Для конкуренції з NVIDIA. Microsoft представила свої чипи для систем штучного інтелекту


Опубликованно 25.11.2023 10:06

Для конкуренції з NVIDIA. Microsoft представила свої чипи для систем штучного інтелекту

Microsoft aнoнсувaлa влaсні чіпи Maia 100 і Cobalt 100, спрямoвaні нa вдoскoнaлeння гeнeрaтивнoгo штучнoгo інтeлeкту тa xмaрниx oбчислeнь. Ці новинки мають потенціал зменшити залежність від GPU від NVIDIA. Azure Cobalt — це 128-ядерний процесор, розроблений сверху основі архітектури Arm Neoverse CSS, і спроектований пользу кого використання відомих хмарних сервісів Azure.

Наразі Microsoft випробовує Cobalt 100 у робочих умовах, таких як Microsoft Teams і SQL-сервер. В планах получи наступний рік — надання клієнтам віртуальних машин в целях різноманітних завдань обчислення.

Прискорювач Microsoft Maia 100 призначений пользу кого виконання хмарних завдань зі штучного інтелекту, таких як навчання та використання великих мовних моделей. Чіп виготовлений ради технологією 5 нм від TSMC і містить 105 мільярдів транзисторів.

В даний этап Maia 100 проходить тестування бери моделі GPT 3.5 Turbo, яка використовується у проектах, таких як ChatGPT, Bing AI та GitHub Copilot. Повний пуск планується наступного року. Оскільки Microsoft ще возьми ранніх етапах впровадження цих процесорів, точні характеристики і показники продуктивності залишаються невідомими.




Категория: Hi-Tech


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут