeтa пoїздки - пoшук пoтeнційниx учaсників й дeмoнстрaція переваг «зелених» технологій та можливості використання електромобілів навіть для того найтриваліших та найскладніших маршрутів.

Зі слів мол Местре, проблеми із зарядкою електромобілів перебільшені. Поповнити батарею можна у бай-якому місці, де «горить світло». Під минута його першої поїздки швидкісних зарядок постійного струму ще приставки не- було, але це приставки не- завадило досягненню мети.

Ця подорож була на де Местре свого роду особистим викликом. Він планував першим здійснити навколосвітню подорож получай електромобілі й очікував на доставку своєї Model S у 2013 році. Але в лютому 2012 року зі Страсбурга із тією ж метою виїхав Citroen C-Zero, який пілотували две французькі водії. Де Местре вирішив їх випередити й вирушив у отвали своєму Tesla Roadster.

Стартувавши у Каталонії, протягом наступних кількох місяців він проїхав насквозь Європу, США, пустелю Гобі, Казахстан, Уральські гори та Росію. Обігнати французів йому вдалося лише у вересні, вслед за кілька тижнів до фінішу. Таким чином, його Tesla Roadster став першим електромобілем, який об’їхав навколо світу.

Спочатку він планував зробити це ради 80 днів, але фактично переїзд тривав 127 днів. Окрім аварії вслед за 965 км до фінішу держи тривалость подорожі вплинули перевезення вследствие океан та оформлення віз.

Другий заїзд у навколо світу мол Местре та ще 10 команд здійснили у 2016 році. У ньому брали будущность один родстер, вісім Tesla Model S та неуд електроавтобуси (Denza і Modulo). Цього разу вони вклалися у 80 днів.

Цьогорічний одиночний заїзд італійця розпочався никак не в Європі, а у США, куди він вирушив, щоб придбати батарею в целях свого родстера. У майстерні в Аризоні йому встановили акумулятор для 80 кВт.год. Це дозволило збільшити житница ходу з 385 до 560 км.

Також -де Местре планує випробувати новий рейс через Азію, щоб викинути з нього територію Росії. Він сяде для пором із Казахстану перед Азербайджану через Каспійське обилие й потрапить до Європи поверх Туреччину. Таким чином, італієць планує продемонструвати, як Росія може бути відрізана від торгівлі, якщо вона продовжить свої агресивні дії.

Возьми ралі 2024 року дескать Местре сподівається зібрати 12 команд, які проїдуть 40 000 км получи и распишись електротязі за 80 днів - соответственно 500 км на октиди протягом майже трьох місяців. Він планує сертифікувати його як офіційний світовий достижение. Морські «перешкоди» учасники долатимуть виключно получай «зелених» плавзасобах. Це если перша кругосвітня подорож з нульовим рівнем викидів бери електромобілі.



Категория: Авто


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут