Maserati зупинила розробку електричного седана Quattroporte


Опубликованно 20.01.2024 09:00

Maserati зупинила розробку електричного седана Quattroporte

Maserati припинилa рoзрoбку флaгмaнськoгo eлeктричнoгo сeдaнa Quattroporte Folgore. Oфіційнa причинa - стурбoвaність xaрaктeристикaми aвтoмoбіля. Aлe джeрeлa в італійських ЗМІ говорять, що Stellantis наразs працює по-над економічним обґрунтуванням флагманського електромобіля. Ради деякими даними, альянс звернувся до самого постачальників із проханням знизити вартість запчастин для 6% після аналогічного запиту у 2023 році.

Також повідомляється, що Stellantis тимчасово звільнить 1000 працівників Maserati сверху заводі Mirafiori у Турині. Вимушена «відпустка» триватиме з 12 лютого накануне 3 березня. На цьому підприємстві виробляють Quattroporte, кросовер Levante та велике кузов GranTurismo.

Quattroporte Folgore - це вже третя «відкладена» електрична образчик Maserati після електричних версій кузов GranTurismo та середньорозмірного кросовера Grecale. Спочатку електрокросовер планували випустити у 2023 році. Новий термін - кінець 2024 року. Також раньше кінця цього очікується електрична версія Gran Turismo.

Відповідно впредь до плану електрифікації до середини десятиліття електрична версія має з'явитися у кросовера Levante. З його появою наступил конец формування початкової електричної лінійки Maserati. Вслед за попередньою інформацією, Levante Folgore оснастять менш потужною версією тримоторної установки GranTurismo Folgore.



Категория: Авто


Спонсор

Спонсор

Ссылки партнеров

Ваша реклама тут